'Star Wars'-serie Andor krijgt nieuwe trailer én premièredatum

Nico De Greef-01 augustus 2022 om 14:03

Een maand voordat de reeks oorspronkelijk in première zou gaan op Disney+, maakt Disney nu bekend dat de aanstaande "Star Wars" spin-off serie Andor wordt uitgesteld. De reeks zal niet langer op zijn oorspronkelijke releasedatum van 31 augustus verschijnen op de streamingdienst, maar wordt uitgesteld naar 21 september.

Een reden voor het plotse uitstel gaf Disney niet. Wel kondigde het aan dat fans op 21 september naar maar liefst 3 afleveringen in één keer zullen kunnen kijken. Dat maakt het uitstel toch nog een beetje goed.

Andor is een spin-off serie van de film Rogue One: A Star Wars Story en speelt zich vijf jaar voor die film af. In de reeks volgen we het hoofdpersonage Cassian Andor (gespeeld door Diego Luna) tijdens de begindagen van de Rebellion. Naast Cassian zullen ook de personages Mon Mothma (Genevieve O'Reilly) en Saw Gerrera (Forest Whitaker) in de reeks te zien zijn.

Het eerste seizoen van Andor telt 12 afleveringen. Ook een tweede seizoen werd reeds aangekondigd.

Netflix gaat op zoek naar prins William-acteur voor ‘The Crown’

Dieter Blarinckx-13 augustus 2022 om 08:40- Foto:

Instagram - @KensingtonPalace

Vanaf november kan je via Netflix kijken naar het langverwachte vijfde seizoen van ‘The Crown’. Dat seizoen zal draaien rond de scheiding tussen prins Charles en prinses Diana én uiteindelijk ook haar dodelijke ongeval. Maar Netflix is ook al volop bezig met de voorbereidingen voor seizoen zes.

In dat seizoen (dat ergens in 2024 verwacht wordt) zoomen we in op de - intussen volwassen - kinderen van Diana en Charles. Daarvoor is Netflix nu nog op zoek naar acteur die de rol van prins William kan spelen.

Concreet zijn ze op zoek naar iemand tussen 18 en 35 jaar die een "sterke fysieke gelijkenis" heeft met de Britse prins. Iedereen mag auditie doen, want acteerervaring is “geen must”, klinkt het.

In het zesde seizoen zoomen ze in op de jonge studentenjaren van William, waar hij dan ook uiteindelijk Kate Middleton leert kennen. De opnames starten al in september.

Het gloednieuwe vijfde seizoen zal vanaf november te streamen zijn via Netflix!

‘Spider-Man: No Way Home’ komt naar Netflix!

Dieter Blarinckx-13 augustus 2022 om 08:34

Wie dé superheldenfilm van 2021 en 2022, ‘Spider-Man: No Way Home’, gemist heeft in de bioscoop, gaan we nu wel héél blij maken! De nieuwe film zal namelijk binnenkort gewoon te streamen zijn via Netflix.

Bij onze Noorderburen staat het gloednieuwe verhaal van Peter Parker en co al sinds deze week op Netflix, maar wij in België moeten nog even geduld hebben,.

Het verhaal van ‘No Way Home’ volgt direct op het einde van ‘Far From Home (2019), waarin de kwaadaardige illusionist Mysterio de ware identiteit van de titelheld onthulde. Hierdoor is het leven van Peter Parker flink op z'n kop komen te staan. Uiteindelijk besluit hij Doctor Strange om hulp te vragen. Hij vraagt hem om heel de wereld te laten vergeten dat hij achter het masker van de spinnenman zit. Het uitspreken van de daarvoor benodigde spreuk gaat echter mis, waardoor de poorten van multiversum worden geopend... met alle gevolgen van dien.

De film staat dus sinds deze week op Netflix in Nederland, België zal snel volgen. Volgens de regels tussen Marvel, Netflix en Disney, zal de film dan later dit jaar ook te streamen zijn via Disney+.

Ontdek meer