De Dark Arts staan centraal in nieuwe 'Hogwarts Legacy'-trailer

Nico De Greef-23 augustus 2022 om 22:16

In het aankomende Harry Potter-spel 'Hogwarts Legacy' kunnen spelers duistere magische spreuken gebruiken. Veel over het gebruik van deze spreuken was nog niet bekend, maar daar is nu verandering in gekomen. Tijdens Gamescom Opening Night Live werd een nieuwe trailer gedropt die dieper ingaat op het gebruik van de Dark Arts.

In de trailer maken we kennis met een student van Zwadderich genaamd Sebastian Sallow die bijzonder veel interesse toont om meer te weten te komen over Salazar Zwadderich (een van de vier stichters van de toverschool Zweinstein) en de Dark Arts. De video toont enkele personages uit Hogwarts Legacy die de voor- en nadelen bespreken van het gebruik van zwarte magie, iets dat een zeer grote rol lijkt te zullen spelen in het verhaal van de game.

Wat later zien we Sebastian samen met het hoofdpersonage (dat ben jij) in een benarde situatie terechtkomen waarbij de speler moet beslissen of men al dan niet zwarte magie (in de trailer is dit de Crucio-vloek) moet gebruiken om zichzelf te verdedigen tegen een groep monsters.

Het zijn momenten als deze die de speler zal aanzetten tot het creëeren van hun eigen legacy. Het gebruik van onvergeeflijke vloeken (andere bekende vloeken zijn Avada Kedavra en Imperio) komt namelijk niet zonder risico. Frequent gebruik van deze duistere magie kan immers leiden naar het bewandelen van een donker pad die ook potentiële schade kan berokkenen aan de relaties die de speler heeft met diverse NPC's.

Aan het eind van de trailer wordt daarnaast de Digitale Deluxe-editie van de game aangekondigd. Wie deze pre-ordered krijgt op release toegang tot een aantal DLC waaronder een Dark Arts-outfit pakket, een duo berijdbare vliegende paarden (een terzieler en hippogrief) en de Dark Arts Battle Arena.

'Hogwarts Legacy' zou later dit jaar uitkomen, maar werd onlangs met een paar maanden uitgesteld. De game staat momenteel gepland voor wereldwijde release op 10 februari 2023 voor de huidige en vorige generatie spelconsoles en PC. Ook is er een Nintendo Switch-versie van de game in de maak, maar daar is nog geen releasedatum voor bekend.

Populaire streamer Ninja heeft huidkanker

Chelsy Vanlerberghe-27 maart 2024 om 16:05

De bekende streamer Tyler 'Ninja' Blevens heeft bekendgemaakt hij een vorm van huidkanker heeft. Dat ontdekte hij nadat hij een vlek op de onderkant van zijn voet had laten onderzoeken.

Ninja is de meest gevolgde streamer op het platform Twitch, waar hij meer dan 19 miljoen volgers heeft. Zijn volgers kunnen daar meevolgen hoe hij videogames speelt, zoals Fortnite.

In een bericht op X, het vroegere Twitter, vertelt de gamer dat de kanker is vastgesteld na een jaarlijkse controle van zijn moedervlekken. De dermatoloog heeft toen een melanoom vastgesteld. "Er was een moedervlek onder mijn voet die ze wouden verwijderen om zeker te zijn," vertelt hij op X. "Het is schrikken, maar ze zijn optimistisch dat we het in een vroeg stadium hebben ontdekt."

Naar eigen zeggen wordt er ook een tweede vlek onderzocht. Hij adviseert zijn miljoenen volgers om hun huid te laten controleren.

Nieuwe Marvel-game '1943: Rise of Hydra' verschijnt in 2025

Nico De Greef-20 maart 2024 om 18:30

Skydance New Media en Marvel hebben tijdens het Game Developers Conference in San Francisco meer details onthuld over hun reeds aangekondigde game waarin Captain America en Black Panther de hoofdrollen spelen. Tijdens het event werden zowel de titel van het spel alsmede de eerste in-game beelden getoond.

Zowat anderhalf jaar geleden kondigde Marvel de komst aan van een nieuwe game waarin de superhelden Captain America en Black Panther de hoofdrollen spelen. Dankzij GDC weten we nu ook hoe het spel officieel zal heten: 'Marvel 1943: The Rise of Hydra'.

Zoals eerder al aangekondigd was, zal het spel zich afspelen in het bezette Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog (meer specifiek in het jaar 1943). Het verhaal draait om 4 verschillende helden, allen met zeer uiteenlopende achtergronden, die op verschillende punten in de game kunnen worden gespeeld. Zo zullen spelers in de huid kunnen kruipen van Captain America en Black Panther, maar ook van een Amerikaanse soldaat en spionne van Afrikaanse roots.

In het begin kunnen de vier maar moeilijk met elkaar om, maar veel tijd om te kibbelen hebben ze niet. Een sinister complot en de opkomst van de Nazistische organisatie Hydra dreigt namelijk de wereld in chaos te stortten. Enkel wanneer de vier helden hun krachten bundelen maken ze kans om de dreiging te stoppen.

Hoewel er nog geen officiële releasedatum bekend is, heeft Marvel alvast wel bevestigd dat het spel in 2025 in de winkelrekken moet liggen.

Bekijk hieronder de story trailer van Marvel 1943: The Rise of Hydra

Ontdek meer