Releasedatum 'Hogwarts Legacy' aangekondigd door Warner Bros

Nico De Greef-12 augustus 2022 om 17:51

De langverwachte open-wereld RPG 'Hogwarts legacy' heeft een lanceringsdatum te pakken. Ontwikkelaars Warner Bros. Games en Avalanche maakten op vrijdag bekend dat het spel op 10 februari 2023 zal lanceren voor console en PC. De game komt daarmee iets later uit dan gepland; origineel had de ontwikkelaar namelijk nog gezegd dat de game dit jaar zou uitkomen.

Warner Bros maakte het nieuws bekend op een ietwat ongebruikelijke manier. In plaats van de lanceringsdatum aan te kondigen met de nodige toeters en bellen, koos het bedrijf ervoor om het nieuws simpelweg te delen via een berichtje op hun sociale media.

"Hogwarts Legacy verschijnt op 10 februari 2023 voor PlayStation, Xbox en PC. Een datum voor de Nintendo Switch-versie wordt zeer binnenkort bekendgemaakt. Het team kijkt alvast uit naar het moment dat fans met het spel aan de slag kunnen, maar we hebben nog wat extra tijd nodig om de puntjes op de i te zetten", luidt de aankondiging.

Hogwarts Legacy is een meeslepende open-wereld actie-RPG die zich afspeelt in een magische wereld die voor het eerst werd geïntroduceerd in de 'Harry Potter'-boeken.

Jouw personage is een student en heeft de sleutel tot een oud geheim dat de toverwereld dreigt te verscheuren. Maar wat je met die gave doet, is helemaal aan de jou de keuze. Ontdek voor de eerste keer zelf hoe het is om door de gangen van Zweinstein te wandelen, terwijl je bontgenootschappen sluit en het opneemt tegen duistere tovenaars.

Of omarm je net de duisternis en sluit je je bij hen aan? Het lot van de toverwereld ligt in jouw handen.

Releasedatum en trailer 'Elden Ring'-dlc onthuld

Nico De Greef-21 februari 2024 om 17:55

FromSoftware en Bandai Namco Entertainment hebben de eerste trailerbeelden gedeeld voor de Elden Ring-uitbreiding Shadow of the Erdtree. Ook de releasedatum voor de dlc werd onthuld: de uitbreiding komt op 21 juni beschikbaar voor de PlayStation, Xbox en pc.

Elden Ring-spelers mogen zich vandaag extra in de handen wrijven, want FromSoftware heeft bekendgemaakt dat de langverwachte dlc Shadows of the Erdtree later dit jaar, op 21 juni, zal lanceren. Dat maakte de ontwikkelaar natuurlijk niet zomaar bekend, ook de eerste beelden van de uitbreiding werden gedeeld.

Daarin is te zien dat spelers niet langer zullen vertoeven in de Lands Between, maar een volledig nieuwe wereld zullen gaan verkennen, bekend als de The Land of Shadow, waarin tal van nieuwe mysteries, dungeons, vijanden, wapens en uitrustingen kunnen worden ontdekt.

Bye, Lands Between, hello, Land of Shadow

Wat het verhaal betreft, lijkt de uitbreiding te zullen gaan draaien rond Miquella (de tweelingbroer van Malenia en de halfgod-nakomeling van koningin Marika en Radagon) die - zoals spelers zich zullen herinneren wanneer ze Elden Ring al hebben uitgespeeld - met een vloek werd geboren waarbij Miquella gedoemd was eeuwig jong te blijven.

Uit de eerste trailerbeelden blijkt nu dat Miquella de Lands Between heeft verlaten en naar The Land of Shadow is vertrokken om er haar beloofde heer en meester, Messmer the Impaler, te ontmoeten. Deze beruchte vijand zien we ook talrijke keren passeren in de trailer.

Elden Ring: Shadows of the Erdtree is volgens CEO Hidetaka Miyazaki de "grootste uitbreiding tot nu toe" van de ontwikkelaar. Fans mogen zich verwachten aan een volledig nieuwe speelmap (groter dan de Limgrave-area in de main game), meer dan 10 nieuwe baasgevechten, tal van nieuwe wapens en uitrustingen en maar liefst acht nieuwe wapenklasses.

En oja... zeiden we al dat de dlc ook een volledig nieuwe poison swamp zal introduceren? Een echte Fromsoft-klassieker!

Shadows of the Erdtree lanceert op 21 juni voor de PlayStation 4 & 5, Xbox Series X/S, Xbox One en pc. Een fysieke versie van de game (inclusief DLC) wordt tevens uitgebracht, maar zal enkel beschikbaar zijn voor PS5 en Xbox Series X.

'De Sims 4' kondigt vitiligo-optie aan

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 09:30

EA en Maxis hebben vandaag een vitiligo-optie gelanceerd voor 'De Sims 4', beschikbaar via een gratis update. Het is vanaf nu mogelijk voor spelers om pigmentvlekken voor hun Sim te bepalen.

Deze nieuwe optie biedt spelers de mogelijkheid om Sims van alle leeftijden te voorzien van verschillende patronen van pigmentvlekken op het gezicht, bovenlichaam, onderlichaam, armen en benen.

Ter ondersteuning van deze grote update, heeft het team van 'De Sims 4' nauw samengewerkt met supermodel en beauty-ondernemer Winnie Harlow. Dankzij de samenwerking kreeg het team meer inzicht in de pigmentvlekken en konden ze een speelbare Sim creëren die geïnspireerd is op Winnie.

Ontdek meer