Nieuwe 'Thor'-film verboden in Arabische landen

Dieter Blarinckx-31 juli 2022 om 20:15

Wie al ging kijken naar het gloednieuwe avontuur van Thor in ‘Thor: Love and Thunder’, zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat ze openlijk spreken (en grappen) over seksualiteit en genders. En net dat kan niet door de beugel in enkele conservatieve landen zoals de Arabische gebieden, Maleisië en China. Dus daar wordt de film zelfs niet meer uitgezonden in de bioscoop.

Meer in detail is deze vierde ‘Thor’-film is er verbannen vanwege enkele expliciete LGBTQ+-verwijzingen van actrice Tessa Thompson, die in de film duidelijk maakt dat ze verliefd geworden is op een andere vrouw. In de strikt Arabische landen kunnen ze hier natuurlijk niet mee lachen. Volgens hen willen ze zo de “deugdzame waarden van de samenleving beschermen”.

Het is niet de eerste keer dat dergelijke films van Disney gebannen worden. Zo ook met de nieuwe films van ‘Lightyear’, 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness', en 'Eternals'.

Vierde 'John Wick'-film speelt nu in de bioscoop

Dieter Blarinckx-22 maart 2023 om 13:11

Nog op zoek naar een leuke filmtip voor in de bioscoop? Ben je fan van de actievolle films van 'John Wick'? Dan kan je vanaf vandaag gaan kijken naar het langverwachte vierde deel in de saga!

John Wick (gespeeld door Keanu Reeves) neemt het op tegen zijn meest dodelijke tegenstanders tot nu toe in het vierde deel van de John Wick franchise. De prijs op John Wick z’n hoofd wordt steeds hoger en zijn gevecht tegen het internationale moordenaarsgilde The High Table ontwikkelt zich tot een wereldwijde strijd. Om zijn vrijheid terug te krijgen moet hij het opnemen tegen een nieuwe vijand met machtige allianties over de hele wereld en krachten die oude vrienden in vijanden veranderen.

Bekijk hieronder de trailer van 'John Wick 4' en check 'm vanaf vandaag in een bioscoop bij jou in de buurt!

Maker 'Get Out' werkt aan nieuwe film

Karen Luiken-21 maart 2023 om 16:23

Jordan Peele, de maker van de succesvolle films ‘Get Out’, ‘Us’ en ‘Nope’, werkt aan een vierde film. Het project moet tijdens kerst 2024 op het witte doek verschijnen. Dat meldt Variety.

De film staat nu onder de naam ‘Untitled Fourth Film Directed by Jordan Peele’ op de releasekalender. Het plan is om het project, waar verder nog geen details over bekend zijn, op 25 december 2024 uit te brengen.

Of er binnenkort meer informatie volgt is nog maar de vraag. Bij zijn vorige drie films deelde Jordan Peele namelijk ook vrijwel geen details.

Ontdek meer