Originele stemacteur van 'Pingu' overleden op 85-jarige leeftijd

Nico De Greef-07 augustus 2022 om 11:51

Carlo Bolomi, de Italiaanse stemacteur die wereldberoemd werd door zijn stemmenwerk in de stop-motiontekenfilm 'Pingu', is overleden op 85-jarige leeftijd. Hij overleed gisteren in zijn thuisstad Milaan in Noord-Italïe.

Carlo werd geboren op 12 maart 1937 in Italië en was naast voice-actor ook clown van beroep. Hij sprak onder meer de stemmetjes in van de talrijke pinguïn-figuren die te zien zijn in de bekende stop-motiontekenfilm 'Pingu' (bij ons uitgezonden op Ketnet), en Mr. Linea in de animatieserie 'La Linea'.

Een oorzaak van overlijden is op moment van schrijven niet bekend.

De dood van Carlo komt enkele jaren na het overlijden van de Italiaanse illustrator, en tevens geestelijke vader van 'Pingu', Antonio Lupatelli (beter bekend onder zijn alias Tony Wolf). Hij overleed in 2018 eveneens in Italië op 88-jarige leeftijd.

Justin Bieber cancelt optreden in Antwerpen

Karen Luiken-07 oktober 2022 om 08:26

Slecht nieuws voor fans van Justin Bieber. De zanger heeft zijn complete tour geannuleerd en komt op 20 en 21 maart dan ook niet naar het Sportpaleis in Antwerpen.

The Biebs maakte in september bekend dat hij een aantal shows van zijn tournee annuleerde omdat hij zich wil focussen op zijn herstel. Hij kampt als gevolg van het syndroom van Ramsay-Hunt met zowel fysieke als mentale problemen.

In eerste instantie leek het erop dat de shows in Antwerpen, die gepland staan voor maart 2023, nog door zouden gaan. Maar daar komt nu dus verandering in. Justin heeft alle resterende optredens van zijn tournee geannuleerd. De shows in Antwerpen, maar ook die Amsterdam, zijn daarmee gecanceld.

Mensen met een kaartje worden nog geïnformeerd over eventuele volgende stappen.

'Grey's Anatomy'-ster verklapt per ongeluk haar verloving

Karen Luiken-07 oktober 2022 om 06:37

De bruidsklokken luiden binnenkort voor Kate Walsh. De ‘Grey’s Anatomy’-actrice heeft in een livesessie op Instagram per ongeluk onthuld dat ze gaat trouwen.

Kate was aan het kletsen met haar voormalige ‘Private Practice’-collega Amy Brenneman toen haar vriend Andrew Nixon in beeld verscheen. “Dit is mijn verloofde”, zei Kate. Waarop haar gesprekspartner reageerde met: “Je hebt net je verloving verklapt.” Kate kon niet anders dan dat bevestigen en zei: “Dat klopt inderdaad. Ik heb onze verloving verklapt.”

De relatie van Kate en Andrew werd in februari 2021 bekend. Ze wonen samen in het Australische Perth. Voor Kate wordt Andrew haar tweede man. Ze is eerder getrouwd geweest met Alex Young, met wie ze in 2007 in het huwelijksbootje stapte.

Ontdek meer