28-jarige Belg is beste goochelaar ter wereld!

Dieter Blarinckx-03 augustus 2022 om 06:31- Foto:

Instagram - Laurent Piron

Ons kleine landje heeft wéér eens iets om extra fier op te zijn: de 28-jarige Laurent Piron is namelijk zopas uitgeroepen tot beste goochelaar ter wereld!

Afgelopen zaterdag vond in Canada het WK Goochelen plaats, waar onze Laurent Piron de hoofdprijs in de wacht wist te slepen.

Op instagram plaatste hij een leuk bericht om zijn overwinning bekend te maken: “We hebben gewonnen! Ik kan het nu eigenlijk nog niet geloven, maar het is aan het gebeuren...”

Piron viel in de prijzen met het nummer ‘Paper Ball’, een mix van magie, theater en poppenspel.

Hieronder kan je alvast een kleine sneak preview ontdekken!

Er is nog steeds een personeelstekort in horeca

Sofie Verbeeck-08 augustus 2022 om 12:30- Foto:

Photo by Jay Wennington on Unsplash

We weten al langer dat er een personeelstekort in horeca is maar dat probleem lijkt maar niet opgelost te raken. In vier op de vijf horecazaken in ons land is er een tekort aan personeel, volgens VTM NIEUWS.

Het personeelstekort in horecazaken is zelfs zo schrijnend dat verschillende zaken hebben besloten om hun terrassen te sluiten en dat terwijl het net een winstgevende periode is voor horeca. Het probleem is vooral te wijten aan de pandemie. Daarbij zagen veel horecazaken hun vast personeel vertrekken.

Ze moeten dus nu vooral vertrouwen op jobstudenten, maar dat is niet zo evident in de zomervakantie. Want ook zij willen genieten van de vakantie en niet constant werken. Op de site van VDAB staan nu ongeveer 9.000 vacatures voor personeel in horeca. Ben jij dus nog opzoek naar een vakantiejob? Dan is dit misschien wel de ideale kans!

Overheid roept op om je muntstukken van 5 en 10 cent te gebruiken

Sofie Verbeeck-08 augustus 2022 om 12:15- Foto:

Photo by micheile dot com on Unsplash

De overheid roept op om je muntstukken van vijf en tien eurocent op te gebruiken want er heerst nog steeds een schaarste. Al zegt de FOD Financiën wel dat er nog nooit zoveel eurocenten in omloop zijn geweest als nu.

Haal dat oude spaarvarken maar weer boven want het is tijd om je koperen centjes uit te geven. FOD Financiën meldt dat er nog steeds een schaarste heerst naar 5 en 10 eurocenten. In juni stelde de Nationale Bank ook al die vraag, maar dat heeft dus niet gewerkt. Ondertussen zijn ze ook nog opzoek naar andere oplossingen.

Ontdek meer