De Dark Arts staan centraal in nieuwe 'Hogwarts Legacy'-trailer

Nico De Greef-23 augustus 2022 om 22:16

In het aankomende Harry Potter-spel 'Hogwarts Legacy' kunnen spelers duistere magische spreuken gebruiken. Veel over het gebruik van deze spreuken was nog niet bekend, maar daar is nu verandering in gekomen. Tijdens Gamescom Opening Night Live werd een nieuwe trailer gedropt die dieper ingaat op het gebruik van de Dark Arts.

In de trailer maken we kennis met een student van Zwadderich genaamd Sebastian Sallow die bijzonder veel interesse toont om meer te weten te komen over Salazar Zwadderich (een van de vier stichters van de toverschool Zweinstein) en de Dark Arts. De video toont enkele personages uit Hogwarts Legacy die de voor- en nadelen bespreken van het gebruik van zwarte magie, iets dat een zeer grote rol lijkt te zullen spelen in het verhaal van de game.

Wat later zien we Sebastian samen met het hoofdpersonage (dat ben jij) in een benarde situatie terechtkomen waarbij de speler moet beslissen of men al dan niet zwarte magie (in de trailer is dit de Crucio-vloek) moet gebruiken om zichzelf te verdedigen tegen een groep monsters.

Het zijn momenten als deze die de speler zal aanzetten tot het creëeren van hun eigen legacy. Het gebruik van onvergeeflijke vloeken (andere bekende vloeken zijn Avada Kedavra en Imperio) komt namelijk niet zonder risico. Frequent gebruik van deze duistere magie kan immers leiden naar het bewandelen van een donker pad die ook potentiële schade kan berokkenen aan de relaties die de speler heeft met diverse NPC's.

Aan het eind van de trailer wordt daarnaast de Digitale Deluxe-editie van de game aangekondigd. Wie deze pre-ordered krijgt op release toegang tot een aantal DLC waaronder een Dark Arts-outfit pakket, een duo berijdbare vliegende paarden (een terzieler en hippogrief) en de Dark Arts Battle Arena.

'Hogwarts Legacy' zou later dit jaar uitkomen, maar werd onlangs met een paar maanden uitgesteld. De game staat momenteel gepland voor wereldwijde release op 10 februari 2023 voor de huidige en vorige generatie spelconsoles en PC. Ook is er een Nintendo Switch-versie van de game in de maak, maar daar is nog geen releasedatum voor bekend.

Makers van Marvel's Avengers-game kondigen laatste update aan

Nico De Greef-22 januari 2023 om 13:44

Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft aangekondigd dat het nog één laatste update zal uitbrengen voor Marvel's Avengers vooraleer ondersteuning van de game officieel wordt stopgezet.

De laatste update, aangeduid als update 2.8, zal op 31 maart worden uitgerold en voornamelijk bestaan uit balans-updates en bugfixes. Er worden dus geen nieuwe features of content meer aan de game toegevoegd. Vanaf 31 maart zullen spelers ook niet langer meer in-game cosmetische items kunnen aanschaffen.

Op 30 september zal de ondersteuning van de game volledig worden stopgezet, waarna het niet meer mogelijk zal zijn om de game digitaal aan te schaffen. Spelers die reeds een kopie van de game bezitten, zullen echter wel nog steeds toegang hebben tot alle single-player en multiplayer-content, aldus de ontwikkelaar.

Marvel's Avengers werd in 2020 uitgebracht voor de spelconsoles en pc en had potentieel om de droomgame van elke Marvel-fan te worden. Met het uitgebreide rooster van Marvel-helden hadden de makers gerust nog een decennia lang nieuwe content kunnen blijven maken. Lage spelersaantallen, aanhoudende technische en balans-problemen en het voortdurende uitstel van nieuwe content hebben er echter voor gezorgd dat spelers massaal elders gingen zoeken naar entertainment, en het spel (dat voornamelijk kon overleven op live service inkomsten) bijgevolg onvoldoende geld meer in het laadje bracht.

Hoewel dit nieuws voor fans van de game inslaat als een bom, is er ook goed nieuws: als bedankje richting de speler-community laat Crystal Dynamics weten dat alle cosmetische items in de game, waaronder outfits, takedowns, nameplates en challenge cards, permanent gratis beschikbaar worden gemaakt. Gamers die nog niet over een kopie van de game beschikken, kunnen deze nog aanschaffen tot en met 29 september.

Cinematische trailer 'Hogwarts Legacy' gedropt

Nico De Greef-18 januari 2023 om 16:24

Met nog een drietal weken te gaan tot de release van Hogwarts Legacy, staan generaties aan Potter-fans te popelen om eindelijk met het spel aan de slag te kunnen gaan. In de voorbije maanden zagen we al heel wat moois van de langverwachte game voorbijkomen waaronder een vrachtlading aan informatie en (gameplay)beelden van het spel. Nu hebben de makers weer een nieuwe trailer gedropt waarin de uitnodigingsbrief van Hogwarts wordt afgeleverd aan potentiële jonge heksen en tovenaars.

De brief wordt - zoals het de traditie is in het Harry Potter universum - afgeleverd door een uil die over enkele iconische locaties uit de game vliegt. Zo zien we onder meer Zweinstein en het verboden bos voorbijkomen, maar ook enkele gevaren die spelers onderweg tegen kunnen komen.

Hogwarts Legacy komt uit op 10 februari voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. Later in het jaar, in april, verschijnt de game ook op de PlayStation 4 en Xbox One en in juli op de Nintendo Switch. Gamers die de Deluxe-editie van het spel hebben gekocht, krijgen vervroegde toegang en kunnen vanaf 7 februari al aan de slag met het spel.

Bekijk de cinamatische trailer van Hogwarts Legacy hieronder:

Ontdek meer