Muzikale zoektocht 'Eurosong' keert na zes jaar terug op televisie

Nico De Greef-22 augustus 2022 om 14:49

Wie afgelopen zaterdag naar Zomerhit op Eén keek, kwam niet enkel te weten dat Margriet Hermans met haar oorwurm 'Lekker Blijven Hangen' goud won, maar ook dat het muziekprogramma Eurosong voor het eerst in jaren weer terug zal keren op televisie.

Niemand minder dan Peter Van de Veire kondigde dat nieuws zaterdag aan. Beter nog: de presentator en zanger zal zelf het muziekprogramma, waarin een jury samen met de kijkers wekenlang op zoek gaat naar een geschikte kandidaat om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, presenteren.

Hoewel details rond Eurosong 2023 nog schaars zijn, wil de VRT het volgens Het Laatste Nieuws ambitieus aanpakken. Zo zou de openbare omroep op zoek zijn naar absoluut toptalent om deel te nemen. Denk aan Belgische artiesten als The Sterlings, Natalia en Camille Dhont. "Al zal iedereen - bekend of onbekend - zich kunnen inschrijven", klinkt het.

Het is al van 2016 geleden dat Eurosong werd georganiseerd. Toen kwam Lauro Tesaro als winnaar uit de bus. Met haar single What's The Pressure eindigde ze uiteindelijk op een knappe tiende plaats op het Eurovisiesongfestival.

Meer informatie over Eurosong 2023 wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

CAMILLE speelt hoofdrol in nieuwe muzikale telenovelle

Karen Luiken-06 oktober 2022 om 05:44

De telenovelle ‘Lisa’ krijgt een opvolger bij VTM en drie keer raden wie daar de hoofdrol in gaat spelen? CAMILLE! De splinternieuwe reeks moet in 2024 op het scherm verschijnen. De opnames beginnen in 2023.

De telenovelle wordt een modern sprookje, dat dit keer overgoten wordt met een muzikale saus. De reeks vertelt het verhaal van een bijzonder meisje met een gouden stem, dat verplicht wordt haar talent voor de buitenwereld te verbergen. Hoe hard ze ook droomt van een leven vol zang en muziek.

“De combinatie van zingen, dansen en acteren: dat is hoe het sprookje voor mij zo’n drie jaar geleden is begonnen. Dat ik de drie dingen die ik het liefste doe nu opnieuw mag combineren in een nieuw sprookjesverhaal is gewoon geweldig", zegt Camille. "Zelf hou ik erg veel van het telenovelle-genre. Niets gezelliger dan onder een dekentje meeleven met een romantisch en dromerig verhaal, dat tegelijk spannend en meeslepend is. Ik kijk er enorm naar uit om nu zelf deel uit te maken van dat sprookje en in de huid te kruipen van een jong meisje dat haar dromen wil najagen, zoals ook ik dat heb gedaan.”

Plopsaland De Panne organiseert ‘De Buurtpolitie’ fandagen!

Dieter Blarinckx-05 oktober 2022 om 19:43- Foto:

Plopsaland De Panne

Na het grote succes van de ‘F.C. De Kampioenen’ fandagen, organiseert Plopsaland De Panne nu ook enkele fandagen rond het populaire VTM-programma ‘De Buurtpolitie’. En die vinden komend weekend plaats!

“Bericht aan alle eenheden: de boeven zijn gevat 💪🚓! Gisteren rukte De Buurtpolitie uit naar Plopsaland om samen met de bezoekers de boevenbende in te rekenen 🚨. De hondenbrigade van de Politie Westkust, het Wit-Gele Kruis, Brandweer Westhoek en Defensie zorgden voor de nodige versterking én spektakel! Ook volgend weekend gaat de boevenjacht verder op 8 en 9 oktober!”, luidt het in de caption bij de video.

De Buurtpolitie kan jouw hulp gebruiken om boeven in rekenen en hun buit terug te vinden in Plopsaland. Durf jij het aan om samen met hen op pad te trekken?

Meer info & tickets kan je hier vinden.

Bekijk hieronder alvast enkele beelden van de vorige editie:

Ontdek meer