Originele stemacteur van 'Pingu' overleden op 85-jarige leeftijd

Nico De Greef-07 augustus 2022 om 11:51

Carlo Bolomi, de Italiaanse stemacteur die wereldberoemd werd door zijn stemmenwerk in de stop-motiontekenfilm 'Pingu', is overleden op 85-jarige leeftijd. Hij overleed gisteren in zijn thuisstad Milaan in Noord-Italïe.

Carlo werd geboren op 12 maart 1937 in Italië en was naast voice-actor ook clown van beroep. Hij sprak onder meer de stemmetjes in van de talrijke pinguïn-figuren die te zien zijn in de bekende stop-motiontekenfilm 'Pingu' (bij ons uitgezonden op Ketnet), en Mr. Linea in de animatieserie 'La Linea'.

Een oorzaak van overlijden is op moment van schrijven niet bekend.

De dood van Carlo komt enkele jaren na het overlijden van de Italiaanse illustrator, en tevens geestelijke vader van 'Pingu', Antonio Lupatelli (beter bekend onder zijn alias Tony Wolf). Hij overleed in 2018 eveneens in Italië op 88-jarige leeftijd.

'Wednesday'-acteur beschuldigd van seksueel misbruik

Dieter Blarinckx-26 januari 2023 om 14:18

De Canadese acteur Percy Hynes White zit in slechte papieren want op Twitter werd hij namelijk zopas beschuldigd van seksueel misbruik. Concreet bewijs blijft echter nog uit.

De 21-jarige acteur zal je ongetwijfeld wel kennen als Xavier Thorpe in de populaire Netflix-serie 'Wednesday'. Een tweede seizoen komt er al sowieso, maar als het van veel fans afhangt, zonder Xavier.

Op Twitter is er immers nu een tweet opgedoken van een meisje dat beweert dat Percy en zijn vrienden vroeger feestjes gaven waar ze meisjes dronken of high wilden krijgen, zodat ze seks met hen konden hebben. Inmiddels zijn al andere tweets geplaatst door meisjes die hetzelfde beweren. Zo ontstond al snel de hashtag #cancelpercy.

Concreet bewijs is er alvast nog niet. Een officiële reactie van zowel Percy als Netflix blijft momenteel nog uit.

Docu over Idina Menzel nu te streamen

Dieter Blarinckx-26 januari 2023 om 14:07- Foto:

Disney+

Goed nieuws voor de fans van de Amerikaanse zangeres en actrice Idina Menzel, want haar aangekondigde docu staat sinds kort op Disney+.

De naam Idina Menzel zegt je misschien niet veel, maar als we haar 'Let it Go' laten zingen, herken je haar stem meteen! Zij was immers de stem van Elsa in de 'Frozen'-films, maar was ook al te zien in de Disneyfilm 'Enchanted' en in 'Glee'.

In de speciale docu 'Idina Menzel: Which Way to the Stage?' volgen we de muzikale reis van Idina Menzel, Amerikaanse actrice, zangeres en songwriter, mogen we mee achter de schermen van haar laatste concert in Madison Square Garden, in haar geboortestad New York.

Check de trailer hieronder en stream 'm nu via Disney+.

Ontdek meer