Muzikale zoektocht 'Eurosong' keert na zes jaar terug op televisie

Nico De Greef-22 augustus 2022 om 14:49

Wie afgelopen zaterdag naar Zomerhit op Eén keek, kwam niet enkel te weten dat Margriet Hermans met haar oorwurm 'Lekker Blijven Hangen' goud won, maar ook dat het muziekprogramma Eurosong voor het eerst in jaren weer terug zal keren op televisie.

Niemand minder dan Peter Van de Veire kondigde dat nieuws zaterdag aan. Beter nog: de presentator en zanger zal zelf het muziekprogramma, waarin een jury samen met de kijkers wekenlang op zoek gaat naar een geschikte kandidaat om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, presenteren.

Hoewel details rond Eurosong 2023 nog schaars zijn, wil de VRT het volgens Het Laatste Nieuws ambitieus aanpakken. Zo zou de openbare omroep op zoek zijn naar absoluut toptalent om deel te nemen. Denk aan Belgische artiesten als The Sterlings, Natalia en Camille Dhont. "Al zal iedereen - bekend of onbekend - zich kunnen inschrijven", klinkt het.

Het is al van 2016 geleden dat Eurosong werd georganiseerd. Toen kwam Lauro Tesaro als winnaar uit de bus. Met haar single What's The Pressure eindigde ze uiteindelijk op een knappe tiende plaats op het Eurovisiesongfestival.

Meer informatie over Eurosong 2023 wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Niall Horan hint op nieuw album

Karen Luiken-26 januari 2023 om 07:57

Het lijkt er sterk op dat Niall Horan binnenkort met nieuwe muziek komt. De voormalige One Direction-zanger heeft op het wereldwijde web verschillende hints gedeeld en fans denken nu dat een derde album daar de oorzaak van is.

Een van de hints is op TikTok te vinden. Daar zijn twee verschillende fragmenten te horen van een liedje dat zijn nieuwe single lijkt te zijn. ‘God only knows where this could go’, zo klinkt de songtekst. ‘And even if our love starts to grow out of control. And you and me go up in flame. Heaven won’t be the same.’

De tweede hint is de gloednieuwe website www.heavenwontbethesame.com, waar een afbeelding van een flikkerende kaars op te zien is. Wie naar de broncode van de website kijkt, ziet daar de tekst ‘blijf elke dag checken’ staan. Oftewel: er zit een nieuwtje aan te komen.

Als er inderdaad een derde album gelanceerd wordt, dan volgt dat Niall’s tweede album ‘Heartbreak Weather’ uit 2020 op.

Emoties laaien hoog op in 'Big Brother'

Karen Luiken-25 januari 2023 om 16:42

Als je in een huis met allerlei verschillende mensen zit, kan er niet met iedereen een klik zijn. Dat is ook het geval in de ‘Big Brother’-villa. Lindsey en Ilse raken in een discussie en barsten vervolgens allebei in tranen uit. “Ik had al een kutdag.” Sneak preview!

Ontdek meer