‘Lightyear’ zal in het Midden-Oosten niet te zien zijn op Disney+

Sofie Verbeeck-08 augustus 2022 om 16:00- Foto:

Disney+

In het Midden-Oosten zal de nieuwe film 'Lightyear' niet te zien zijn op Disney +, dat komt doordat de beste vriendin van Buzz Lightyear een relatie heeft met een vrouw. Het koppel deelt in de film ook een kus en dat vindt het Midden-Oosten niet kunnen.

Eerder werd al bekend gemaakt dat de Pixarfilm werd verbannen uit de bioscoopzalen omwille van dezelfde reden. Het Midden-Oosten gaat er niet mee akkoord dat in de film een lesbisch koppel wordt getoond dat een kus deelt. Nu wordt ook bekendgemaakt dat de film niet toegevoegd zal worden aan het aanbod van Disney+ in het Midden-Oosten.

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurd. Het Midden-Oosten heeft om gelijkaardige redenen ook al de films ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’, ‘West Side Story’ en ‘Eternals’ verboden.

Nachtclub Fuse mag toch openblijven

Karen Luiken-26 januari 2023 om 07:49

De Brusselse nachtclub Fuse mag bij nader inzien toch openblijven. Een paar weken terug werd besloten de zaak te sluiten, maar nu heeft Leefmilieu Brussel volgens DeMorgen besloten dat de club twee dagen per week bezoek mag ontvangen.

Fuse besloot twee weken geleden de deuren per direct te sluiten vanwege nieuwe regels die de club opgelegd had gekregen. De deuren moesten om 2 uur sluiten en de muziek mocht niet harder dan 95 decibel. Omdat het volgens de discotheek niet mogelijk was om onder die omstandigheden als nachtclub te blijven bestaan, werd besloten de boel op slot te gooien.

Fuse ging in beroep en heeft nu te horen gekregen dat ze onder een aantal voorwaarden twee dagen per week open mogen. Alleen op het gelijksvloerse gedeelte en de eerste verdieping mag versterkte muziek gedraaid worden. De club mag alleen tussen 11 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends geopend zijn en er mogen per jaar maximaal 90 evenementen zijn. Ook wordt ervan uitgegaan dat Fuse binnen twee jaar verhuist.

Hoewel Fuse nu dus bezoekers mag ontvangen, zijn de eigenaren nog steeds niet blij. “We zijn bang dat we weer zullen moeten sluiten”, klinkt het op social media. De manier waarop ze nu open mogen, is volgens de club niet werkbaar. “Het is ook niet langer toegelaten om speciale weekends met drie nachten te houden, of langer dan 7 uur ‘s ochtends open te blijven. Dit waren nochtans aantrekkelijke elementen voor toeristen om naar Brussel te komen.”

Nieuwe Madonna-film geschrapt door wereldtournee

Dieter Blarinckx-25 januari 2023 om 14:14

Het is al een tijdje geweten dat er een film in de maak is over de internationale superster Madonna. Vorige week maakte Madonna zelf bekend dat ze opnieuw op tournee zal gaan en dat heeft een negatief effect op de productie van de film. Méér zelfs: het hele project werd geschrapt.

Het is het Britse magazine The Guardian dat meldt dat het project van Universal Pictures volledig van de baan is. De reden? Madonna’s eigen aankondiging van de nieuwe wereldwijde tournee.

De productie van de film was al volop bezig, met zelfs al actrice Julia Garner in de rol als de wereldster.

Madonna heeft intussen al gereageerd op het nieuws en zegt dat ze sowieso ooit nog van plan is om een film van haar eigen leven te maken.

Ontdek meer