Chinese minderjarigen mogen nog maar drie uur per week gamen

Nico De Greef-30 augustus 2021 om 14:40

De Chinese overheid heeft nieuwe regels ingevoerd omtrent gamen voor minderjarigen. Volgens de nieuwe maatregel mogen kinderen en tieners die jonger zijn dan 18 jaar enkel nog gamen op vrijdag, zaterdag, zondag en op feestdagen tussen acht en negen uur 's avonds. Oftewel: tieners mogen nog maar 3 uur gamen per week.

Ook gamebedrijven moeten zich aan de nieuwe maatregelen houden. Zo mogen ze hun servers niet meer dan 3 uur per week openstellen aan minderjarige gamers.

Volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua werden de verstrengde regels ingevoerd om 'de fysieke en mentale gezondheid van kinderen te beschermen' en vooral gameverslaving tegen te gaan. De regels omtrent online gamen in het land zijn daarmee op een paar jaar tijd fors strenger geworden. In 2019 mochten tieners bijvoorbeeld nog anderhalf uur per dag gamen.

In China moeten gamers die online spelen zich verplicht laten registreren met hun volledige naam en leeftijd.

(Photo by Alvaro Reyes on Unsplash)

BREAKING: Microsoft koopt 'Call of Duty'-maker Activision Blizzard

Nico De Greef-18 januari 2022 om 15:41

Microsoft heeft Call of Duty-maker Activision Blizzard overgenomen. Xbox-baas Phil Spencer kondigde dat nieuws vandaag zelf aan via de Xbox-website. Voor de overname telde Microsoft maar liefst 68,7 miljard dollar (omgerekend: 60,4 miljard euro) neer, waarmee de grootste overname ooit in de gamingindustrie een feit is.

Dat Microsoft niet op een eurootje meer of minder hoeft te kijken, moge wel duidelijk zijn. Amper een jaar nadat het bedrijf de bekende gamestudio Bethesda Softworks (Elder Scrolls, Fallout, Doom) overnam voor 7,5 miljard dollar, heeft het nu ook Activision Blizzard overgenomen voor het duizelingwekkende bedrag van 68,7 miljard dollar (omgerekend 60,4 miljard euro).

Met de overname krijgt Microsoft tal van populaire gamefranchises in handen waaronder Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Diablo, Crash Bandicoot, Tony Hawk en Candy Crush.

Volgens Xbox-baas Phil Spencer is het de bedoeling dat zoveel mogelijk nieuwe en bestaande Activision-Blizzard games toegevoegd worden aan het Game Pass-abonnementen op Xbox en pc. Of multiplatform-franchises zoals Call of Duty in de toekomst dan ook enkel op een Xbox-console of via de pc gespeeld kunnen worden, is op dit moment niet duidelijk.

Na de overname, die in het financiële boekjaar 2023 (de periode tussen juli 2022 en juli 2023) zou moeten afgerond worden, zal Microsoft het derde grootste gamebedrijf ter wereld zijn, na Tencent en Sony.

Deze zagen we niet aankomen.

Populaire game ‘Farmville’ verkocht voor recordbedrag!

Dieter Blarinckx-13 januari 2022 om 19:35

De grootste en duurste overname van een game ooit, dat record staat op naam van de game ‘Farmville’. Take-Two Interactive, de holding achter de ‘Grand Theft Auto’-franchise, heeft de maker van ‘Farmville', Zynga, opgekocht voor een recordbedrag van 11,2 miljard euro!

‘FarmVille’ bestaat al sinds 2009 en was een populaire game waarin je een eigen boerderij moest beheren. Op zijn piek werd de game zelfs door 84 miljoen mensen per maand gespeeld via Facebook. Vanaf 2020 werd de game niet langer ondersteund.

Wat er nu met Zynga, de makers van ‘Farmville’ zal gebeuren, is nog niet geweten.

Ontdek meer