Kena: Bridge of Spirits krijgt grote verrassingsupdate

Nico De Greef-21 augustus 2022 om 21:11

De visueel prachtige game Kena: Bridge of Spirits krijgt heel binnenkort een grote update naar aanleiding van het 1-jarig jubileum van het spel. Ook komt de game binnenkort naar Steam.

Ontwikkelaar Ember Lab heeft aangekondigd dat er op 27 september een grote update wordt uitgerold die heel wat nieuwe dingen toevoegt aan de game. De update bevat onder meer een New Game+ modus, Charmstones, nieuwe outfits voor Kena en een modus waarin spelers hun skills kunnen testen via allerlei uitdagingen.

New Game+ laat spelers toe om opnieuw door het spel te spelen, maar dit keer zonder hun wapens, skills en upgrades uit de vorige playthrough te verliezen. Omdat spelers in deze spelmodus vanaf het begin van de game een pak sterker zijn dan de bedoeling is, werden gloednieuwe vijanden en aangepaste baasgevechten gecreëerd die spelers voortdurend op de tippen van hun tenen moet houden.

Daarnaast zullen spelers ook Charmstones kunnen verzamelen die Kena nieuwe vaardigheden geeft zoals een tijdelijke aanvalsboost. Sommige Charmstones bevatten echter ook negatieve effecten die spelers tot strategisch denken zal doen zetten.

Tot slot voegt de update ook de Spirit Guide Trials-spelmodus toe. In deze modus worden spelers hun skills getest aan de hand van drie verschillende soorten uitdagingen: hindernisbanen, golven aan steeds moeilijker wordende vijanden en nieuwe variaties op baasgevechten. Als beloning voor het voltooien van deze challenges krijgt de speler nieuwe outfits voor Kena.

Kena: Bridge of Spirits is momenteel verkrijgbaar op PlayStation 4/5 en PC via de Epic Games Store. Op dezelfde dag waarop de Anniversary-update wordt uitgerold, komt de game ook naar Steam.

Racen met de Smurfen? Het kan binnenkort in Smurfs Kart!

Nico De Greef-30 september 2022 om 20:22

Nadat talloze franchises al de kartrace-behandeling hebben gekregen, is het nu de beurt aan de Smurfen om zich in het rijtje aan te sluiten. In november verschijnt Smurfs Kart voor de Nintendo Switch.

Fans van Mario Kart kunnen zich in de handen beginnen wrijven want binnenkort kunnen zij aan de slag met een gloednieuw kartracespel. Dit keer staan niet de figuren uit de Mario-games centraal, maar wordt het racen geblazen met niemand minder dan - jawel - de Smurfen!

Racen kan, zoals je alvast gewend bent van het genre, over verschillende banen elk met gevaarlijke obstakels en verborgen shortcuts om te ontdekken. Daarnaast komt elke Smurf ook met zijn eigen unieke kart en speciale items waarmee je tegenstanders het leven zuur kunt maken.

Smurfs Kart is zowel solo speelbaar als in lokale split-screen multiplayer met maximaal 4 spelers. Smurf jij straks als eerste naar de overwinning? Dan kun je vanaf 15 november helemaal losgaan, mits je over een Nintendo Switch beschikt natuurlijk.

Smurfs Kart is de tweede van vijf aangekondigde Smurfen-games die onderdeel zijn van een meerjarendeal tussen de Franse game-ontwikkelaar Microids en IMPS, het bedrijf dat de wereldwijde rechten van De Smurfen in handen heeft. Eerder brachten de twee bedrijven al het 3D-platformspel De Smurfen: Missie Vileaf uit. In die game moeten de Smurfen samenwerken om hun dorp en het hele bos te redden van een kwaadaardige giftige plant.

Google trekt de stekker uit gamestreamingdienst Stadia

Nico De Greef-29 september 2022 om 21:23

Google heeft op zijn website aangekondigd dat het binnenkort stop met het ondersteunen van Google Stadia, zijn streamingdienst voor games. Gebruikers die reeds games of hardware (zoals de Stadia-controller) hebben aangeschaft krijgen alles terugbetaald, aldus het technologiebedrijf.

Google Stadia werd in november 2019 gelanceerd en wordt na amper drie jaar stopgezet. Het platform, waarlangs gebruikers games via de cloud kunnen spelen, is dan toch niet zo populair of winstgevend dan men had verwacht. En dat is volgens Google meteen ook de reden waarom Stadia per 18 januari 2023 op zwart gaat.

Opmerkelijker is het nieuws dat Google alle Stadia-gebruikers belooft te compenseren. Het bedrijf zegt namelijk al het geld dat gebruikers reeds hebben uitgegeven aan games en hardware (zoals de Stadia-controller) terug te zullen betalen. Gebruikers van Stadia Pro - de betalende abonnementendienst van Stadia - krijgen hun lidgeld dan weer niet terug, maar hoeven ook niet meer te betalen totdat de dienst op 18 januari definitief offline gaat. Nieuwe spellen aanschaffen, is daarnaast ook niet langer meer mogelijk.

Er gingen al langer geruchten de rond dat Google de stekker zou gaan trekken uit Stadia. Vorig jaar kwamen er al opvallend weinig games uit voor het platform waarmee Google het succes van Xbox Game Pass en PlayStation Now hoopte te evenaren, en ook eigen in-house game-ontwikkelaars gaven al aan ermee te stoppen.

Hoeveel gebruikers Stadia telt, is niet geweten.

Ontdek meer