Deze 'Stranger Things'-scène was pas na 2 jaar klaar

Karen Luiken-10 augustus 2022 om 07:29

Het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ heeft lang op zich laten wachten. Na de première van het derde seizoen duurde het ruim tweeënhalf jaar voordat er nieuwe afleveringen verschenen. Vervelend voor fans, fijn voor de makers. Zij kregen op deze manier namelijk ontzettend veel tijd om de boel netjes op orde te maken.

En dat was ook wel nodig, want het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ zit vol met bijzondere effecten. Zo speciaal soms, dat de makers van de serie er twee jaar over deden om bepaalde shots te maken. Een opname in kwestie: het beeld waarin demobats in de Upside Down-wereld op het Creel House landen.

“We zijn voor de pandemie aan deze show begonnen”, legt supervisor Julien Hery uit. “Aan een shot zijn we blijven werken. Het gaat over de scène waarin vleermuizen over Hawkins vliegen en op het Creel House landen. Dit shot heeft ons bijna twee jaar gekost om te maken. Gelukkig was er genoeg tijd waardoor we er zo lang over hebben kunnen doen. Best gaaf!”

Veel kritiek op duistere 'House of the Dragon’-afleveringen

Dieter Blarinckx-05 oktober 2022 om 13:18

Wie iedere maandag klaar zit voor een gloednieuwe aflevering van ‘House of the Dragon’, zal vast ook al gemerkt hebben dat de afleveringen alsmaar donkerder worden. En dat is dan ook letterlijk te nemen. En daar kunnen de fans niet mee lachen.

Bij de originele serie, ‘Game of Thrones’, kwam er al vrij veel kritiek op de té donkere scènes. Zo donker zelfs dat je soms de hele ruimte moest verduisteren om het beeld te kunnen zien. En ook nu, bij de spin-off ‘House of the Dragon’, is dat het geval.

Het is zelfs zó erg dat veel van details verloren gaan door de duisternis van de scène. Dan gaat het vooral om aflevering 7, die afgelopen maandag te streamen was via HBO Max en Streamz. HBO moest zelfs online een officiële reactie plaatsen aangezien ze overstelpt werden door kritiek. HBO beweerde dat de duistere belichting "een intentionele creatieve beslissing" was…

Stoort die duisternis jou in de afleveringen van ‘House of the Dragon’?

Zien: Netflix deelt trailer van 'The Wonder' met Florence Pugh

Dieter Blarinckx-05 oktober 2022 om 13:02

Florence Pugh schittert momenteel nog naast Harry Styles in de film ‘Don’t Worry Darling’, maar zal binnenkort ook te zien zijn in de nieuwe Netflix-thriller ‘The Wonder’.

Deze nieuwe en mysterieuze thriller van Netflix vertelt het verhaal over een jonge verpleegster die wordt opgeroepen om een meisje in een Iers dorpje te onderzoeken, want op wonderbaarlijke wijze overleeft het meisje al meer dan 4 maanden zonder voeding.

Het verhaal is gebaseerd op de psychologische en gelijknamige thriller van Emma Donoghue en zal vanaf 16 november te streamen zijn.

Check hieronder de trailer:

Ontdek meer