Jury van Red Bull Zeepkistenrace is bekend

Karen Luiken-23 augustus 2022 om 10:16- Foto:

Red Bull Content Pool

De Red Bull Zeepkistenrace keert binnenkort terug. Op zondag 4 september vormt het Circuit de Spa-Francorchamps het decor van het spannende spektakel en duiken meer dan vijftig teams met een zeepkist via een steile helling naar beneden. Rik Verheye, Olga Leyers, Laurins Dursin, Maxime Richard, Virginnie Philippot en David Antoine nemen plaats aan de jurytafel.

De laatste Belgische editie van de Red Bull Zeepkistenrace dateert al vanaf 2017. Hoog tijd dus voor een nieuw evenement, waarbij tienduizenden toeschouwers zullen aanschouwen hoe tientallen teams gaan strijden voor de winst. Tom Waes en Julie Vermeire presenteren de show en worden vergezeld door Mario del Rio en Patrick Ridremont, die samen het Franstalige publiek komen entertainen.

Voor Laurins Dursin, het liefje van Julie Vermeire, wordt het zijn eerste editie. “Ik kijk echt uit naar mijn eerste Red Bull Zeepkistenrace”, zegt hij. “Als danser ben ik vooral geïnteresseerd in de performance van elk team voordat ze het parcours naar beneden duiken. Al krijg je met een coole jump of hilarische crash van mij ook altijd extra punten!”

Studenten strijden tegen elkaar in gocartrace van UAntwerpen

Karen Luiken-30 maart 2023 om 06:19

Campus Middelheim van UAntwerpen vormt volgende week het decor van een gocartrace. Studentenverenigingen nemen het daarbij tegen elkaar op met een zelf versierd voertuig.

De gocartrace van UAntwerpen wordt al sinds 1984 georganiseerd. Ieder jaar weer krijgen studenten de opdracht om binnen twee uur tijd zoveel mogelijk toertjes af te werken. Elke vereniging heeft één gocart met daarin twee leden. De club die de meeste rondes aflegt binnen de tijd, wint de Go-Kart Race 2023 en gaat er met een aantal vaten bier vandoor.

De organisatie van het evenement ligt in handen van ASK-Stuwer. We verwachten dit jaar niets minder dan de vorige edities: lachen, plezier maken en racen om de overwinning”, zegt Maxim Jeuniaux, praeses van de studentenvereniging.

Naast de grote gocartrace vindt er ook een cheerleaderscompetitie plaats. “Elke studentenvereniging heeft naast zijn gocart ook een cheerleadersteam, deze strijden ook voor de winst in hun wedstrijd, los van de race”, zegt de praeses van ASK-Stuwer.

Brusselse Plein Publiek wordt kunstgalerij van Belgische doodles

Nezir Yikik-23 maart 2023 om 08:00

Op dinsdag 28 maart wordt het Brusselse Plein Publiek volledig omgetoverd tot een ware kunstgalerij, voor de Belgische finale van het Red Bull Doodle Art. De wereldwijde tekenwedstrijd die creatievelingen uitdaagt om hun wilde fantasieën op papier te zetten!

Meer dan 850 doedelaars stuurden hun creaties in voor de Belgische editie, waarvan een selectie werd gemaakt van de 25 beste doodle-kunstenaars. Zij mogen hun creaties tentoonstellen in de galerij.

Slechts één van hen gaat op 28 maart naar huis met een ticket voor de wereldfinale in Amsterdam. Maar ook de bezoekers vallen in de prijzen! Een een-op-een workshop om je eigen sneakers te customizen met Tazz Customs, een 50cc-brommer van Mash waarop je zelf kan doodlen, een unieke koptelefoon van Logitec (ontworpen Carl Cash, een van de juryleden) en zoveel meer.

Wil je erbij zijn? Registreer je nu GRATIS voor een exclusieve uitnodiging via deze link!

Onze eigen TAGMAG Insider Clémentine Caron, kreeg al een voorproefje om haar eigen sneakers volledig te customizen. Benieuwd wat ze ervan bakte? Check de video hieronder!

Ontdek meer