Groots online 'Harry Potter'-event vindt morgen plaats!

Dieter Blarinckx-31 augustus 2021 om 07:21

Morgen is het 1 september. Voor velen wil dat dan zeggen dat de zomervakantie wel degelijk gedaan is en ze terug naar school moeten, maar misschien hangt er morgen toch wat meer magie in de lucht dan je dacht...

Er vindt namelijk een heus magisch online event plaats om de 20-ste verjaardag van 'Harry Potter' te vieren! Onder de noemer 'Back To Hogwarts' - want ja, ook de leerlingen van Hogwarts moeten terug naar school op 1 september - houden ze een groots online event dat je live kan volgen.

Wie wil meevolgen kan dat vanaf 11u30 onze tijd, via deze link!

Lumos Maxima!

Toneelacteur ‘Harry Potter and the Cursed Child’ ontslagen wegens wangedrag

Karen Luiken-25 januari 2022 om 07:31

James Snyder, een acteur uit de Broadway-productie van ‘Harry Potter and the Cursed Child’, is ontslagen. Een medespeelster heeft hem volgens BBC beschuldigd van wangedrag.

Producenten zeggen in november een klacht tegen James Snyder, die Harry Potter speelde in het theaterstuk, te hebben ontvangen. Hij is toen onmiddellijk uit de productie geschorst in afwachting van een afhankelijk onderzoek. Na afloop van dat onderzoek is afgelopen zondag bevestigd dat het contract officieel is beëindigd.

De klacht werd ingediend door Diane Davis, die Ginny Potter speelt in de show, de vrouw van Harry Potter. De actrice heeft na de beschuldiging verlof genomen. Het is nog niet bekend wanneer ze terugkomt. Ook is er niets duidelijk over de aard van haar klacht.

'Luca' is meest gestreamde film van vorig jaar

Karen Luiken-25 januari 2022 om 07:24

Van alle films die vorig jaar zijn verschenen, is ‘Luca’ de meest gestreamde. De animatieprent verzamelde volgens Deadline bijna 11 miljard kijkminuten in de Verenigde Staten.

De Pixar-titel zou afgelopen zomer eigenlijk in de bioscoop worden uitgebracht, maar vanwege alle coronamaatregelen verscheen de film over zeemonster Luca rechtstreeks op Disney+. Dat bleek een succes: ‘Luca’ mag zich met recht de meest gestreamde film van 2021 noemen.

Ook andere films die op Disney+ verschenen doen het goed in de lijst van Deadline. ‘Raya and the Last Dragon’ staat samen met ‘Moana’ en ‘Frozen II’ op de tweede, derde en vierde plaats van meest gestreamde films.

Ontdek meer