Zot: Olivia Rodrigo geeft plagiaat toe

Dieter Blarinckx-30 augustus 2021 om 07:45

Het stond al enkele dagen te lezen in de media: de hit ‘Good 4 U’ van Olivia Rodrigo zou schaamteloos gebaseerd zijn op een grote hit van Paramore, ‘Misery Business’. En dat blijkt nu ook inderdaad te kloppen: Olivia Rodrigo zelf heeft de plagiaat bekend.

Als je de twee naast elkaar legt - en zo zijn er veel voorbeelden op YouTube - merk je dat het ritme van de twee nummers volledig overeenkomt. Natuurlijk ging dat ook meteen de ronde op sociale media, waardoor Olivia al gauw het label “plagiaat” opgeduwd kreeg.

Maar nu komt er dus een zotte twist in de zaak, want het team van Olivia Rodrigo heeft recent beslist om Williams en Farro, de twee voornaamste bandleden van Paramore, ook nog te vermelden als schrijvers van ‘Good 4 U’. Daarmee geven ze dus toe dat Paramore er wel iets mee te maken heeft gehad...

Jan Kooijman lanceert eerste single ‘Neem Me Mee’

Dieter Blarinckx-23 januari 2022 om 09:06

Wie gisteren naar ‘Dancing With The Stars’ keek, kreeg als eerste een muzikale primeur: jurylid en danser Jan Kooijman bracht er live immers zijn eerste eigen single. Ook op dat moment werd de officiële videoclip gedropt op YouTube.

'Neem Me Mee' is de eerste track van 'Schemering’, de volledige eerste EP van de 40-jarige danser, die later dit jaar zal verschijnen.

Bekijk en beluister ‘m hieronder:

Zien: emotionele Adele cancelt tournee

Dieter Blarinckx-22 januari 2022 om 08:39

De Britse zangeres Adele begon normaal aan haar tournee, maar in haar laatste video zit ze even emotioneel samen met haar volgers.

In de video op insta vertelt ze openlijk over haar gevoelens en zegt ze dat ze - met spijt in het hart - haar shows zal annuleren. Volgens haar is de show helemaal niet klaar, is ze zelf niet klaar om terug op het podium te staan en is ze er niet meer zeker van of het een show is die ‘“waardig” genoeg is. Daarnaast is de helft van haar crew uitgevallen door COVID, waardoor ze natuurlijk veel vertraging hebben opgelopen.

Tickethouders zullen persoonlijk op de hoogte gebracht worden via mail.

Bekijk de emotionele video hier:

Ontdek meer