Taylor Swift aangeklaagd wegens boekje 'Lover'

Karen Luiken-26 augustus 2022 om 05:17

Taylor Swift heeft een aanklacht aan haar broek hangen. De zangeres wordt aangeklaagd door dichter en auteur Teresa La Dart, die beweert dat TayTay het ontwerp van haar poëzieboek heeft gestolen.

Het ontwerp zou volgens La Dart gebruikt zijn voor een boekje dat Taylor in 2019 uitbracht bij haar album ‘Lover’. La Dart zegt dat ‘een aantal creatieve elementen’ uit haar gelijknamige boek ‘Lover’ door Swift zijn gekopieerd.

De volgens La Dart gestolen elementen bevatten dezelfde titel, dezelfde pastelroze en blauwe tinten en afbeeldingen waarin dezelfde 'neerwaartse pose' gebruikt wordt. Verder beweert de dichter ook dat Taylor het formaat en het binnenontwerp van het boek heeft gekopieerd.

La Dart eist een schadevergoeding van meer dan een miljoen dollar, een bedrag dat gebaseerd is op de verkoopcijfers van het album ‘Lover’ van Swift.

Bekijk de twee boekjes hieronder. Links het exemplaar van Teresa La Dart, rechts dat van Taylor Swift.

1
2

'Wednesday'-acteur beschuldigd van seksueel misbruik

Dieter Blarinckx-26 januari 2023 om 14:18

De Canadese acteur Percy Hynes White zit in slechte papieren want op Twitter werd hij namelijk zopas beschuldigd van seksueel misbruik. Concreet bewijs blijft echter nog uit.

De 21-jarige acteur zal je ongetwijfeld wel kennen als Xavier Thorpe in de populaire Netflix-serie 'Wednesday'. Een tweede seizoen komt er al sowieso, maar als het van veel fans afhangt, zonder Xavier.

Op Twitter is er immers nu een tweet opgedoken van een meisje dat beweert dat Percy en zijn vrienden vroeger feestjes gaven waar ze meisjes dronken of high wilden krijgen, zodat ze seks met hen konden hebben. Inmiddels zijn al andere tweets geplaatst door meisjes die hetzelfde beweren. Zo ontstond al snel de hashtag #cancelpercy.

Concreet bewijs is er alvast nog niet. Een officiële reactie van zowel Percy als Netflix blijft momenteel nog uit.

Docu over Idina Menzel nu te streamen

Dieter Blarinckx-26 januari 2023 om 14:07

Goed nieuws voor de fans van de Amerikaanse zangeres en actrice Idina Menzel, want ahar aangekondigde docu staat sinds kort op Disney+.

De naam Idina Menzel zegt je misschien niet veel, maar als we haar 'Let it Go' laten zingen, herken je haar stem meteen! Zij was immers de stem van Elsa in de 'Frozen'-films, maar was ook al te zien in de Disneyfilm 'Enchanted' en in 'Glee'.

In de speciale docu 'Idina Menzel: Which Way to the Stage?' volgen we de muzikale reis van Idina Menzel, Amerikaanse actrice, zangeres en songwriter, mogen we mee achter de schermen van haar laatste concert in Madison Square Garden, in haar geboortestad New York.

Check de trailer hieronder en stream 'm nu via Disney+.

Ontdek meer