Zien: Fan verstoort live tv-uitzending om te vragen waar GTA 6 blijft

Nico De Greef-30 augustus 2021 om 17:37

Grand Theft Auto 6 is misschien wel het meest langverwachte computerspel aller tijden. Hoewel een zesde deel in de populaire game-franchise nog altijd niet officieel werd aangekondigd, is er geen haar op iemand's hoofd die eraan twijfelt dat Rockstar Games momenteel al volop achter de schermen werkt aan een vervolg op het gigantisch succesvolle Grand Theft Auto 5.

Fans wachten intussen al 8(!) jaar op de aankondiging van een opvolger en het is dan ook niet gek dat het geduld van sommige fans stilaan aan het opraken is. Een Duitse gamer, die naar de naam 'Taser' luistert, was het wachten zo beu dat hij onlangs onverwacht een live-uitzending van het populaire Duitse TV-spelprogramma 'Schlag den Star' verstoorde om er de presentator, een bekende Duitse komiek genaamd Elton, aan de tand te voelen over de status van de game.

"Hey, hallo! Taser hier. Ik zou graag willen weten wanneer GTA 6 eindelijk uitkomt. Ik wacht er al 8 jaar op", vraagt de gamer ongeduldig.

De gastheer van het spelprogramma, die natuurlijk helemaal van niks afwist, kon de fan helaas niet verder helpen maar kon er de humor wel van inzien. "GTA 6... Ik heb geen idee... Daar ben ik nog niet aan toe. Ik heb GTA 5 nog niet eens uitgespeeld", grapte hij.

Held!

SpongeBob 'multiverse'-game aangekondigd

Nico De Greef-18 september 2021 om 13:36

Kunnen we kinderen? Aye aye, kapitein! Na de revival van de cult-game SpongeBob SquarePants: Battle of Bikini Bottom op moderne consoles vorig jaar, mogen gamers en fans van 's werelds beroemde gele spons zich opmaken voor alweer een gloednieuw avontuur diep in de zee.

Game-uitgever THQ Nordic heeft gisterenavond namelijk SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake aangekondigd voor de PlayStation 4, Xbox One, Switch en PC. In deze nieuwe platformer van ontwikkelaar Purple Lamp Studios komen de vrienden SpongeBob en Patrick in het bezit van magische Zeemeermin-tranen die wensen vervullen. Wanneer ze per ongeluk verschillende portalen naar zogenaamde 'Wishworlds' openen, is het aan SpongeBob en Balloon-Patrick om hun vrienden te redden die verdwaald zijn geraakt in deze bizarre wenswerelden. Maar niet zonder het dragen van de juiste outfit, natuurlijk!

Spelers kunnen in totaal zeven verschillende spelwerelden verkennen die elk zijn gebaseerd op iconische locaties rechtstreeks uit de populaire cartoonreeks. Daarbij kunnen ze meer dan 30 verschillende kostuums aantrekken, waaronder onder andere SnailBob (een slak) en SpongeGar (een holbewoner).

Een releasedatum voor de game is helaas nog niet bekend. In de tussentijd kun je hieronder de geniale aankondigingstrailer bekijken:

Populaire sitcom The Office krijgt een mobiele game

Nico De Greef-16 september 2021 om 16:17

Ondanks het feit dat er al acht jaar geen nieuwe afleveringen van The Office meer zijn verschenen, is de Amerikaanse comedyserie anno 2021 nog steeds ongelooflijk populair. In 2020 jaar werd de sitcom nog uitgeroepen als de meest gestreamde serie (sorry Friends-fan) van dat jaar en binnenkort kunnen fans aan de slag met de allereerste mobiele game over de reeks.

In het spel The Office: Somehow We Manage moeten gamers ervoor zorgen dat het papierbedrijf Dunder Mifflin winst blijft maken. Aan het begin van het spel beschikken spelers over één bureau om papier te verkopen. Naarmate ze meer geld verdienen, kunnen ze meerdere bureau's kopen en deze upgraden om nog meer geld te verdienen. Onder meer de personages Michael Scott, Jim Halpert, Pam Beesly en Dwight Schrute komen in het spel voor, maar spelers kunnen zich ook verkleden als hun favoriete varianten van de karakters waaronder Prison Mike, Farmer Dwight en Three Hole Punch Jim.

Daarnaast kunnen spelers ook tal van leuke momenten uit de sitcom herbeleven. Zo zitten er in de game scènes verwerkt uit onder andere de afleveringen 'The Dundies' en 'Dinner Party'. Wekelijkse in-game events moeten er tot slot voor zorgen dat gamers zich nooit hoeven te vervelen.

The Office: Somehow We Manage wordt ontwikkeld door East Side Games in samenwerking met Universal Games en verschijnt later dit jaar voor iOS- en Android-smartphones. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Hieronder een aantal screenshots van het spel:

1
2
3
4
5

Ontdek meer