Maak kennis met Grace, de levensechte verpleegrobot die 3 talen spreekt

Christophe Moons-30 augustus 2021 om 06:54

In 2016 verbijsterde Hanson Robotics uit Hong Kong de wereld met Sophia, een humanoïde robot die interviews gaf, op date ging met Will Smith en zelfs het staatsburgerschap van Saoedi-Arabië kreeg. Nu is het AI- en roboticabedrijf terug met een nieuwe uitvinding: een zusje voor Sophia die (echt) luistert naar de naam Grace.

David Hanson, de oprichter en grote baas van Hanson Robotics, ontwierp Grace als assistente voor dokters. De robot is uitgerust met sensoren, waaronder een thermische camera om de temperatuur en hartslag van een patiënt te detecteren, en kan zo artsen helpen bij het stellen van diagnoses en het toedienen van behandelingen.

Grace heeft echter meer in haar mars dan alleen maar assisteren. De android zal patiënten ook mentaal bijstaan en is gespecialiseerd in ouderenzorg. Ze kan socializen en dat in drie talen: Engels, Mandarijn en Kantonees (een Chinese taal).

Hanson hoopt met Grace een revolutie in de medische wereld te ontketenen. "Het gebruik van AI en robotica kan helpen bij het verzamelen van belangrijke gegevens voor zorgverleners om het welzijn van de patiënt te beoordelen", legt hij uit.

De lancering van Grace valt niet toevallig midden in de pandemie. Volgens de International Federation of Robotics (IFR) steeg de wereldwijde verkoop van medische robots al vóór de pandemie en er wordt voorspeld dat de waarde van de sector in de komende drie jaar bijna zou kunnen verdubbelen.

Hanson Robotics zegt dat het eind dit jaar zal beginnen met de massaproductie van robots, waaronder Grace en Sophia.

Gerucht: iPhone 14 zou duurder zijn dan iPhone 13

Dieter Blarinckx-16 januari 2022 om 21:11

Het nieuwe jaar is intussen al twee weken bezig en dat wil ook zeggen dat er dit jaar weer een nieuwe iPhone komt. En daarrond draait de geruchtenmolen al op volle toeren. Zo zou de iPhone 14 naar verluidt nóg duurder worden dan zijn voorganger, de iPhone 13. Dat meldt de lifestylepagina Hypebeast.

Volgens hen zou de prijs maar liefst 100 dollar opslaan, in vergelijking met de iPhone 13. Het gaat dan over de 14 Pro en 14 Pro Max. Zo zou de gewone 14 Pro om een 1.099 dollar komen en de 14 Pro Max op 1.199. Een grote smak geld dus.

Maar het gaat dus om geruchten en niet om feiten. Apple zelf houdt de lippen stijf over de volgende generatie iPhones, as usual.

Stay tuned voor meer info!

Maak kans op de nieuwste OPPO Reno6!

Lola Obasuyi Van Acker-09 december 2021 om 16:30

De Reno6 Series laat gebruikers moeiteloos verbluffende portretvideo’s maken, dankzij krachtige camera’s en zelf ontwikkelde AI-functies.

Focus Tracking helpt dan weer bij het automatisch scherpstellen van video’s. De camera slaagt er zelf in het hoofdonderwerp te identificeren en consistent en gestaag te volgen.

“Ja maar mijn batterij...”
Maak je geen zorgen, dankzij de fast charging functionaliteit van de OPPO Reno6 is je smartphone in een mum van tijd weer ready to go! Hoe snel? In een halfuurtje tijd is hij klaar voor een hele dag gebruik!

Wil jij kans maken op de nieuwste OPPO Reno6? Doe dan mee aan onze wedstrijd hieronder en wie weet ben jij binnenkort in het bezit van deze fast charging smartphone!

Ontdek meer