'Black Widow' heeft nu al record te pakken

Karen Luiken-12 juli 2021 om 13:15

​‘Black Widow’ draait pas net in de bioscopen, maar heeft nú al een record te pakken. Het nieuwste Marvel-pareltje heeft voor het beste openingsweekend van een film gezorgd sinds het begin van de pandemie.

Alleen in de Verenigde Staten en Canada is in bioscopen al 80 miljoen dollar opgehaald. In andere delen van de wereld gaat het om een totaalbedrag van 78 miljoen dollar. Verder is er ook nog eens 60 miljoen dollar in het laatje gekomen door mensen die de film thuis bekeken.

‘Black Widow’ had eigenlijk in mei vorig jaar al op het witte doek moeten verschijnen. Dat is vanwege vertragingen door het coronavirus niet gelukt. De première werd zo vaak verplaatst, dat Disney uiteindelijk heeft besloten de film ook direct op Disney+ te gooien. Daar kan de titel tegen een bedrag van een paar tientjes worden bekeken.

In 'Black Widow' wordt Natasha Romanoff, aka Black Widow, geconfronteerd met een gevaarlijke samenzwering die haar terug katapulteert naar haar eigen duistere verleden. Achtervolgd door een kracht die haar kost wat kost ten val wil brengen, moet Natasha afrekenen met haar vroegere leven als spion en met de verbroken relaties uit de tijd voor ze een Avenger werd.

'De Slag om de Schelde' komt volgende maand naar Netflix

Karen Luiken-13 september 2021 om 16:06

Het zal niet lang meer duren voor ‘De Slag om de Schelde’ op Netflix verschijnt. De streamingsdienst heeft bekendgemaakt dat de oorlogsfilm die een paar maanden geleden pas in de bioscoop verscheen, op 15 oktober al online zal worden gegooid.

In ‘De Slag om de Schelde’ gaan we terug naar het jaar 1944. Op het onder water gelopen eiland Walcheren in het Nederlandse Zeeland vechten duizenden geallieerden tegen het Duitse leger. Drie jonge levens raken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Engelse gliderpiloot en een Zeeuws meisje dat tegen wil en dank in het verzet betrokken raakt, komen voor cruciale keuzes te staan die niet alleen gaan over hun eigen vrijheid maar ook over de vrijheid van anderen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Gijs Blom, Jamie Flatters en Susan Radder. Maar ook ‘Harry Potter’-acteur Tom Felton, Jan Bijvoet, Coen Bril, heo Barklem-Biggs, Scott Reid, Marthe Schneider, Ronald Kalter, Hajo Bruins, Justus von Dohnányi, Joep Paddenburg en Mark van Eeuwen maken deel uit van de cast.

Releasedatum 'The Little Mermaid' bekend!

Dieter Blarinckx-12 september 2021 om 12:15

Goed nieuws voor de OG Disneyfans onder jullie, want hoewel het lang stil geweest is rond de live-action remake van 'The Little Mermaid', heeft Disney dit weekend de officiële releasedatum gedeeld. De langverwachte prent zal vanaf 26 mei 2023 te zien zijn in de bioscoop.

De remake is natuurlijk ook een bewerking van de gelijknamige animatiefilm uit 1989. Halle Bailey, die naast haar acteerwerk zangeres is van het R&B-duo Chloe X Halle, kruipt in de huid (of in dit geval vinnen) van de rebelse, roodharige zeemeermin Ariël. Ook Javier Bardem, Melissa McCarthy en Awkwafina zullen te zien (en te horen) zijn.

Excited!

Ontdek meer