Maak kennis met Grace, de levensechte verpleegrobot die 3 talen spreekt

Christophe Moons-30 augustus 2021 om 06:54

In 2016 verbijsterde Hanson Robotics uit Hong Kong de wereld met Sophia, een humanoïde robot die interviews gaf, op date ging met Will Smith en zelfs het staatsburgerschap van Saoedi-Arabië kreeg. Nu is het AI- en roboticabedrijf terug met een nieuwe uitvinding: een zusje voor Sophia die (echt) luistert naar de naam Grace.

David Hanson, de oprichter en grote baas van Hanson Robotics, ontwierp Grace als assistente voor dokters. De robot is uitgerust met sensoren, waaronder een thermische camera om de temperatuur en hartslag van een patiënt te detecteren, en kan zo artsen helpen bij het stellen van diagnoses en het toedienen van behandelingen.

Grace heeft echter meer in haar mars dan alleen maar assisteren. De android zal patiënten ook mentaal bijstaan en is gespecialiseerd in ouderenzorg. Ze kan socializen en dat in drie talen: Engels, Mandarijn en Kantonees (een Chinese taal).

Hanson hoopt met Grace een revolutie in de medische wereld te ontketenen. "Het gebruik van AI en robotica kan helpen bij het verzamelen van belangrijke gegevens voor zorgverleners om het welzijn van de patiënt te beoordelen", legt hij uit.

De lancering van Grace valt niet toevallig midden in de pandemie. Volgens de International Federation of Robotics (IFR) steeg de wereldwijde verkoop van medische robots al vóór de pandemie en er wordt voorspeld dat de waarde van de sector in de komende drie jaar bijna zou kunnen verdubbelen.

Hanson Robotics zegt dat het eind dit jaar zal beginnen met de massaproductie van robots, waaronder Grace en Sophia.

Dit is de nieuwe iPhone 13!

Dieter Blarinckx-14 september 2021 om 17:39

Apple heeft deze avond tijdens hun langverwachte Keynote de allernieuwste iPhones voorgesteld. De iPhone 13 heeft een dunner design, twee vernieuwde diagonale camera's en een iets groter scherm.

Net zoals bij de 12, komt 13 ook met een mini-versie, de iPhone 13 Mini, een Pro én een Pro Max!

Ook de batterij kreeg een upgrade! Zo zou de Mini 1,5 uur langer meegaan en de ‘gewone’ iPhone 13 zou 2,5 uur langer meegaan. De iPhone Pro en Pro Max zouden ook respectievelijk 1,5u en 2,5u langer meegaan dan hun voorgangers.

De nieuwe iPhones zijn beschikbaar in de vijf kleuren: roze, blauw, middernachtsblauw, starlight (met wat grijs-en zilvertinten) en rood (Product Red). De Pro-versies zijn dan beschikbaar in grafiet, goud, zilver en blauw.

Voor de iPhone 13 Mini en 13 betaal je respectievelijk 809 en 909 euro. De Pro en Pro Max komen dan uit op 1.159 en 1.259 euro!

Je kan ze vanaf deze vrijdag 14u al pre-orderen via de website van Apple!

OnePlus brengt nieuwe betaalbare smartphone op de markt!

Lore Ketels-13 september 2021 om 14:30

Het technologiemerk OnePlus staat bekend voor zijn budgetvriendelijke smartphonereeksen.
In deze reeks verschijnt nu de OnePlus Nord 2 5G. De OnePlus Nord 2 voorziet een uitgebreide upgrade ten opzichte van de vorige versie. Zowel de camera, prestaties tot opladen en design zijn er fors op vooruit gegaan!

De OnePlus Nord 2 is de ideale smartphone voor wie graag mooie beelden maakt.
Hij beschikt onder meer over de volgende features een 8MP groothoekcamera en32 MP selfiecamera, nog nooit had de frontcamera bij een OnePlus-toestel zo’n hoge resolutie. Perfect om alle leuke momenten met je vrienden vast te leggen, dag EN nacht.

De OnePlus Nord 2 bevat vernieuwde technologie op vlak van nachtfotografie. Dit wil zeggen, dat je zelfs bij weinig licht heldere en betere foto’s kan maken. Geen wazige foto’s meer na een nachtje uitgaan dus.

Ook je video’s zien er altijd goed uit want deze smartphone gebruikt AI om je beelden in realtime aan te passen, hij past de helderheid, kleur en contrast zelf aan. Op deze manier heb je nooit meer over of onderbelichte beelden. Geen filters nodig dus en direct klaar om ze te uploaden naar je sociale media!

Smartphone vergeten opladen voor je weg moet?

Geen probleem, de OnePlus Nord 2 laadt razendsnel op, van 0-100% in minder dan 30 minuten. Nooit meer uren wachten voor je de deur kan uitgaan met een opgeladen telefoon.

De verkoopprijs van de OnePlus Nord 2 ligt tussen de 399 en 499 euro en past dus perfect in je studentenbudget. Hij is onder meer verkrijgbaar in 2 kleuren: Blue Haze en Gray Sierra.

Premium smartphone voor een betaalbare prijs!
Je kan hem kopen via de OnePlus website ( https://www.oneplus.com/be_nl/nord-2-5g) of via Proximus, Fnac, Vanden Borre , Krefel of coolblue.be .

Niet twijfelen, gewoon doen!

1
2