BTS blijft optreden tijdens militaire dienstplicht

Dieter Blarinckx-03 augustus 2022 om 13:51

Goed nieuws voor de fans van BTS, want hoewel aanvankelijk gedacht werd dat de populaire band zou stoppen met optreden omwille van hun dienstplicht, lijkt het er nu op dat ze toch gewoon bezig kunnen blijven.

In Zuid-Korea moeten alle mannen tussen de 18 en 28 jaar een dienstplicht van twintig maanden doen in het leger. Maar de boyband BTS werd hier buiten beschouwing gelaten. Voor hun werd besloten om de dienstplicht uit te stellen tot de leeftijd van 30 jaar. Maar nu is daar opnieuw discussie over.

“Er zal een mogelijkheid zijn voor de bandleden om samen te blijven optreden tijdens hun dienst”, klinkt het bij de Koreaanse minister van defensie. Volgens hem kan BTS ook nationale belangen dienen aangezien zij de Koreaanse cultuur verspreiden over de hele wereld.

BTS is meest bekeken artiest op YouTube

Karen Luiken-15 augustus 2022 om 07:01

BTS heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De zevenkoppige band is sinds afgelopen weekend de meest bekeken artiest van YouTube.

De Koreaanse popgroep telt inmiddels meer dan 26,7 miljard views op al hun officiële YouTube-kanalen. Het gaat dan zowel om muziekvideo’s als bijvoorbeeld dansfilmpjes.

De meest bekeken video’s van BTS zijn hun muziekclips voor ‘Boy With Luv’, ‘Dynamite’ en ‘DNA’. Per stuk hebben ze ruim 1,4 miljard views.

BTS heeft met deze mijlpaal Justin Bieber van zijn troon gestoten, die tot een paar dagen geleden nog de best bekeken artiest van YouTube was. Hij staat nu op de tweede plek, gevolgd door Ed Sheeran, Bad Bunny en Taylor Swift.

Dit is de nieuwe single van Joshua Bassett

Dieter Blarinckx-13 augustus 2022 om 18:43

De Amerikaanse acteur en zanger Joshua Bassett heeft zijn gloednieuwe single ‘Smoke Slow’ gedropt. En de reacties zijn - om het op z’n minst te zeggen - gemixt.

Bassett werd wereldwijd bekend door zijn rol in de Disneyserie ‘High School Musical: The Musical - The Series’, maar heeft daarnaast ook al (succesvol) enkele solonummers uitgebracht. En zijn laatste nieuwe single ‘Smoke Slow’, werd zopas gedropt!

In ‘Smoke Slow’ bezingt Bassett de liefde, maar meer specifiek het pijnlijke gevoel van een eenzijdige verliefdheid op iemand waarvan je weet dat je er nooit mee samen zal zijn.

Veel van zijn fans zijn dolenthousiast over de nieuwe single, terwijl anderen het wat “saai en droog” vonden. Volgens velen is ‘Smoke Slow’ een “semi-gevoelige pianoballad met een melige tekst”.

Oordeel vooral zelf:

Ontdek meer