'The Walking Dead' komt tot leven in dit angstaanjagende spel

Karen Luiken-23 augustus 2022 om 10:20

Vergeet spookhuizen waar je binnen tien minuten doorheen bent. In een middelbare school in Meppel kun je een spel spelen waar zelfs de grootste horrorfan bang van zal worden. Denk aan ‘The Walking Dead’, maar dan in real life.

De verlaten school in Meppel is omgebouwd tot een apocalyptische 'community' met een medisch centrum, militaire basis, gevangenissen, school, slaapzalen en een moestuin met supermarkt. Bezoekers spelen zelf de hoofdrolspeler in een griezelige film. Ze kunnen alle kanten op, maken hun eigen keuzes en zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen leven. Ze moeten vechten tegen zombies en op zoek naar bruikbare wapens. Vijftig verschillende acteurs zullen stuk voor stuk hun best doen om van hun experience een hel te maken.

Het spel is gebaseerd op ‘The Walking Dead’ en ‘The Last of Us’ en speelt zich tien jaar na een uitbraak af. Er is een vaccin ontwikkeld, maar er is niet genoeg. De overheid bepaalt wie doodgaat en wie blijft leven. Het is de taak aan jou om te infiltreren in het medisch centrum en het vaccin te bemachtigen.

Het evenement is te bezoeken in Meppel. Kaartjes koop je via deze pagina!

Hoe tover je een condoom om tot een beflapje?

Maxine Decaluwé-30 maart 2023 om 09:10

Op TikTok tovert een medewerkster van Sense, het Nederlandse centrum voor seksuele gezondheid, een condoom om tot een beflapje. Wat is het en wat moet je ermee?

Dankzij een beflapje zou je de clitoris of anus oraal kunnen bevredigen. Zo verlaag je het risico om een soa op te lopen. "Gebruik het lapje maar één keer en maar aan één kant", adviseert medewerkster van Sense. De video is inmiddels al 1,3 miljoen keer bekeken en maakt TikTokkers warm voor meer.

Het enige wat je nodig hebt, is een condoom met smaak naar keuze en een schaar. Let's try it out!

Dit testje zou vertellen hoe lang jij nog te leven hebt

Karen Luiken-30 maart 2023 om 06:06

Benieuwd hoe lang je nog te leven hebt? Het internet is in de ban van een trucje dat een antwoord zou geven op die vraag. Nieuwsgierige mensen doen massaal een test waarbij je niets meer hoeft te doen dan staan, zitten en vervolgens weer opstaan.

De test is heel eenvoudig. Je begint in een staande positie, gaat vervolgens in kleermakerszit op de grond zitten en staat dan weer op. Je mag hierbij alleen je benen en buikspieren gebruiken. Jezelf naar boven duwen met je armen is niet toegestaan.

Je begint volgens LadBible met tien punten in staande positie. Iedere keer dat je je handen, armen of delen van je benen moet gebruiken, verlies je een punt. Wie een acht of hoger scoort, doet het goed. Scoor je laag? Dan hebben we verontrustend nieuws. Uit een onderzoek is gebleken dat hoe lager de score is, hoe groter de kans dat iemand in de komende zes jaar zal overlijden. Daar moet dan wel de kanttekening bij worden gemaakt dat de test normaal gesproken wordt gebruikt door 51- tot 80-jarigen.

Ontdek meer