Rijvers Festival voegt cast van 'Nonkels' toe aan de affiche!

Dieter Blarinckx-30 juli 2022 om 19:55

Naast muziek zal je op het Rijvers Festival ook de cast van de Vlaamse serie ‘Nonkels’ kunnen ontmoeten! Dat maakte de organisatie van het Vlaamse festival zopas bekend.

Eerder deze maand kondigde het festival al aan dat er een heuse TikTok Stage zou komen, maar ze gaan zelfs nóg een stapje verder. Enkele acteurs van de hitserie ‘Nonkels’ zullen immers ter plaatse zijn voor een leuke meet & greet! Jelle De Beule, Rik Verheye, Blaise Afonso en Emilie De Roo zijn sowieso van de partij!

“Ons festival is meer dan ooit een straffe combinatie tussen muzikale acts en complexloos entertainment. Vorige week nog maar lanceerden we onze unieke TikTok-stage, waar onder meer Julie en Jacques Vermeire, Steffi Mercie en Gerben Tuerlinckx meet-‘n-greets houden. We vroegen daarnaast aan onze duizenden fans op social media wie volgens hen nog ontbrak op de line-up. Iemand opperde ‘Nonkels’ en zo ging de bal aan het rollen. Het mag duidelijk zijn: Rijvers Festival is ook dit jaar zoveel meer dan muziek.”

Op het Rijvers Festival kan je ook gaan genieten van muzikale acts van o.a. Clouseau, Niels Destadsbader, Absynthe Minded, Camille, Regi, Snelle, Metejoor, K3, De Kreuners, Natalia, Laura Tesoro, #LikeMe, Compact Disk Dummies, Samson & Marie, 2 Fabiola, Cleymans & Van Geel en Kobe Ilsen & Viktor Verhulst.

Het festival zal plaatsvinden van vrijdag 12 tot en met maandag 15 augustus. Tickets vind je hier.

Vlaamse ‘Lisa’ nu ook op Franse televisie

Dieter Blarinckx-13 augustus 2022 om 08:53

Ons klein Vlaanderen heeft weer eens bewezen dat we wel degelijk weten hoe we een telenovelle moeten maken! De VTM-telenovelle ‘Lisa’ zal namelijk vanaf maandag te zien zijn op de grootste tv-zender in Frankrijk!

‘Lisa: un nouveau destin’, zo klinkt de titel van de telenovelle op TF1. De gedubde versie van ‘Lisa’ zal vanaf maandag te zien zijn, iedere dag op de grootste commerciële zender van Frankrijk.

Het verhaal blijft (natuurlijk) helemaal hetzelfde: Lisa droomt van een carrière als creative in het hippe marketingbureau vlak bij haar thuis. Daar heeft ze zeker de hersenen en de creativiteit voor, maar ze is extreem verlegen. Ze moet met lede ogen aanzien hoe haar halfzus Katja geregeld met haar ideeën gaat lopen. Zowel Lisa als Katja wordt verliefd op Jonas (gespeeld door Oscar Willems), marketeer en zoon van de zaakvoerders van het marketingbureau.

En dat was een succesverhaal, want de telenovelle haalde in Vlaanderen praktisch 500.000 kijkers, iedere dag! Het is nu ook de allereerste Vlaamse telenovelle die in het buitenland uitgezonden zal worden.

‘Homo Universalis’ wordt apart programma

Dieter Blarinckx-11 augustus 2022 om 17:27

Wie vaak naar het VRT-programma ‘Iedereen Beroemd’ kijkt, kent vast de rubriek ‘Homo Universalis’ wel. Maar die rubriek groet nu uit naar een volwaardig, eigen programma!

Vanaf 27 augustus kan je bij VRT kijken naar het op-zichzelf-staande-programma ‘Homo Universalis’. Het meeste in het programma blijft hetzelfde als de gelijknamige rubriek in ‘Iedereen Beroemd’. De opdrachten zijn simpel en herkenbaar, er zijn nog steeds honderd deelnemers en ook de iconische locatie, de luidsprekerstem van Walter Grootaers en de rode luidsprekers vormen nog steeds de achtergrond van het spel.

Toch heeft VRT ook voor wat nieuwigheden gezorgd. Denk aan een leuke babbelbox, onverwachte wendingen en wordt het gekende format van één afvaller per proef niet meer altijd gevolgd.

‘Homo Universalis’, vanaf 27 augustus bij VRT!

Ontdek meer