Releasedatum 'Hogwarts Legacy' aangekondigd door Warner Bros

Nico De Greef-12 augustus 2022 om 17:51

De langverwachte open-wereld RPG 'Hogwarts legacy' heeft een lanceringsdatum te pakken. Ontwikkelaars Warner Bros. Games en Avalanche maakten op vrijdag bekend dat het spel op 10 februari 2023 zal lanceren voor console en PC. De game komt daarmee iets later uit dan gepland; origineel had de ontwikkelaar namelijk nog gezegd dat de game dit jaar zou uitkomen.

Warner Bros maakte het nieuws bekend op een ietwat ongebruikelijke manier. In plaats van de lanceringsdatum aan te kondigen met de nodige toeters en bellen, koos het bedrijf ervoor om het nieuws simpelweg te delen via een berichtje op hun sociale media.

"Hogwarts Legacy verschijnt op 10 februari 2023 voor PlayStation, Xbox en PC. Een datum voor de Nintendo Switch-versie wordt zeer binnenkort bekendgemaakt. Het team kijkt alvast uit naar het moment dat fans met het spel aan de slag kunnen, maar we hebben nog wat extra tijd nodig om de puntjes op de i te zetten", luidt de aankondiging.

Hogwarts Legacy is een meeslepende open-wereld actie-RPG die zich afspeelt in een magische wereld die voor het eerst werd geïntroduceerd in de 'Harry Potter'-boeken.

Jouw personage is een student en heeft de sleutel tot een oud geheim dat de toverwereld dreigt te verscheuren. Maar wat je met die gave doet, is helemaal aan de jou de keuze. Ontdek voor de eerste keer zelf hoe het is om door de gangen van Zweinstein te wandelen, terwijl je bontgenootschappen sluit en het opneemt tegen duistere tovenaars.

Of omarm je net de duisternis en sluit je je bij hen aan? Het lot van de toverwereld ligt in jouw handen.

Racen met de Smurfen? Het kan binnenkort in Smurfs Kart!

Nico De Greef-30 september 2022 om 20:22

Nadat talloze franchises al de kartrace-behandeling hebben gekregen, is het nu de beurt aan de Smurfen om zich in het rijtje aan te sluiten. In november verschijnt Smurfs Kart voor de Nintendo Switch.

Fans van Mario Kart kunnen zich in de handen beginnen wrijven want binnenkort kunnen zij aan de slag met een gloednieuw kartracespel. Dit keer staan niet de figuren uit de Mario-games centraal, maar wordt het racen geblazen met niemand minder dan - jawel - de Smurfen!

Racen kan, zoals je alvast gewend bent van het genre, over verschillende banen elk met gevaarlijke obstakels en verborgen shortcuts om te ontdekken. Daarnaast komt elke Smurf ook met zijn eigen unieke kart en speciale items waarmee je tegenstanders het leven zuur kunt maken.

Smurfs Kart is zowel solo speelbaar als in lokale split-screen multiplayer met maximaal 4 spelers. Smurf jij straks als eerste naar de overwinning? Dan kun je vanaf 15 november helemaal losgaan, mits je over een Nintendo Switch beschikt natuurlijk.

Smurfs Kart is de tweede van vijf aangekondigde Smurfen-games die onderdeel zijn van een meerjarendeal tussen de Franse game-ontwikkelaar Microids en IMPS, het bedrijf dat de wereldwijde rechten van De Smurfen in handen heeft. Eerder brachten de twee bedrijven al het 3D-platformspel De Smurfen: Missie Vileaf uit. In die game moeten de Smurfen samenwerken om hun dorp en het hele bos te redden van een kwaadaardige giftige plant.

Google trekt de stekker uit gamestreamingdienst Stadia

Nico De Greef-29 september 2022 om 21:23

Google heeft op zijn website aangekondigd dat het binnenkort stop met het ondersteunen van Google Stadia, zijn streamingdienst voor games. Gebruikers die reeds games of hardware (zoals de Stadia-controller) hebben aangeschaft krijgen alles terugbetaald, aldus het technologiebedrijf.

Google Stadia werd in november 2019 gelanceerd en wordt na amper drie jaar stopgezet. Het platform, waarlangs gebruikers games via de cloud kunnen spelen, is dan toch niet zo populair of winstgevend dan men had verwacht. En dat is volgens Google meteen ook de reden waarom Stadia per 18 januari 2023 op zwart gaat.

Opmerkelijker is het nieuws dat Google alle Stadia-gebruikers belooft te compenseren. Het bedrijf zegt namelijk al het geld dat gebruikers reeds hebben uitgegeven aan games en hardware (zoals de Stadia-controller) terug te zullen betalen. Gebruikers van Stadia Pro - de betalende abonnementendienst van Stadia - krijgen hun lidgeld dan weer niet terug, maar hoeven ook niet meer te betalen totdat de dienst op 18 januari definitief offline gaat. Nieuwe spellen aanschaffen, is daarnaast ook niet langer meer mogelijk.

Er gingen al langer geruchten de rond dat Google de stekker zou gaan trekken uit Stadia. Vorig jaar kwamen er al opvallend weinig games uit voor het platform waarmee Google het succes van Xbox Game Pass en PlayStation Now hoopte te evenaren, en ook eigen in-house game-ontwikkelaars gaven al aan ermee te stoppen.

Hoeveel gebruikers Stadia telt, is niet geweten.

Ontdek meer