Deze 'Stranger Things'-scène was pas na 2 jaar klaar

Karen Luiken-10 augustus 2022 om 07:29

Het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ heeft lang op zich laten wachten. Na de première van het derde seizoen duurde het ruim tweeënhalf jaar voordat er nieuwe afleveringen verschenen. Vervelend voor fans, fijn voor de makers. Zij kregen op deze manier namelijk ontzettend veel tijd om de boel netjes op orde te maken.

En dat was ook wel nodig, want het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ zit vol met bijzondere effecten. Zo speciaal soms, dat de makers van de serie er twee jaar over deden om bepaalde shots te maken. Een opname in kwestie: het beeld waarin demobats in de Upside Down-wereld op het Creel House landen.

“We zijn voor de pandemie aan deze show begonnen”, legt supervisor Julien Hery uit. “Aan een shot zijn we blijven werken. Het gaat over de scène waarin vleermuizen over Hawkins vliegen en op het Creel House landen. Dit shot heeft ons bijna twee jaar gekost om te maken. Gelukkig was er genoeg tijd waardoor we er zo lang over hebben kunnen doen. Best gaaf!”

De opnames van 'Wednesday' zijn terug gestart!

Chelsy Vanlerberghe-07 mei 2024 om 13:23

Goed nieuws voor de fans van 'Wednesday'! Netflix heeft het startschot gegeven voor het langverwachte tweede seizoen.

De opnames zijn van start gegaan in Ierland. Met de nieuwe afleveringen komen ook nieuwe gezichten naar voren, waar fans zich op kunnen verheugen. Dit seizoen verwelkomt de serie ook meerdere nieuwe castleden. Fan-favoriet Thing leverde de nieuwe scripts af bij de castleden op de set en speelt bovendien een centrale rol in het nieuwe TikTok-kanaal dat Netflix heeft gelanceerd, genaamd "Thing Tok". Daar krijgen fans een exclusief kijkje in de wereld van 'Wednesday 'vanuit het unieke perspectief van Thing zelf.

Het eerste seizoen van Wednesday verpletterde alle records en werd een van de meest succesvolle series ooit op Netflix. Met maar liefst 1,237 miljard kijkuren in de eerste 28 dagen, is het de tweede meest bekeken serie op het platform.

"We zijn ontzettend enthousiast dat de volledige Addams-familie zich dit seizoen zal inschrijven aan de Nevermore Academy, samen met een droomcast van iconen en nieuwe gezichten," aldus de makers.

Na 'Johnny vs Amber', nu ook 'Taylor Swift vs Scooter Braun'

Chelsy Vanlerberghe-07 mei 2024 om 11:42

Er komt een docuserie over de ruzie tussen Taylor Swift en producer Scooter Braun. 'Taylor Swift vs Scooter Braun: Bad Blood' zal te zien zijn in het nieuwste seizoen van de populaire docuserie 'vs' op de Britse zender Discovery+. Dat meldt The Hollywood Reporter.

De ruzie tussen de superster en de ex-manager van Justin Bieber begon in 2019. Scooter Braun kocht toen de rechten van Swifts eerste zes albums op, zonder dat de popster daar van op de hoogte was. Dat leidde tot een geschil van maar liefst $300 miljoen. Maar hoewel de popster gekwetst was door het voorval, bleef ze niet bij de pakken zitten. Sindsdien heeft Swift elk album opnieuw opgenomen en er al vier uitgebracht als "Taylor's Version", wat haar succesvoller maakte dan ooit te voren.

In de serie, die twee uur per aflevering duurt, krijg je beide kanten van het verhaal te zien. Fans krijgen een uitgebreide kijk op het conflict, met aandacht voor de complexiteit van muziekbezit, genderdynamiek in de industrie en de invloed van fans. Met input van juridische experts, journalisten en mensen die dicht bij Swift en Braun staan, wordt het volledige plaatje geschetst.

"Het conflict tussen Taylor Swift en Scooter Braun over de rechten van haar muziek ontplofte in de media. Het begon allemaal met wat contractgevechten achter gesloten deuren, maar al snel ging het viral op sociale media en werd het een hot topic in het publieke debat. Het is een hoogwaardig, interessant verhaal dat het debat opende over fandom en krantenkoppen domineerde, een verhaal dat zal resoneren bij onze kijkers die zeer betrokken zijn bij toegankelijke documentaires zoals 'vs." zegt Charlotte Reid, VP bij Warner Bros U.K & Ireland.

'Taylor Swift vs Scooter Braun: Bad Blood' gaat in juni 2024 in première op Discovery+. Of de docuserie ook bij ons te zien zal zijn, blijft voorlopig onduidelijk.

Ontdek meer