Virtuele simulator 'Yu-Gi-Oh! Master Duel' aangekondigd

Nico De Greef-29 augustus 2021 om 15:16

De Japanse uitgever Konami heeft Yu-Gi-Oh! Master Duel aangekondigd, een nieuwe free-to-play virtuele simulator voor competitieve spelers in dezelfde aard als Magic: The Gathering Arena. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

In tegenstelling tot eerdere Yu-Gi-Oh! video games, draait Master Duel niet rond de personages van de diverse animatiereeksen maar richt het zich in de plaats op puur en alleen het kaartspel en de spelers. Het spel zal dan ook de Master Rules van de real life variant (TCG/OCG) van het kaartspel volgen.

Volgens Konami zullen spelers meteen vanaf het begin toegang krijgen tot meer dan 10.000 verschillende kaarten. Sommige kaarten zullen enkel te verkrijgen zijn door deel te nemen aan in-game events, andere kaarten kunnen dan weer enkel in-game aangekocht worden. In laatstgenoemde geval is het nog niet helemaal duidelijk of Konami hiervoor microtransacties (waarbij spelers echt geld uitgeven) of een in-game currency zal hanteren.

In de teaser trailer voor de game zien we voorts dat spelers ook een soort - al dan niet schattige - mascotte kunnen kiezen om de speler aan de zijlijn aan te moedigen.

Yu-Gi-Oh! Master Duel moet uitkomen op de PS4, PS5, Xbox One, Series X/S, Switch, PC, Android/iOS en is tevens de allereerste Yu-Gi-Oh! video game dat 4K-resolutie ondersteund.

1
2
3

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga verschijnt op 5 april

Nico De Greef-20 januari 2022 om 17:40

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga verschijnt op 5 april 2022 voor consoles en pc. Dat maakten uitgever Warner Bros en ontwikkelaar TT Games vandaag bekend aan de hand van een gloednieuwe trailer voor de game.

Fans hebben er erg lang op moeten wachten, maar kunnen eindelijk beginnen aftellen naar de release van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Vorig jaar werd nog bekend gemaakt dat de game na meermaals uitstel zou verschijnen in de lente van 2022 en de ontwikkelaar lijkt zich aan zijn woord te houden: vandaag werd door uitgever Warner Bros bevestigd dat de game officieel zal lanceren op 5 april voor de huidige en vorige generatie PlayStation -en Xbox-consoles, Nintendo Switch en pc.

De aankondiging van de releasedatum ging gepaard met een nieuwe diepgaande gameplaytrailer die laat zien wat spelers straks zoal mogen verwachten en kunnen doen in het grootste LEGO Star Wars-spel ooit gemaakt.

Zo bevat de game onder andere gloednieuwe gevechtsmechanismen, meer dan 20 verschillende planeten die vrij verkend kunnen worden en honderden speelbare karakters waaronder legendarische personages als Luke, Leia, Yoda, Boba Fett, Maul en Obi-Wan. Daarnaast bevat de game ook zij-missies en meerdere keuzepaden.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga laat spelers in ware LEGO-stijl het epische verhaal van alle negen films in de Skywalker Saga herbeleven en is een game die je als Star Wars-fan gewoon niet mag missen.

BREAKING: Microsoft koopt 'Call of Duty'-maker Activision Blizzard

Nico De Greef-18 januari 2022 om 15:41

Microsoft heeft Call of Duty-maker Activision Blizzard overgenomen. Xbox-baas Phil Spencer kondigde dat nieuws vandaag zelf aan via de Xbox-website. Voor de overname telde Microsoft maar liefst 68,7 miljard dollar (omgerekend: 60,4 miljard euro) neer, waarmee de grootste overname ooit in de gamingindustrie een feit is.

Dat Microsoft niet op een eurootje meer of minder hoeft te kijken, moge wel duidelijk zijn. Amper een jaar nadat het bedrijf de bekende gamestudio Bethesda Softworks (Elder Scrolls, Fallout, Doom) overnam voor 7,5 miljard dollar, heeft het nu ook Activision Blizzard overgenomen voor het duizelingwekkende bedrag van 68,7 miljard dollar (omgerekend 60,4 miljard euro).

Met de overname krijgt Microsoft tal van populaire gamefranchises in handen waaronder Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Diablo, Crash Bandicoot, Tony Hawk en Candy Crush.

Volgens Xbox-baas Phil Spencer is het de bedoeling dat zoveel mogelijk nieuwe en bestaande Activision-Blizzard games toegevoegd worden aan het Game Pass-abonnementen op Xbox en pc. Of multiplatform-franchises zoals Call of Duty in de toekomst dan ook enkel op een Xbox-console of via de pc gespeeld kunnen worden, is op dit moment niet duidelijk.

Na de overname, die in het financiële boekjaar 2023 (de periode tussen juli 2022 en juli 2023) zou moeten afgerond worden, zal Microsoft het derde grootste gamebedrijf ter wereld zijn, na Tencent en Sony.

Deze zagen we niet aankomen.

Ontdek meer