Zien: Fan verstoort live tv-uitzending om te vragen waar GTA 6 blijft

Nico De Greef-30 augustus 2021 om 17:37

Grand Theft Auto 6 is misschien wel het meest langverwachte computerspel aller tijden. Hoewel een zesde deel in de populaire game-franchise nog altijd niet officieel werd aangekondigd, is er geen haar op iemand's hoofd die eraan twijfelt dat Rockstar Games momenteel al volop achter de schermen werkt aan een vervolg op het gigantisch succesvolle Grand Theft Auto 5.

Fans wachten intussen al 8(!) jaar op de aankondiging van een opvolger en het is dan ook niet gek dat het geduld van sommige fans stilaan aan het opraken is. Een Duitse gamer, die naar de naam 'Taser' luistert, was het wachten zo beu dat hij onlangs onverwacht een live-uitzending van het populaire Duitse TV-spelprogramma 'Schlag den Star' verstoorde om er de presentator, een bekende Duitse komiek genaamd Elton, aan de tand te voelen over de status van de game.

"Hey, hallo! Taser hier. Ik zou graag willen weten wanneer GTA 6 eindelijk uitkomt. Ik wacht er al 8 jaar op", vraagt de gamer ongeduldig.

De gastheer van het spelprogramma, die natuurlijk helemaal van niks afwist, kon de fan helaas niet verder helpen maar kon er de humor wel van inzien. "GTA 6... Ik heb geen idee... Daar ben ik nog niet aan toe. Ik heb GTA 5 nog niet eens uitgespeeld", grapte hij.

Held!

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga verschijnt op 5 april!

Nico De Greef-20 januari 2022 om 17:40

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga verschijnt op 5 april 2022 voor consoles en pc. Dat maakten uitgever Warner Bros en ontwikkelaar TT Games vandaag bekend aan de hand van een gloednieuwe trailer voor de game.

Fans hebben er erg lang op moeten wachten, maar kunnen eindelijk beginnen aftellen naar de release van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Vorig jaar werd nog bekend gemaakt dat de game na meermaals uitstel zou verschijnen in de lente van 2022 en de ontwikkelaar lijkt zich aan zijn woord te houden: vandaag werd door uitgever Warner Bros bevestigd dat de game officieel zal lanceren op 5 april voor de huidige en vorige generatie PlayStation -en Xbox-consoles, Nintendo Switch en pc.

De aankondiging van de releasedatum ging gepaard met een nieuwe diepgaande gameplaytrailer die laat zien wat spelers straks zoal mogen verwachten en kunnen doen in het grootste LEGO Star Wars-spel ooit gemaakt.

Zo bevat de game onder andere gloednieuwe gevechtsmechanismen, meer dan 20 verschillende planeten die vrij verkend kunnen worden en honderden speelbare karakters waaronder legendarische personages als Luke, Leia, Yoda, Boba Fett, Maul en Obi-Wan. Daarnaast bevat de game ook zij-missies en meerdere keuzepaden.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga laat spelers in ware LEGO-stijl het epische verhaal van alle negen films in de Skywalker Saga herbeleven en is een game die je als Star Wars-fan gewoon niet mag missen.

BREAKING: Microsoft koopt 'Call of Duty'-maker Activision Blizzard

Nico De Greef-18 januari 2022 om 15:41

Microsoft heeft Call of Duty-maker Activision Blizzard overgenomen. Xbox-baas Phil Spencer kondigde dat nieuws vandaag zelf aan via de Xbox-website. Voor de overname telde Microsoft maar liefst 68,7 miljard dollar (omgerekend: 60,4 miljard euro) neer, waarmee de grootste overname ooit in de gamingindustrie een feit is.

Dat Microsoft niet op een eurootje meer of minder hoeft te kijken, moge wel duidelijk zijn. Amper een jaar nadat het bedrijf de bekende gamestudio Bethesda Softworks (Elder Scrolls, Fallout, Doom) overnam voor 7,5 miljard dollar, heeft het nu ook Activision Blizzard overgenomen voor het duizelingwekkende bedrag van 68,7 miljard dollar (omgerekend 60,4 miljard euro).

Met de overname krijgt Microsoft tal van populaire gamefranchises in handen waaronder Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Diablo, Crash Bandicoot, Tony Hawk en Candy Crush.

Volgens Xbox-baas Phil Spencer is het de bedoeling dat zoveel mogelijk nieuwe en bestaande Activision-Blizzard games toegevoegd worden aan het Game Pass-abonnementen op Xbox en pc. Of multiplatform-franchises zoals Call of Duty in de toekomst dan ook enkel op een Xbox-console of via de pc gespeeld kunnen worden, is op dit moment niet duidelijk.

Na de overname, die in het financiële boekjaar 2023 (de periode tussen juli 2022 en juli 2023) zou moeten afgerond worden, zal Microsoft het derde grootste gamebedrijf ter wereld zijn, na Tencent en Sony.

Deze zagen we niet aankomen.

Ontdek meer