Virtuele simulator 'Yu-Gi-Oh! Master Duel' aangekondigd

Nico De Greef-29 augustus 2021 om 15:16

De Japanse uitgever Konami heeft Yu-Gi-Oh! Master Duel aangekondigd, een nieuwe free-to-play virtuele simulator voor competitieve spelers in dezelfde aard als Magic: The Gathering Arena. Een exacte releasedatum is helaas nog niet bekend maar we weten al wel dat het spel op een gegeven moment moet uitkomen op zowat alle platformen.

In tegenstelling tot eerdere Yu-Gi-Oh! videogames, draait Master Duel niet rond de karakters van de diverse animatieseries maar richt het zich in de plaats daarvan puur en alleen op het kaartspel en de spelers. Het spel zal dan ook de Master Rules van de real life variant (TCG/OCG) van het kaartspel hanteren.

Volgens Konami zullen spelers meteen vanaf het begin toegang krijgen tot meer dan 10.000 verschillende kaarten. Sommige kaarten zullen enkel te verkrijgen zijn door deelname aan in-game events, andere kaarten kunnen dan weer enkel in-game aangekocht worden. In laatstgenoemde geval is het nog niet helemaal duidelijk of Konami hiervoor microtransacties (waarbij spelers echt geld uitgeven) of een in-game currency zal introduceren.

In de teaser trailer voor de game zien we voorts dat spelers ook een soort - al dan niet schattige - mascotte kunnen kiezen die de speler aan de zijlijn zal aanmoedigen.

Yu-Gi-Oh! Master Duel moet uitkomen op de PS4, PS5, Xbox One, Series X/S, Switch, PC, Android/iOS en is de allereerste Yu-Gi-Oh! game dat 4K-resolutie ondersteund.

1
2
3

SpongeBob 'multiverse'-game aangekondigd

Nico De Greef-18 september 2021 om 13:36

Kunnen we kinderen? Aye aye, kapitein! Na de revival van de cult-game SpongeBob SquarePants: Battle of Bikini Bottom op moderne consoles vorig jaar, mogen gamers en fans van 's werelds beroemde gele spons zich opmaken voor alweer een gloednieuw avontuur diep in de zee.

Game-uitgever THQ Nordic heeft gisterenavond namelijk SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake aangekondigd voor de PlayStation 4, Xbox One, Switch en PC. In deze nieuwe platformer van ontwikkelaar Purple Lamp Studios komen de vrienden SpongeBob en Patrick in het bezit van magische Zeemeermin-tranen die wensen vervullen. Wanneer ze per ongeluk verschillende portalen naar zogenaamde 'Wishworlds' openen, is het aan SpongeBob en Balloon-Patrick om hun vrienden te redden die verdwaald zijn geraakt in deze bizarre wenswerelden. Maar niet zonder het dragen van de juiste outfit, natuurlijk!

Spelers kunnen in totaal zeven verschillende spelwerelden verkennen die elk zijn gebaseerd op iconische locaties rechtstreeks uit de populaire cartoonreeks. Daarbij kunnen ze meer dan 30 verschillende kostuums aantrekken, waaronder onder andere SnailBob (een slak) en SpongeGar (een holbewoner).

Een releasedatum voor de game is helaas nog niet bekend. In de tussentijd kun je hieronder de geniale aankondigingstrailer bekijken:

Populaire sitcom The Office krijgt een mobiele game

Nico De Greef-16 september 2021 om 16:17

Ondanks het feit dat er al acht jaar geen nieuwe afleveringen van The Office meer zijn verschenen, is de Amerikaanse comedyserie anno 2021 nog steeds ongelooflijk populair. In 2020 jaar werd de sitcom nog uitgeroepen als de meest gestreamde serie (sorry Friends-fan) van dat jaar en binnenkort kunnen fans aan de slag met de allereerste mobiele game over de reeks.

In het spel The Office: Somehow We Manage moeten gamers ervoor zorgen dat het papierbedrijf Dunder Mifflin winst blijft maken. Aan het begin van het spel beschikken spelers over één bureau om papier te verkopen. Naarmate ze meer geld verdienen, kunnen ze meerdere bureau's kopen en deze upgraden om nog meer geld te verdienen. Onder meer de personages Michael Scott, Jim Halpert, Pam Beesly en Dwight Schrute komen in het spel voor, maar spelers kunnen zich ook verkleden als hun favoriete varianten van de karakters waaronder Prison Mike, Farmer Dwight en Three Hole Punch Jim.

Daarnaast kunnen spelers ook tal van leuke momenten uit de sitcom herbeleven. Zo zitten er in de game scènes verwerkt uit onder andere de afleveringen 'The Dundies' en 'Dinner Party'. Wekelijkse in-game events moeten er tot slot voor zorgen dat gamers zich nooit hoeven te vervelen.

The Office: Somehow We Manage wordt ontwikkeld door East Side Games in samenwerking met Universal Games en verschijnt later dit jaar voor iOS- en Android-smartphones. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Hieronder een aantal screenshots van het spel:

1
2
3
4
5

Ontdek meer