Dierenverzorging vanaf 2023 in TSO

Dieter Blarinckx-10 augustus 2022 om 12:48

Wie helemaal zot is van dieren en later misschien zelfs dierenverzorger of veearts wil worden, let nu best op. De Vlaamse regering heeft namelijk bekendgemaakt dat je vanaf 2023 de richting Dierenverzorging kan volgen in het TSO.

Vanaf 1 september 2023 kan je dus de richting Dierverzorgingstechnieken volgen aan scholen waar ook het TSO (technisch secundair onderwijs) gegeven wordt. De opleiding kan je volgen in de derde graad TSO.

Deze nieuwe richting bereidt je voor op een job als dierenverzorger, maar het maakt je ook klaar voor een opleiding in het hoger onderwijs.

”Dierenwelzijn wordt steeds belangrijker. Het werd vroeger niet helemaal serieus genomen, maar de laatste jaren groeit het belang. Er zijn wel wat jongeren die zich al in het middelbaar willen toeleggen op dieren, en die zich goed willen voorbereiden op een vervolgopleiding in het hoger onderwijs”, klinkt het bij minister Ben Weyts.

UAntwerpen laat studenten mediteren in speciale cabines

Karen Luiken-20 september 2022 om 15:27

UAntwerpen heeft een Belgische primeur te pakken. Om aandacht te besteden aan het mentaal welzijn van de student, heeft de school in twee bibliotheken Mindfulnesten geïnstalleerd: geluidsdichte cabines waarin je je kunt terugtrekken voor het volgen van een meditatie.

In de Mindfulnesten kun je zelf een programma kiezen dat je wilt volgen. “Je kiest een lichtkleur en intensiteit, en kan luisteren naar serene soundscapes of een begeleide meditatie”, legt Pim van den Bos uit, bedenker van het concept. “Je kan ook gewoon in stilte zitten of zelfs even indommelen.”

De nesten zijn te vinden in de bibliotheken van de Stadscampus en van Campus Drie Eiken. Ze zijn voorzien van een geluidsdichte wand, een zitkussen, ergonomische stoel en een intern geluids- en lichtsysteem.

“In tijden waarin alsmaar meer studenten en medewerkers met stress en burn-out kampen, willen we hen momenten van rust en ontspanning gunnen en met de Mindfulnesten bijdragen aan hun welzijn en focus”, vertelt Veronique Rega van de Universiteitsbibliotheek.

Oudste dochter van Brad Pitt en Angelina Jolie gaat studeren

Sofie Verbeeck-01 augustus 2022 om 11:10

De 17-jarige dochter van Angelina Jolie en Brad Pitt, Zahara Marley, gaat studeren aan het Spelman College in Atlanta. Dat laat haar trotse mama Angelina Jolie weten via Instagram.

Komende herfst zal Zahara starten aan het Spelman College in Atlanta, Georgia. Ze kiest daarmee voor een universiteit die behoort tot de groep van historische zwarte hogescholen en universiteiten. Die zijn vooral bedoelt voor de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap.

In 2005 adopteerde Angelina Jolie en haar toenmalige echtgenoot Brad Pitt Zahara in Ethiopië. Van hun 5 kinderen is zij de oudste dochter. Haar oudere broer studeert al twee jaar Biochemie maar nu is het aan Zahara om het studentenleven te ontdekken. Haar mama is alvast enorm trots op haar, dat laat ze via een bericht weten via Instagram.

Ontdek meer