Netflix klaagt 'Bridgerton'-musical aan

Dieter Blarinckx-01 augustus 2022 om 16:31

Hoewel het voor Netflix en de bedenkers van de hitserie ‘Bridgerton’ oké leek om een musical goed te keuren gebaseerd op de serie, zit er nu toch een serieus haar in de boter. Netflix klaagt nu immers de bedenkers van de musical aan!

De populaire streamingdienst Netflix heeft nu namelijk een rechtszaak aangespannen tegen Abigail Barlow en Emily Bear, de bedenkers van 'The Unofficial Bridgerton Musical'.

Wat begon als een ludieke actie op TikTok, mondde uit in een volledig album met tekst uit de show. Netflix vond dit allemaal oké, tot de twee meiden nu ineens betaalde optredens organiseren. En dat kan voor Netflix en Shondaland (de producers achter de serie) niet door de beugel.

Een reactie van Abigail en Emily blijft voorlopig helaas nog uit.

The Weeknd is meest populaire artiest

Karen Luiken-23 maart 2023 om 06:43

Heel veel wereldberoemde artiesten op deze wereld, maar er kan er maar één het populairst zijn. En die titel gaat volgens Guinness World Records naar niemand minder dan... The Weeknd!

Abel Tesfaye, echte naam van The Weeknd, is statistisch gezien de meest populaire muzikant ter wereld. Hij heeft niet alleen de meeste maandelijkse luisteraars op Spotify (111,4 miljoen), maar is ook de eerste artiest die op het streamingsplatform 100 miljoen luisteraars per maand wist te bereiken.

Na The Weeknd volgt Miley Cyrus, die het met 30 miljoen minder luisteraars ook niet slecht doet. Shakira staat met 81,6 miljoen luisteraars op de derde plaats. Achter hen staan Ariana Grande, Taylor Swift, Rihanna en Ed Sheeran.

Eerste beelden spin-off 'To All The Boys' zijn hier!

Karen Luiken-23 maart 2023 om 06:21

Na drie ‘To All The Boys’-pareltjes komt Netflix binnenkort met een spin-off van de populaire franchise. In tegenstelling tot de vorige titels gaat het dit keer niet om een film, maar om een serie.

De serie gaat ‘XO Kitty’ heten en volgt Katherine Song Covey, beter bekend als Kitty, naar Zuid-Korea. Daar wordt ze herenigd met haar langeafstandsvriendje en beseft ze dat de liefde een stuk ingewikkelder blijkt dan ze in eerste instantie dacht.

Kitty wordt gespeeld door Anna Cathcart. Andere rollen zijn weggelegd voor Choi Min-yeong als Dae, Anthony Keyvan als Q, Gia Kim als Yuri, Sang Heon Lee als Min Ho, Peter Thurnwald als Alex en Regan Aliyah als Juliana. Verder keren ook Yunjin Kim, Michael K. Lee en Jocelyn Shelfo terug in de show.

'XO Kitty' is vanaf 18 mei te zien op Netflix.

Ontdek meer