Kanye West dropt eindelijk nieuw album, maar er zijn issues

Christophe Moons-30 augustus 2021 om 03:51

De release van 'Donda', het nieuwe album van Kanye West, werd sinds de zomer van vorig jaar vier keer uitgesteld, maar nu staat het eindelijk op Spotify en andere streaming platformen.

Aan het album, dat 27 songs bevat, werkten een heleboel toppers mee: Syleena Johnson, Pusha T, The World Famous Tony Williams, Don Toliver, Lil Baby, The Weeknd, Rooga, Baby Keem, Travis Scott, Lil Yachty, Playboi Carti, Lil Durk, Vory, Fivio Foreign, Kid Cudi, Young Thug, 070 Shake, Chris Brown, Roddy Ricch, Conway the Machine, KayCyy Pluto, Westside Gunn, Jadakiss, Jay Electronica, Sheek Louch, Styles P, Pop Smoke, Francis and the Lights, DaBaby, Marilyn Manson, Jay-Z en Sunday Service Choir.

Natuurlijk is Kanye Kanye niet zonder de nodige controverse en issues, ook nu weer. Aanvankelijk zag het er namelijk naar uit dat de release van 'Donda' - genoemd naar zijn overleden grootmoeder trouwens - nog meer zou worden uitgesteld. De manager van rapper DaBaby wou niet dat 'Jail' en 'Jail pt 2', waarop DaBaby te horen is, op het album zouden verschijnen. "Dan wachten we met releasen, want ik haal mijn vriend er niet af", reageerde Kanye daarop. De onderlinge berichtjes tussen de rappers en managers werden ook gewoon op Insta gepost.

Uiteindelijk werd het album gisteren dus toch online gegooid en in eerste instantie leek/lijkt dat zonder medeweten van Kanye. "Universal heeft mijn album uitgebracht zonder mijn toestemming en ze hebben Jail 2 van de plaat gehaald", postte hij kwaad op Instagram. Een vreemde mededeling, want op alle platformen kan je zowel naar 'Jail' als 'Jail pt 2' luisteren.

Jan Kooijman lanceert eerste single ‘Neem Me Mee’

Dieter Blarinckx-23 januari 2022 om 09:06

Wie gisteren naar ‘Dancing With The Stars’ keek, kreeg als eerste een muzikale primeur: jurylid en danser Jan Kooijman bracht er live immers zijn eerste eigen single. Ook op dat moment werd de officiële videoclip gedropt op YouTube.

'Neem Me Mee' is de eerste track van 'Schemering’, de volledige eerste EP van de 40-jarige danser, die later dit jaar zal verschijnen.

Bekijk en beluister ‘m hieronder:

Zien: emotionele Adele cancelt tournee

Dieter Blarinckx-22 januari 2022 om 08:39

De Britse zangeres Adele begon normaal aan haar tournee, maar in haar laatste video zit ze even emotioneel samen met haar volgers.

In de video op insta vertelt ze openlijk over haar gevoelens en zegt ze dat ze - met spijt in het hart - haar shows zal annuleren. Volgens haar is de show helemaal niet klaar, is ze zelf niet klaar om terug op het podium te staan en is ze er niet meer zeker van of het een show is die ‘“waardig” genoeg is. Daarnaast is de helft van haar crew uitgevallen door COVID, waardoor ze natuurlijk veel vertraging hebben opgelopen.

Tickethouders zullen persoonlijk op de hoogte gebracht worden via mail.

Bekijk de emotionele video hier:

Ontdek meer