Releasedatum 'Hogwarts Legacy' aangekondigd door Warner Bros

Nico De Greef-12 augustus 2022 om 17:51

De langverwachte open-wereld RPG 'Hogwarts legacy' heeft een lanceringsdatum te pakken. Ontwikkelaars Warner Bros. Games en Avalanche maakten op vrijdag bekend dat het spel op 10 februari 2023 zal lanceren voor console en PC. De game komt daarmee iets later uit dan gepland; origineel had de ontwikkelaar namelijk nog gezegd dat de game dit jaar zou uitkomen.

Warner Bros maakte het nieuws bekend op een ietwat ongebruikelijke manier. In plaats van de lanceringsdatum aan te kondigen met de nodige toeters en bellen, koos het bedrijf ervoor om het nieuws simpelweg te delen via een berichtje op hun sociale media.

"Hogwarts Legacy verschijnt op 10 februari 2023 voor PlayStation, Xbox en PC. Een datum voor de Nintendo Switch-versie wordt zeer binnenkort bekendgemaakt. Het team kijkt alvast uit naar het moment dat fans met het spel aan de slag kunnen, maar we hebben nog wat extra tijd nodig om de puntjes op de i te zetten", luidt de aankondiging.

Hogwarts Legacy is een meeslepende open-wereld actie-RPG die zich afspeelt in een magische wereld die voor het eerst werd geïntroduceerd in de 'Harry Potter'-boeken.

Jouw personage is een student en heeft de sleutel tot een oud geheim dat de toverwereld dreigt te verscheuren. Maar wat je met die gave doet, is helemaal aan de jou de keuze. Ontdek voor de eerste keer zelf hoe het is om door de gangen van Zweinstein te wandelen, terwijl je bontgenootschappen sluit en het opneemt tegen duistere tovenaars.

Of omarm je net de duisternis en sluit je je bij hen aan? Het lot van de toverwereld ligt in jouw handen.

Construction Challenges: brug tussen jongeren en bouwsector

Nezir Yikik-28 maart 2023 om 08:27

Volledig in het kader van ‘De Weken Van De Bouw’, lanceert de bouwsector vanaf vandaag officieel de ‘Construction Challenges’. Een verfrissende campagne om de (digitale) brug te slaan met jongeren.

Met maar liefst 150.000 arbeiders, behoort de bouwsector tot één van de grootste werkgevers in België. En jawel, de sector blijft jaar na jaar nog steeds verder groeien. Dat wil zeggen dat er nog steeds vraag is naar jong talent!

Om aan te tonen wat de sector te bieden heeft, werd vorig jaar de nationale ‘De Bouw Kijkt Verder’-campagne gelanceerd. Ook dit jaar komt de sector met een aantal verschillende initiatieven, waarvan onder meer dus ‘De Weken van de Bouw’. Een initiatief met als doel om de rekrutering binnen de sector te versnellen en om alle clichés de bouwwereld uit te helpen.

Sinds vorig jaar is de overweging om aan de slag te gaan in de bouw al opmerkelijk gestegen (30%), in vergelijking met het jaar voordien in 2021 (19%). Vooral bij jongeren en studenten is de trend duidelijk waar te nemen. Daarnaast staan ook ouders een stuk positiever tegenover de sector en moedigen ze zelfs hun kinderen aan om voor een job in de bouw te kiezen.

“Vele jongeren gamen bijna dagelijks en hoewel dat niet altijd even positief onthaald wordt, zien wij hierin veel leermogelijkheden. Jongeren ontwikkelen tijdens het gamen vaak skills die ook in andere sectoren van pas komen. We dagen jongeren uit om hun online-vaardigheden ook in een realistische context toe te passen in een sector die echt wel tot de verbeelding spreekt.”

- Natacha Jérouville, Voorzitter van Constructiv.

‘The war on talent’ tiert welig in ons land en om geschikt personeel te vinden, lanceert de sector daarom de ‘Construction Challenges'. Een onderdeel van de campagne waarbij 8 bekende gamers, jongeren uitdagen om probleemoplossend te denken in de wereld van Minecraft.

Minecraft is momenteel een van de meest gespeelde games ter wereld. ook in België prijkt het spel bovenaan de lijst. Zo geeft 68% van de jongeren uit het lager en secundair onderwijs aan, dat Minecraft hun favoriete game is.

Elke deelnemer maakt bovendien ook kans op een leuke prijs. Ben je helemaal klaar om met Minecraft in de bouwwereld te duiken? Schrijf je dan in via deze link en start met een Construction Challenge naar keuze!

Brugse school voegt e-sports toe als keuzevak

Dieter Blarinckx-27 maart 2023 om 16:42- Foto:

AVG.com

Wie zijn/haar dagen eigenlijk wil vullen met gamen in plaats van naar school te gaan, raden we aan eens langs te gaan in Brugge. Want daar is er een middelbare school die voortaan ook het vak e-sports zal geven!

Het KTA in Brugge heeft zopas groot nieuws bekendgemaakt: voortaan zullen KTA-studenten ook het keuzevak e-sports kunnen volgen. Dat vak zal vanaf volgend academiejaar worden toegevoegd aan het aanbod. Belangrijk wel: het draait hier niet enkel om gamen, maar ook om de wereld achter e-sports. Zo leer je zelfstandig dergelijke gaming-events op poten te zetten, maar ook filmen en video’s monteren.

"Je ontwikkelt hier de focus, discipline en mentaliteit die ook in onze andere sportopleidingen cruciaal zijn”, klinkt het bij de woordvoerder van het KTA in Brugge aan de Vlaamse pers.

Ontdek meer