De Dark Arts staan centraal in nieuwe 'Hogwarts Legacy'-trailer

Nico De Greef-23 augustus 2022 om 22:16

In het aankomende Harry Potter-spel 'Hogwarts Legacy' kunnen spelers duistere magische spreuken gebruiken. Veel over het gebruik van deze spreuken was nog niet bekend, maar daar is nu verandering in gekomen. Tijdens Gamescom Opening Night Live werd een nieuwe trailer gedropt die dieper ingaat op het gebruik van de Dark Arts.

In de trailer maken we kennis met een student van Zwadderich genaamd Sebastian Sallow die bijzonder veel interesse toont om meer te weten te komen over Salazar Zwadderich (een van de vier stichters van de toverschool Zweinstein) en de Dark Arts. De video toont enkele personages uit Hogwarts Legacy die de voor- en nadelen bespreken van het gebruik van zwarte magie, iets dat een zeer grote rol lijkt te zullen spelen in het verhaal van de game.

Wat later zien we Sebastian samen met het hoofdpersonage (dat ben jij) in een benarde situatie terechtkomen waarbij de speler moet beslissen of men al dan niet zwarte magie (in de trailer is dit de Crucio-vloek) moet gebruiken om zichzelf te verdedigen tegen een groep monsters.

Het zijn momenten als deze die de speler zal aanzetten tot het creëeren van hun eigen legacy. Het gebruik van onvergeeflijke vloeken (andere bekende vloeken zijn Avada Kedavra en Imperio) komt namelijk niet zonder risico. Frequent gebruik van deze duistere magie kan immers leiden naar het bewandelen van een donker pad die ook potentiële schade kan berokkenen aan de relaties die de speler heeft met diverse NPC's.

Aan het eind van de trailer wordt daarnaast de Digitale Deluxe-editie van de game aangekondigd. Wie deze pre-ordered krijgt op release toegang tot een aantal DLC waaronder een Dark Arts-outfit pakket, een duo berijdbare vliegende paarden (een terzieler en hippogrief) en de Dark Arts Battle Arena.

'Hogwarts Legacy' zou later dit jaar uitkomen, maar werd onlangs met een paar maanden uitgesteld. De game staat momenteel gepland voor wereldwijde release op 10 februari 2023 voor de huidige en vorige generatie spelconsoles en PC. Ook is er een Nintendo Switch-versie van de game in de maak, maar daar is nog geen releasedatum voor bekend.

Racen met de Smurfen? Het kan binnenkort in Smurfs Kart!

Nico De Greef-30 september 2022 om 20:22

Nadat talloze franchises al de kartrace-behandeling hebben gekregen, is het nu de beurt aan de Smurfen om zich in het rijtje aan te sluiten. In november verschijnt Smurfs Kart voor de Nintendo Switch.

Fans van Mario Kart kunnen zich in de handen beginnen wrijven want binnenkort kunnen zij aan de slag met een gloednieuw kartracespel. Dit keer staan niet de figuren uit de Mario-games centraal, maar wordt het racen geblazen met niemand minder dan - jawel - de Smurfen!

Racen kan, zoals je alvast gewend bent van het genre, over verschillende banen elk met gevaarlijke obstakels en verborgen shortcuts om te ontdekken. Daarnaast komt elke Smurf ook met zijn eigen unieke kart en speciale items waarmee je tegenstanders het leven zuur kunt maken.

Smurfs Kart is zowel solo speelbaar als in lokale split-screen multiplayer met maximaal 4 spelers. Smurf jij straks als eerste naar de overwinning? Dan kun je vanaf 15 november helemaal losgaan, mits je over een Nintendo Switch beschikt natuurlijk.

Smurfs Kart is de tweede van vijf aangekondigde Smurfen-games die onderdeel zijn van een meerjarendeal tussen de Franse game-ontwikkelaar Microids en IMPS, het bedrijf dat de wereldwijde rechten van De Smurfen in handen heeft. Eerder brachten de twee bedrijven al het 3D-platformspel De Smurfen: Missie Vileaf uit. In die game moeten de Smurfen samenwerken om hun dorp en het hele bos te redden van een kwaadaardige giftige plant.

Google trekt de stekker uit gamestreamingdienst Stadia

Nico De Greef-29 september 2022 om 21:23

Google heeft op zijn website aangekondigd dat het binnenkort stop met het ondersteunen van Google Stadia, zijn streamingdienst voor games. Gebruikers die reeds games of hardware (zoals de Stadia-controller) hebben aangeschaft krijgen alles terugbetaald, aldus het technologiebedrijf.

Google Stadia werd in november 2019 gelanceerd en wordt na amper drie jaar stopgezet. Het platform, waarlangs gebruikers games via de cloud kunnen spelen, is dan toch niet zo populair of winstgevend dan men had verwacht. En dat is volgens Google meteen ook de reden waarom Stadia per 18 januari 2023 op zwart gaat.

Opmerkelijker is het nieuws dat Google alle Stadia-gebruikers belooft te compenseren. Het bedrijf zegt namelijk al het geld dat gebruikers reeds hebben uitgegeven aan games en hardware (zoals de Stadia-controller) terug te zullen betalen. Gebruikers van Stadia Pro - de betalende abonnementendienst van Stadia - krijgen hun lidgeld dan weer niet terug, maar hoeven ook niet meer te betalen totdat de dienst op 18 januari definitief offline gaat. Nieuwe spellen aanschaffen, is daarnaast ook niet langer meer mogelijk.

Er gingen al langer geruchten de rond dat Google de stekker zou gaan trekken uit Stadia. Vorig jaar kwamen er al opvallend weinig games uit voor het platform waarmee Google het succes van Xbox Game Pass en PlayStation Now hoopte te evenaren, en ook eigen in-house game-ontwikkelaars gaven al aan ermee te stoppen.

Hoeveel gebruikers Stadia telt, is niet geweten.

Ontdek meer