Gentse LEGO-fan bouwt Gent na in blokjes!

Dieter Blarinckx-31 augustus 2021 om 07:30

De 32-jarige Ben Vijle, een ambitieuze LEGO-fan, heeft een zot project opgenomen: hij gaat namelijk de drie bekende torens van Gent nabouwen. De Sint-Niklaaskerk en een stukje van de Korenmarkt zijn al klaar. Ondertussen is hij al begonnen aan de andere twee torens.

"De Sint-Niklaaskerk was een werk van lange adem. Ik heb lang moeten zoeken naar de juiste technieken en blokjes. Maar eens de kerk zelf af was, heb ik de rest in ongeveer twee weekends kunnen afwerken”, staat te lezen op zijn Instagram.

Ben moet nu dus nog het Belfort en Sint-Baafskathedraal maken: "Misschien doe ik ook nog het oude postgebouw aan de Korenmarkt met de Graslei.”

Succes Ben!

TikTok in de ban van deze powernap!

Dieter Blarinckx-11 juli 2022 om 20:34

Dit artikel is speciaal geschreven voor de mensen die na school of het werk al eens graag even genieten van een heerlijke powernap. En deze nieuwe trend - die werd gespot op TikTok - zou maar eens jouw redding kunnen zijn!

De Amerikaanse militair Jocko Willink lanceerde immers een powernap waarbij je al in acht of tien minuten helemaal uitgerust zou zijn. In een podcast legt hij uit hoe die net in elkaar zit.

Hij raadt aan om te dutten met je benen op een bank of zetel: “Op een sofa, bijvoorbeeld, terwijl jij op de grond ligt. Je zet je wekker voor tien minuten later. Als je heel moe bent, val je meteen in slaap. En achteraf voelt het alsof je net zes uur gesoesd hebt”, klinkt het op TikTok.

Check enkele TikToks hieronder en probeer het vooral zelf eens!

YUM: deze man bouwde Wonka’s chocoladefabriek na!

Dieter Blarinckx-07 juni 2022 om 17:40

Het leek allemaal té mooi om waar te zijn: de overheerlijke chocoladefabriek van Willy Wonka uit ‘Charlie and the Chocolate Factory’, maar deze man bouwde hem na!

De populaire YouTuber Mr. Beast bouwde Wonka’s chocoladefabriek na en postte een video op zijn kanaal. Na amper drie dagen had hij al meer dan 41 miljoen views.

In zijn chocoladefabriek namen tien kandidaten het tegen elkaar op om zo de chocoladefabriek te winnen. Aan het einde van de show was er zelfs een heuse bakwedstrijd samen met de Britse TV-kok Gordon Ramsey.

En voor je het vraagt: ja de kandidaten konden onderweg ook genieten van alle chocolade. Er was zelfs een chocoladerivier!

Check de video hier:

Ontdek meer