Jamie-Lee Six ging afgelopen zaterdag langs Casa BACARDÍ op Pukkelpop!

Lola Obasuyi Van Acker-26 augustus 2022 om 09:00

Waar kijk je het hardst naar uit wanneer je naar Pukkelpop gaat?

Jamie-Lee
: "Pukkelpop is een must op mijn zomeragenda. Dit jaar keek ik vooral uit naar de verschillende drank- en eetstandjes. Mijn tocht begon meteen bij Casa BACARDí voor een lekkere mojito, my favorite. Het is een klassieker dat in elk seizoen lekker is en blijft."

Jamie-Lee: "Na de cocktail ging ik even om nachos... En daarna nog eens."

Wat zijn jouw must-haves op een festival en bereid je je goed voor?

Jamie-Lee: "Voorbereiden voor een festival doe ik niet echt. 't Is geen bal. Ik hou het lekker casual maar mijn bankkaart en Labello moet ik wel al-tijd bij me hebben."

Wat was het leukste aan Casa BACARDÍ?

Jamie-Lee: "100% de DJ's. Het was een echte sfeerbom met een enorme variatie aan muziek die je nergens anders op de weide kon horen. Het was een echte party waar iedereen non-stop stond te dansen."

Vertel eens wat meer over de soort content die je hebt gemaakt en waarom.

Jamie-Lee: "De content die ik meestal maak op festivals zijn foto's en video's van de sfeer of van mijn vrienden."

Welke artiest moest je absoluut gezien hebben en welke optredens zijn je het meest bijgebleven?

Jamie-Lee: "Ik wou suuuper graag Cristian D zien maar helaas was ik te laat... Oeps. Maar Mimi Webb heeft alles goedgemaakt. Daar kon ik lekker meebrullen want ik ken al haar liedjes vanbinnen en vanbuiten."

Jamie-Lee: "Ook Frenna was epic!"

Is het belangrijk voor jou om met je vrienden naar een festival te gaan of zou je ook op je eentje durven gaan?

Jamie-Lee: "Ik zou nooit alleen naar een festival gaan! Ik ben een echte schijtluis en zou te veel stress krijgen. Ik vind het wel heel straf als mensen solo durven gaan feesten maar het is absoluut niks voor mij. Ik ging samen met een vriendin en ben ter plaatse ook een aantal bekenden tegengekomen. Sfeertje: 10/10!"

Gent werkt aan uniforme beker voor Gentse Feesten

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 18:32

De pleinorganisatoren van de Gentse Feesten hebben samen met de Stad Gent een akkoord bereikt: er komt een uniforme beker op de Gentse Feesten voor de feestkernen in de feestenzone. Een 'bekercoördinator' leidt het project in goede banen, de Stad ondersteunt dit met een subsidie van 160.000 euro.

Tijdens de vorige editie van de Gentse Feesten waren er verschillende herbruikbare bekers in omloop, en ook de inleverpunten en waarborgsystemen werkten niet overal hetzelfde. Daar komt nu verandering in. De pleinorganisatoren en de Stad Gent slaan voor de komende editie de handen in elkaar voor een uniforme beker. De beker, in een nieuwe huisstijl, zal beschikbaar zijn in verschillende formaten.

De feestkernen in de feestenzone die met de beker zullen werken, zijn Polé Polé, Mardi Gras, Sint-Baafsplein, Korenmarkt, Baudelohof, Groentenmarkt, Boomtown, Place Muzette, Walter De Buckplein en het Luisterplein. Bovendien zullen bezoekers de nieuwe beker op alle Gentse Feestenpleinen kunnen inwisselen. Op die manier wordt vanaf deze editie optimale klantvriendelijkheid gegarandeerd.

De bestaande bekers van Trefpunt vzw en van de Vlasmarkt worden nog uitgefaseerd gebruikt als duurzame oplossing voor de recent aangekochte herbruikbare bekers.

Amelie Lens, Q-dance, Reinier Zonneveld en meer nieuwe namen voor Heineken Balaton Sound

Simon Smetryns-13 februari 2024 om 09:23

Heineken Balaton Sound voegt bijna 30 nieuwe namen toe aan het affiche. Onder meer Amelie Lens, Adam Beyer, Stephan Bodzin (live), Vintage Culture, Maceo Plex, Reinier Zonneveld (live), Sara Landry, MEDUZA en Mind Against zijn toegevoegd aan de line-up. Q-dance keert terug als host en verzorgt een spectaculaire eindshow. Zij voegen zich bij eerder aangekondigde namen als James Hype, Purple Disco Machine, Paul Kalkbrenner, Marshmello en Lost Frequencies.

Deze zomer maakt onder meer de Belgische techno-gigant Amelie Lens haar debuut op Heineken Balaton Sound, waar jaarlijks ook veel Belgische festivalbezoekers naar afreizen. Naast haar zijn ook de Zweedse techno-dj Adam Beyer en de Amerikaanse dj Maceo Plex aangekondigd. Hard techno liefhebbers kunnen hun hart ophalen: onder meer Sara Landy, Trym en 999999999 komen naar het festival. Ook de Nederlandse techno-dj Reinier Zonneveld komt met een live set naar Heineken Balaton Sound.

Het strandfestival aan het Balatonmeer is één van de grootste elektronische muziekfestivals van midden Europa en al sinds haar eerste editie in 2007 weet Heineken Balaton Sound een eclectische mix van dance, house en techno naar haar zonnige locatie te halen. Onder de nieuwe namen zitten ook vocal-house sensatie MEDUZA, de Deense dj Kölsch, het Italiaanse duo Mathame en de Braziliaan Vintage Culture.

Q-dance op Balaton Sound

Na het succes van vorig jaar keert de Nederlandse organisator Q-dance terug naar Heineken Balaton Sound. Zij nemen zaterdag 6 juli de Main Stage over en verzorgen een spectaculaire eindshow. Q-dance neemt onder meer Sound Rush, Warface en RAN-D mee.

Het festival vindt plaats aan het Balatonmeer en ook overdag is er van alles te doen in en rondom de natuurrijke omgeving. Alle ruimte om te zonnen, zwemmen, boattrips te maken en het randprogramma te ontdekken. Het festival is ook al jaren erg populair onder met name Belgische en Nederlandse festivalgangers.

Heineken Balaton Sound vindt van 3 t/m 6 juli 2024 plaats aan het Balatonmeer, in Zamárdi. Het festivalterrein ligt op 20 minuten van de grotere stad Siófok en op anderhalf uur van de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Tickets en festival packages vind je hier, maar voor de ultieme Heineken Balaton Sound ervaring moet je samen met honderden Belgen op onze exclusieve Lakeside Camping liggen. Alle info vind je op thebalatontrip.com.

Ontdek meer