Vijf redenen waarom je ‘Fast & Furious 9’ wil zien

Karen Luiken-11 juli 2021 om 08:27

Het is moeilijk te geloven, maar deze zomer verschijnt alweer het negende hoofdstuk in de reeks die al bijna twee decennia aan de gang is. Vanaf 14 juli is ‘Fast & Furious 9: The Fast Saga’ in de bioscoop te zien. Vijf redenen waarom je moet kijken.

Het verhaal

Hoe de makers het iedere keer weer voor elkaar krijgen, weten we niet. Maar dit wordt al de negende film met een fantastisch verhaal dat Dom Toretto in de spotlight zet. Zijn rustige leventje wordt keihard verstoort als hij samen met zijn team de meest bekwame moordenaar en succesvolste chauffeur die hij ooit heeft ontmoet, moet stoppen. Wanneer blijkt dat het om de verdwenen broer van Dom gaat, wordt de opdracht moeilijker dan ooit tevoren.

De plekken

Dom en zijn team komen voor hun missie langs de meest prachtige plekken van de wereld. Hun actie vindt op allerlei verschillende must-see steden plaats: van Londen tot Tokio, van Midden-Amerika tot Edinburgh, van een geheime bunker in Azerbeidzjan tot de bruisende straten van Tbilisi. Een gemiddelde wereldreis is er niks bij.

De cast

Zoals je van ‘Fast & Furious’ gewend bent, zit ook dit pareltje vol met geweldige acteurs. Om te beginnen hebben we natuurlijk de legendarische Vin Diesel, die inmiddels geen onbekende meer is in deze reeks. Hij wordt op de set vergezeld door Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris ‘Ludacris’ Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, Helen Mirren en Charlize Theron. Grammy Award-winnares Cardi B maakt haar opwachting als Leysa, een nieuw personage met een link naar Doms verleden. De regie is in handen van Justin Lin, die ook aan het roer stond van vier eerdere delen.

Auto's!

De racebakkies die je in ‘Fast & Furious’ voorbij ziet komen, zouden genoeg reden moeten zijn om de film te willen zien. En dat geldt niet alleen voor autoliefhebbers. Zelfs mensen die over het algemeen niet warm worden van een snelle auto of Formule 1-races, zullen hun ogen uitkijken. Al is het maar om de basisprincipes van het verkeer te leren. Of de stunts die je in real life nooit gaat zien. Of de dramatische crashes. Of de hilarische one-liners van Vin Diesel.

De trailer zegt genoeg

Soms zeggen beelden meer dan duizend woorden. Tijd voor een trailer dus. Want die bewijst alles wat we zojuist omschreven hebben.

Releasedatum en titel nieuwe ‘Fantastic Beasts’ bekend!

Dieter Blarinckx-22 september 2021 om 15:47

Potterheads, opgelet! Warner Bros., de studio achter 'Harry Potter' en 'Fantastic Beasts', heeft de titel en releasedatum bekendgemaakt van de gloednieuwe derde film in de 'Fantastic Beasts'-franchise!

'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore', zo zal het nieuwe hoofdstuk in de magische franchise heten. Zoals de titel al doet vermoeden, zullen we eindelijk wat verder inzoomen op de geheimen van Dumbledore (Perkamentus in het Nederlands) en dat al vanaf 15 april 2022!

Helaas is er verder nog bitter weinig bekend over de nieuwe prent, dus blijf zeker tuned voor magische updates!

Doodenge trailer 'Paranormal Activity' jaagt je de stuipen op het lijf

Karen Luiken-22 september 2021 om 06:54

Het is inmiddels alweer zes jaar geleden dat de laatste ‘Paranormal Activity’-film verscheen. Sindsdien wachten we met smart op een nieuw vervolg. En goed nieuws: dat gaat er binnenkort komen. De eerste beelden zijn zelfs al verschenen.

De zevende film in de ‘Paranormal Activity’-reeks krijgt de naam ‘Next of Kin’ en gaat over Emily Bader. Zij keert na een paar jaar terug naar een afgelegen gemeenschap en ontdekt samen met een stel vrienden een mysterieuze put. De boeren uit het dorpje die eerst zo vriendelijk waren, veranderen in monsters. En ook onzichtbare demonen en spoken lijken ineens overal te zitten.

Rond Halloween – want een betere releasetijd voor een horrorfilm is er natuurlijk niet – verschijnt de titel voor kijkers uit de Verenigde Staten al op Paramount+. Het is niet duidelijk wanneer wij er naar kunnen kijken. Ook is het niet bekend of de film meteen naar de streamingsdiensten komt, of dat we ook een bioscooppremière kunnen verwachten.

Ontdek meer