Billie Eilish (wéér) beschuldigd van racisme

Dieter Blarinckx-11 juli 2021 om 09:45

Zangeres Billie Eilish krijgt weer bakken kritiek via sociale media nadat er een oude video opgedoken is, waarin ze vertelt wie haar favoriete tekenfilmfiguur is. Eilish werd al eerder beschuldigd voor racisme nadat ze beledigende woorden zei over Aziaten, maar nu ligt ze in het oog van de storm door die ene oude video.

In de desbetreffende video vertelt ze namelijk dat haar favoriete tekenfilmfiguur Cindy uit ‘The Boondocks’ is: “Cindy, dat ben ik als ik alle dingen zou doen die ik van plan was te doen”, klinkt het.

‘The Boondocks’ is een serie die geschreven werd door een zwarte scenarist, die vol zit met jokes en puns over de zwarte gemeenschap. Maar Eilish’ favoriete personage is een blank meisje dat bekend staat om het gebruik van een ‘blaccent’ en interesses heeft in stereotype zwarte dingen. Veel fans reageren dus geshockeerd en vinden Eilish nu racistisch:

“De show is letterlijk gebaseerd op zwarte stereotypen waar zwarte mensen om kunnen lachen... Cindy’s hele personage doet alsof ze zwart is, dus het feit dat ze zich daarmee vergelijkt, is een beetje verontrustend”, schrijft iemand.

Wat denk jij?

Ontdek meer