Disney brengt 'Rogue One' even terug naar de bioscoop!

Dieter Blarinckx-16 augustus 2022 om 15:53

Fans van 'Star Wars', opgelet! Disney en Lucasfilm hebben namelijk aangekondigd dat de film 'Rogue One: A Star Wars Story' heel even terug te zien zal zijn in de bioscoop!

Vanaf 21 september kan je op Disney+ kijken naar de gloednieuwe 'Star Wars'-serie 'Andor'. Die serie focust zich op hoofdpersonage Cassian Andor, die we al leerden kennen in de spin-off 'Rogue One: A Star Wars Story'.

Om fans dus al klaar te stomen voor de gloednieuwe serie, brengt Disney de geliefde film even terug naar het grote bioscoopscherm. Het is te zeggen: de film zal op één dag (26 augustus) en enkel en alleen dan, terug te herbeleven zijn in de bioscoop. Voorlopig is helaas nog niet geweten of dit ook in België zo zal zijn.

Check hieronder alvast de trailers van 'Andor' (de serie) en 'Rogue One: A Star Wars Story' (de film).

Populaire actiefilm 'Bullet Train' staat nu op Netflix

Karen Luiken-06 februari 2023 om 06:36

Zin in een filmavondje? ‘Bullet Train’, de film die in juli uitkwam op het witte doek, is nu ook eindelijk gratis te bekijken. Althans, als je Netflix hebt. De streamingsdienst heeft het pareltje met Brad Pitt in de hoofdrol online gezet!

‘Bullet Train’ gaat over vijf moordenaars die allemaal op een Japanse sneltrein naar Kyoto stappen en er al snel achterkomen dat hun schijnbaar afzonderlijke missies op mysterieuze wijze met elkaar verbonden zijn.

Naast Brad Pitt hebben ook Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Andrew Koji en Hiroyuki Sanada een rol in de actiefilm.

'Close' grote winnaar bij de Ensors

Dieter Blarinckx-05 februari 2023 om 14:34

De Belgische film 'Close' van de Gentse regisseur Lukas Dhont valt nu ook in eigen land in de prijzen. Bij de uitreiking van de Ensors op het Filmfestival Oostende, wist de film immers meerdere prijzen in de wacht te slepen.

Onze Belgische inzending voor de Academy Awards (Oscars) blijft scoren. Op de uitreiking van de Ensors, de Belgische filmprijzen, viel de film in de prijzen. Maar de meest opmerkelijke prijs is toch wel die voor de 15-jarige hoofdrolspeler Eden Dambrine. Hij won de Ensor voor beste mannelijke hoofdrolspeler.

In 'Close' speelt Eden de rol van Léo, een van de twee hoofdrollen in de Belgische prent. En dat deed hij met passie en enthousiasme, en dat loont. Afgelopen vrijdagavond mocht hij dus trots de Ensor voor beste mannelijke hoofdrolspeler in ontvangst nemen.

'Close' won daarnaast ook nog 5 andere prijzen, waaronder de Ensor voor 'Beste Film', 'Beste Regie' en 'Beste Scenario'.

De film speelt nu in onze bioscopen. Check de trailer hier:

Ontdek meer