Kena: Bridge of Spirits krijgt grote verrassingsupdate

Nico De Greef-21 augustus 2022 om 21:11

De visueel prachtige game Kena: Bridge of Spirits krijgt heel binnenkort een grote update naar aanleiding van het 1-jarig jubileum van het spel. Ook komt de game binnenkort naar Steam.

Ontwikkelaar Ember Lab heeft aangekondigd dat er op 27 september een grote update wordt uitgerold die heel wat nieuwe dingen toevoegt aan de game. De update bevat onder meer een New Game+ modus, Charmstones, nieuwe outfits voor Kena en een modus waarin spelers hun skills kunnen testen via allerlei uitdagingen.

New Game+ laat spelers toe om opnieuw door het spel te spelen, maar dit keer zonder hun wapens, skills en upgrades uit de vorige playthrough te verliezen. Omdat spelers in deze spelmodus vanaf het begin van de game een pak sterker zijn dan de bedoeling is, werden gloednieuwe vijanden en aangepaste baasgevechten gecreëerd die spelers voortdurend op de tippen van hun tenen moet houden.

Daarnaast zullen spelers ook Charmstones kunnen verzamelen die Kena nieuwe vaardigheden geeft zoals een tijdelijke aanvalsboost. Sommige Charmstones bevatten echter ook negatieve effecten die spelers tot strategisch denken zal doen zetten.

Tot slot voegt de update ook de Spirit Guide Trials-spelmodus toe. In deze modus worden spelers hun skills getest aan de hand van drie verschillende soorten uitdagingen: hindernisbanen, golven aan steeds moeilijker wordende vijanden en nieuwe variaties op baasgevechten. Als beloning voor het voltooien van deze challenges krijgt de speler nieuwe outfits voor Kena.

Kena: Bridge of Spirits is momenteel verkrijgbaar op PlayStation 4/5 en PC via de Epic Games Store. Op dezelfde dag waarop de Anniversary-update wordt uitgerold, komt de game ook naar Steam.

Construction Challenges: brug tussen jongeren en bouwsector

Nezir Yikik-28 maart 2023 om 08:27

Volledig in het kader van ‘De Weken Van De Bouw’, lanceert de bouwsector vanaf vandaag officieel de ‘Construction Challenges’. Een verfrissende campagne om de (digitale) brug te slaan met jongeren.

Met maar liefst 150.000 arbeiders, behoort de bouwsector tot één van de grootste werkgevers in België. En jawel, de sector blijft jaar na jaar nog steeds verder groeien. Dat wil zeggen dat er nog steeds vraag is naar jong talent!

Om aan te tonen wat de sector te bieden heeft, werd vorig jaar de nationale ‘De Bouw Kijkt Verder’-campagne gelanceerd. Ook dit jaar komt de sector met een aantal verschillende initiatieven, waarvan onder meer dus ‘De Weken van de Bouw’. Een initiatief met als doel om de rekrutering binnen de sector te versnellen en om alle clichés de bouwwereld uit te helpen.

Sinds vorig jaar is de overweging om aan de slag te gaan in de bouw al opmerkelijk gestegen (30%), in vergelijking met het jaar voordien in 2021 (19%). Vooral bij jongeren en studenten is de trend duidelijk waar te nemen. Daarnaast staan ook ouders een stuk positiever tegenover de sector en moedigen ze zelfs hun kinderen aan om voor een job in de bouw te kiezen.

“Vele jongeren gamen bijna dagelijks en hoewel dat niet altijd even positief onthaald wordt, zien wij hierin veel leermogelijkheden. Jongeren ontwikkelen tijdens het gamen vaak skills die ook in andere sectoren van pas komen. We dagen jongeren uit om hun online-vaardigheden ook in een realistische context toe te passen in een sector die echt wel tot de verbeelding spreekt.”

- Natacha Jérouville, Voorzitter van Constructiv.

‘The war on talent’ tiert welig in ons land en om geschikt personeel te vinden, lanceert de sector daarom de ‘Construction Challenges'. Een onderdeel van de campagne waarbij 8 bekende gamers, jongeren uitdagen om probleemoplossend te denken in de wereld van Minecraft.

Minecraft is momenteel een van de meest gespeelde games ter wereld. ook in België prijkt het spel bovenaan de lijst. Zo geeft 68% van de jongeren uit het lager en secundair onderwijs aan, dat Minecraft hun favoriete game is.

Elke deelnemer maakt bovendien ook kans op een leuke prijs. Ben je helemaal klaar om met Minecraft in de bouwwereld te duiken? Schrijf je dan in via deze link en start met een Construction Challenge naar keuze!

Brugse school voegt e-sports toe als keuzevak

Dieter Blarinckx-27 maart 2023 om 16:42- Foto:

AVG.com

Wie zijn/haar dagen eigenlijk wil vullen met gamen in plaats van naar school te gaan, raden we aan eens langs te gaan in Brugge. Want daar is er een middelbare school die voortaan ook het vak e-sports zal geven!

Het KTA in Brugge heeft zopas groot nieuws bekendgemaakt: voortaan zullen KTA-studenten ook het keuzevak e-sports kunnen volgen. Dat vak zal vanaf volgend academiejaar worden toegevoegd aan het aanbod. Belangrijk wel: het draait hier niet enkel om gamen, maar ook om de wereld achter e-sports. Zo leer je zelfstandig dergelijke gaming-events op poten te zetten, maar ook filmen en video’s monteren.

"Je ontwikkelt hier de focus, discipline en mentaliteit die ook in onze andere sportopleidingen cruciaal zijn”, klinkt het bij de woordvoerder van het KTA in Brugge aan de Vlaamse pers.

Ontdek meer