Vijf redenen waarom je ‘Fast & Furious 9’ wil zien

Karen Luiken-11 juli 2021 om 08:27

Het is moeilijk te geloven, maar deze zomer verschijnt alweer het negende hoofdstuk in de reeks die al bijna twee decennia aan de gang is. Vanaf 14 juli is ‘Fast & Furious 9: The Fast Saga’ in de bioscoop te zien. Vijf redenen waarom je moet kijken.

Het verhaal

Hoe de makers het iedere keer weer voor elkaar krijgen, weten we niet. Maar dit wordt al de negende film met een fantastisch verhaal dat Dom Toretto in de spotlight zet. Zijn rustige leventje wordt keihard verstoort als hij samen met zijn team de meest bekwame moordenaar en succesvolste chauffeur die hij ooit heeft ontmoet, moet stoppen. Wanneer blijkt dat het om de verdwenen broer van Dom gaat, wordt de opdracht moeilijker dan ooit tevoren.

De plekken

Dom en zijn team komen voor hun missie langs de meest prachtige plekken van de wereld. Hun actie vindt op allerlei verschillende must-see steden plaats: van Londen tot Tokio, van Midden-Amerika tot Edinburgh, van een geheime bunker in Azerbeidzjan tot de bruisende straten van Tbilisi. Een gemiddelde wereldreis is er niks bij.

De cast

Zoals je van ‘Fast & Furious’ gewend bent, zit ook dit pareltje vol met geweldige acteurs. Om te beginnen hebben we natuurlijk de legendarische Vin Diesel, die inmiddels geen onbekende meer is in deze reeks. Hij wordt op de set vergezeld door Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris ‘Ludacris’ Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, Helen Mirren en Charlize Theron. Grammy Award-winnares Cardi B maakt haar opwachting als Leysa, een nieuw personage met een link naar Doms verleden. De regie is in handen van Justin Lin, die ook aan het roer stond van vier eerdere delen.

Auto's!

De racebakkies die je in ‘Fast & Furious’ voorbij ziet komen, zouden genoeg reden moeten zijn om de film te willen zien. En dat geldt niet alleen voor autoliefhebbers. Zelfs mensen die over het algemeen niet warm worden van een snelle auto of Formule 1-races, zullen hun ogen uitkijken. Al is het maar om de basisprincipes van het verkeer te leren. Of de stunts die je in real life nooit gaat zien. Of de dramatische crashes. Of de hilarische one-liners van Vin Diesel.

De trailer zegt genoeg

Soms zeggen beelden meer dan duizend woorden. Tijd voor een trailer dus. Want die bewijst alles wat we zojuist omschreven hebben.

Zien: Tom Holland schittert in nieuwste poster 'Uncharted'

Dieter Blarinckx-13 januari 2022 om 19:20

Nog een dikke maand wachten en dan neemt de Britse acteur Tom Holland ons mee op een gloednieuw en razendspannend avontuur in 'Uncharted'. En die avonturenfilm kreeg zopas een gloednieuwe poster!

'Uncharted' is gebaseerd op de gelijknamige en populaire videogames rond hoofdpersonages Nate en Sully. Tom Holland kruipt voor deze verfilming in de huid van de jonge avonturier Nathan Drake en stort zich van het ene avontuur in het andere.

De film staat gepland voor release op 23 februari!

Check de coole nieuwe poster hier:

Regisseur 'Spider-Man' gaat zesde 'Final Destination' maken

Karen Luiken-12 januari 2022 om 08:27

De nostalgische ‘Final Destination’-reeks krijgt er een nieuwe titel bij. De film wordt volgens Variety ontwikkeld voor HBO Max en zal worden gemaakt door niemand minder dan Jon Watts, de regisseur die ook verantwoordelijk was voor de grote hit ‘Spider-Man: No Way Home’.

De regisseur gaat voor de film samenwerken met zijn vrouw Dianne McGunigle en de oude producenten van ‘Final Destination’ Craig Perry en Sheila Hanahan Taylor. “Dianne en ik zijn vanaf het begin groot fan van ‘Final Destination’”, zegt Jon Watts in een verklaring. “Dus om samen met het originele team een handje te helpen bij het bedenken van een nieuw verhaal, wordt zowel leuk als spannend.”

De allereerste ‘Final Destination’ kwam in 2000 uit en werd een groot succes. Daarna volgden er nog vier, met de laatste in 2011. In elke film ontsnapt een groep jonge mensen aan een afschuwelijke dood, om vervolgens toch één voor één te sterven in een reeks bizarre ongelukken.

Ontdek meer