BTS blijft optreden tijdens militaire dienstplicht

Dieter Blarinckx-03 augustus 2022 om 13:51

Goed nieuws voor de fans van BTS, want hoewel aanvankelijk gedacht werd dat de populaire band zou stoppen met optreden omwille van hun dienstplicht, lijkt het er nu op dat ze toch gewoon bezig kunnen blijven.

In Zuid-Korea moeten alle mannen tussen de 18 en 28 jaar een dienstplicht van twintig maanden doen in het leger. Maar de boyband BTS werd hier buiten beschouwing gelaten. Voor hun werd besloten om de dienstplicht uit te stellen tot de leeftijd van 30 jaar. Maar nu is daar opnieuw discussie over.

“Er zal een mogelijkheid zijn voor de bandleden om samen te blijven optreden tijdens hun dienst”, klinkt het bij de Koreaanse minister van defensie. Volgens hem kan BTS ook nationale belangen dienen aangezien zij de Koreaanse cultuur verspreiden over de hele wereld.

Beyoncé breekt record met winnen Grammy's

Karen Luiken-06 februari 2023 om 07:05

Beyoncé heeft zondagavond geschiedenis geschreven. De zangeres won maar liefst 4 Grammy’s en zet haar totale teller daarmee op 32. Goed voor een record.

Queen B won awards in de categorieën beste dance/electronic album, beste dance/electronic opname, beste r&b-lied en beste traditionele r&b performance.

Beyoncé was al de artiest met de meeste nominaties - ze is net als haar man Jay-z 88 keer genomineerd - maar is nu dus ook de meest bekroonde artiest uit de geschiedenis van de Grammy Awards. Tijdens haar speech reageerde emotioneel. “Ik probeer deze avond over me heen te laten komen”, zo klonk het.

De Grammy’s zijn de belangrijkste muziekprijzen van Amerika. Ze werden dit keer voor de 65ste keer uitgereikt. Naast Beyoncé wonnen ook Harry Styles en Lizzo een prijs. Harry voor album van het jaar, Lizzo voor beste opname.

Zien: Koreaanse zanggroep gaat viraal met 'Coco'

Dieter Blarinckx-02 februari 2023 om 17:12

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest leuke en hartverwarmende content tegen. Zo ook de YouTube-video van een zanggroep die een cover brengt van de bekende Disneyfilm 'Coco'.

De Zuid-Koreaanse acapellagroep MayTree is al even actief op YouTube en dropt regelmatig acapella-covers van de meest bekende songs. Afgelopen Halloween deden ze dat ook met de muziek van de animatiefilm 'Coco' en nu gaat die viraal!

Hoewel de video dus al meer dan 3 maanden oud is, is hij nu vooral de ronde aan het gaan op sociale media. En terecht, want hij is de moeite waard!

Check de leuke en swingende video hier:

Ontdek meer