Virtuele simulator 'Yu-Gi-Oh! Master Duel' aangekondigd

Nico De Greef-29 augustus 2021 om 15:16

De Japanse uitgever Konami heeft Yu-Gi-Oh! Master Duel aangekondigd, een nieuwe free-to-play virtuele simulator voor competitieve spelers in dezelfde aard als Magic: The Gathering Arena. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

In tegenstelling tot eerdere Yu-Gi-Oh! video games, draait Master Duel niet rond de personages van de diverse animatiereeksen maar richt het zich in de plaats op puur en alleen het kaartspel en de spelers. Het spel zal dan ook de Master Rules van de real life variant (TCG/OCG) van het kaartspel volgen.

Volgens Konami zullen spelers meteen vanaf het begin toegang krijgen tot meer dan 10.000 verschillende kaarten. Sommige kaarten zullen enkel te verkrijgen zijn door deel te nemen aan in-game events, andere kaarten kunnen dan weer enkel in-game aangekocht worden. In laatstgenoemde geval is het nog niet helemaal duidelijk of Konami hiervoor microtransacties (waarbij spelers echt geld uitgeven) of een in-game currency zal hanteren.

In de teaser trailer voor de game zien we voorts dat spelers ook een soort - al dan niet schattige - mascotte kunnen kiezen om de speler aan de zijlijn aan te moedigen.

Yu-Gi-Oh! Master Duel moet uitkomen op de PS4, PS5, Xbox One, Series X/S, Switch, PC, Android/iOS en is tevens de allereerste Yu-Gi-Oh! video game dat 4K-resolutie ondersteund.

1
2
3

Zien: meer gameplay van 'Disney Dreamlight Valley' gedropt

Dieter Blarinckx-07 augustus 2022 om 09:35

Vanaf september kan je in de langverwachte nieuwe game 'Disney Dreamlight Valley' jouw eigen Disney-dorp bouwen en avonturen beleven naast al jouw favoriete Disney-personages. en nu is er meer gameplay gedropt!

Het team van het Amerikaanse entertainmentkanaal IGN kreeg de kans om de game al eens uit te testen. Hun bevindingen bundelden ze in een 11-minuten-durende video op YouTube.

'Disney Dreamlight Valley' is een avontuurlijke levenssimulator met talloze missies, ontdekkingstochten en leuke activiteiten die je beleeft met bekende gezichten uit zowel oude als nieuwe Disney- en Pixar-films. Vergelijk het een beetje met 'The Sims'-games!

In het ooit idyllische Dreamlight Valley leefden Disney- en Pixar-personages in vrede met elkaar samen – totdat de Forgetting plaatsvond. Sindsdien wordt het dorp geteisterd door Night Thorns, die de vrolijke herinneringen aan deze magische plek hebben weggeveegd. De hopeloze bewoners van Dreamlight Valley kunnen geen kant op en hebben zich teruggetrokken achter de gesloten deuren van het Dream Castle.

Check hieronder de review van IGN!

De game zal vanaf 6 september beschikbaar zijn op de gekende consoles.

Er komt een speciale 'Assassin's Creed' whiskey, wodka en rum

Dieter Blarinckx-05 augustus 2022 om 14:28

Eén van de populairste gamefranchises ooit, ‘Assassin’s Creed’, blaast 15 kaarsjes uit en dat vieren ze met een heuse 'Assassin’s Creed'-whiskey.

Met de populaire games in de franchise, verken je het ene historische avontuur na het andere. Maar nu gaat ‘Assassin’s Creed’ je ook letterlijk dronken voeren met hun eigen whiskey. Deze wordt gebrouwen door Atheneum Studios en ligt vanaf augustus in de rekken. Naast die speciale whiskey zullen er ook een Black Flag rum en Valhalla wodka gelanceerd worden!

Helaas zullen de speciale drankjes enkel verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten. Daar betaal je dan zo’n 69 dollar voor een fles van 750 ml.

Ontdek meer