Dit zijn de titels en data van de volgende 'Avatar'-films

Dieter Blarinckx-02 augustus 2022 om 17:10

In december van dit jaar kunnen we in de bioscoop eindelijk gaan kijken naar het langverwachte vervolg op de blockbuster 'Avatar' uit 2010. Maar nu zijn ook al de titels van de volgende films bekendgemaakt!

Regisseur James Cameron maakte er nooit een geheim van dat hij van 'Avatar' meerdere films wou maken. Na de tweede film in december, 'The Way of Water', staan er nog drie films in de franchise klaar!

Hou je vast aan de takken van de bomen, want hier volgende de films én hun releasedata:

  • 'Avatar 2: The Way of Water' - 16 december 2022
  • 'Avatar 3: The Seed Bearer' - 20 december 2024
  • 'Avatar 4: The Tulkun Rider' - 18 december 2026
  • 'Avatar 5: The Quest For Eywa' -22 december 2028

In september zal ook de eerste 'Avatar'-film even terug in een herwerkte versie te zien zijn in de Belgische bioscopen! Meer info zal ongetwijfeld snel volgen.

Check hieronder alvast de trailer voor de tweede film in het rijtje, 'The Way of Water':

Bewezen: Jack kon overleven in ‘Titanic’

Dieter Blarinckx-04 februari 2023 om 08:21

Het is al een discussie die ettelijke jaren aan de gang is: kon Jack overleven op de drijvende deur naast Rose? Velen waren overtuigd van wel en nu neemt regisseur James Cameron zelf de proef op de som.

Aan het einde van de Oscarwinnende film ‘Titanic’ is te zien hoe Jack sterft door het ijskoude water, terwijl zijn geliefde Rose droog weet te overleven op een drijvend stuk hout. Maar had Jack toch gered kunnen worden? James Cameron zocht het even zelf uit.

Voor National Geographic onderzocht de regisseur samen met twee stuntacteurs of Jack inderdaad naast Rose kon liggen. Op de beelden is te zien hoe de stuntmannen in ijskoud water verschillende scenario’s uittesten op een drijvende deur. Er werd ook rekening gehouden met de inspanningen die Jack en Rose daarvoor hebben moeten leveren in vorige scènes. Maar James Cameron kon wel degelijk concluderen dat Jack het in sommige scenario’s kon overleven:

“Jack had het kunnen overleven, maar er zijn veel factoren die een rol spelen. Ik denk dat Jack vooral niets wou doen om Rose in gevaar te brengen. En dat past 100% bij zijn karakter”.

Check de beelden hier:

Zien: dit is de poster van de 'Super Mario'-film

Dieter Blarinckx-04 februari 2023 om 08:08

In april veroveren Super Mario en zijn vriendjes de Belgische cinema's met de aankomende animatiefilm 'The Super Mario Bros. Movie' en die film kreeg zonet een officiële poster!

Op de beeldschone poster zien we de hoofdpersonages van de film, met o.a. Super Mario himself, Luigi, Toad, Donkey Kong en Princess Peach.

De nieuwe animatiefilm van studio Illumination, is gebaseerd op de populaire en gelijknamige games van Nintendo. Over het verhaal is niet zo heel veel geweten, maar wie de games door en door kent zal waarschijnlijk wel al een goed idee hebben van wat hen te wachten staat in de wondere Super Mario-wereld.

De film verschijnt op 5 april in de bioscoopzalen. Check de poster hieronder:

Ontdek meer