'The Walking Dead' komt tot leven in dit angstaanjagende spel

Karen Luiken-23 augustus 2022 om 10:20

Vergeet spookhuizen waar je binnen tien minuten doorheen bent. In een middelbare school in Meppel kun je een spel spelen waar zelfs de grootste horrorfan bang van zal worden. Denk aan ‘The Walking Dead’, maar dan in real life.

De verlaten school in Meppel is omgebouwd tot een apocalyptische 'community' met een medisch centrum, militaire basis, gevangenissen, school, slaapzalen en een moestuin met supermarkt. Bezoekers spelen zelf de hoofdrolspeler in een griezelige film. Ze kunnen alle kanten op, maken hun eigen keuzes en zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen leven. Ze moeten vechten tegen zombies en op zoek naar bruikbare wapens. Vijftig verschillende acteurs zullen stuk voor stuk hun best doen om van hun experience een hel te maken.

Het spel is gebaseerd op ‘The Walking Dead’ en ‘The Last of Us’ en speelt zich tien jaar na een uitbraak af. Er is een vaccin ontwikkeld, maar er is niet genoeg. De overheid bepaalt wie doodgaat en wie blijft leven. Het is de taak aan jou om te infiltreren in het medisch centrum en het vaccin te bemachtigen.

Het evenement is te bezoeken in Meppel. Kaartjes koop je via deze pagina!

Texaanse vrouw waarschuwt voor 'Hocus Pocus 2': "poorten van de hel"

Dieter Blarinckx-06 oktober 2022 om 18:23

Op het wereldwijde web kom je vaak de zotste en meest bizarre verhalen tegen. Zo ook dat van deze 33-jarige Texaanse moeder die nu oproept om niet te kijken naar de nieuwe Disneyfilm 'Hocus Pocus 2'. Zij gelooft immers dat die film de "poorten van de hel" openzet.

Jamie Gooch is niet blij met het succes van 'Hocus Pocus 2' op de streamingdienst van Disney, Disney+. De overconservatieve Texaanse vrouw roept op om de film zo veel mogelijk te bannen uit de huiskamers. Waarom dan? Wel, ze is er namelijk van overtuigd dat de heksen écht zijn en kinderen ook écht kunnen vervloeken.

Ze gaat zelfs nóg een stapje verder door te beweren dat de heksen uit de film er voor zouden kunnen zorgen dat de poorten van hel geopend worden in de huiskamers van de Amerikaanse families die de film bekijken.

De Texaanse zei dat de "waarheid over heksen en tovenaars in de satanische kerk is dat zij kinderen misbruiken en offeren in hun spirituele aangelegenheden". "Word geen slachtoffer van de plannen van de hel", ging ze verder in haar post op sociale media.

Die post ging natuurlijk in een mum van tijd viraal, maar ondertussen heeft ze 'm al offline gehaald wegens té veel commotie.

'Hocus Pocus 2' is nu te streamen via Disney+.

Vrouw valt van rots na maken selfie

Karen Luiken-04 oktober 2022 om 05:33- Foto:

Photo by Jon Petter Wiig on Unsplash

Een Indiase toerist is van een rots gevallen bij de Franse hotspot Étretat. Het maken van een selfie werd de 30-jarige vrouw fataal.

Het ongeluk gebeurde afgelopen weekend. Het lichaam van de vrouw is nog altijd niet gevonden omdat het water bij de kliffen te hoog staat. Er wordt onderzoek gedaan naar het incident.

Het is niet voor het eerst dat zoiets gebeurt. In januari dit jaar overleed een 24-jarige vrouw nadat ze van de Franse rots viel. In mei gebeurde hetzelfde met een zestiger.