Bewezen: blauwe ballen is echte aandoening

Dieter Blarinckx-30 juli 2022 om 08:04

Ja, je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed, onderzoek heeft aangetoond dat blauwe ballen een échte medische aandoening is. Dat werd bewezen door Dr. Sam Hay.

Men spreekt over blauwe ballen als een man spreekt over het gevoel dat hij krijgt na een langdurige seksuele opwinding, zonder klaar te komen. Er ontstaat dan een vreemd en onwennig gevoel in de ballen, dat vaak wordt omschreven als ‘blauwe ballen’. Dr. Sam Hay bewees nu - eens en voor altijd - dat dit vreemde gevoel wel degelijk een aandoening is.

Hij zei echter dat de ballen meestal niet felblauw worden, zoals je zou denken, maar dat ze een “soort blauwe tint” kunnen aannemen als gevolg van gezwollen aderen.

"Ik dacht altijd dat blauwe ballen een mythe was, dat als je - te - lang opgewonden blijft, je ballen blauw worden en eraf vallen, en dat de enige manier om ervan af te komen is om wat plezier te maken. Ik dacht dat het een excuus was voor mannen om klaar te komen, maar het is echt waar!”, verklaarde hij tijdens een Australische lezing.

Wie volgende keer dus zaagt over blauwe ballen, heeft misschien wel gelijk...

AI als relatietherapeut? "ChatGPT heeft onze relatie gered"

Chelsy Vanlerberghe-12 maart 2025 om 15:37

Heb je ruzie met je lief? Misschien is het tijd om ChatGPT in te schakelen. In plaats van eindeloos te discussiëren, laten steeds meer koppels de kunstmatige intelligentie oordelen over wie er gelijk heeft. En ja, het werkt blijkbaar écht.

Neem bijvoorbeeld Abella Bala (36) en Dom Versaci (29) uit Los Angeles. Als zij een discussie hebben waar ze niet uit geraken, betalen ze 20 dollar per maand om ChatGPT als neutrale scheidsrechter in te zetten. "ChatGPT heeft onze relatie gered", zegt Abella aan The New York Post. "Al neemt het soms wel de kant van Dom," grapt ze erbij.

Het duo gebruikt AI nu al zes maanden als goedkope, stressvrije oplossing om beter te leren communiceren. Volgens hen zorgt ChatGPT ervoor dat ze elkaars perspectief makkelijker begrijpen, zonder meteen naar dure relatietherapie te hoeven grijpen. Toch is het niet altijd perfect. Eén keer stelde ChatGPT zelfs voor om hun relatie te openen en andere partners toe te laten. "Dat was natuurlijk meteen een dikke nee," lachen ze. Maar ook zulke bizarre adviezen helpen soms, omdat ze daardoor vergeten waar de ruzie eigenlijk over ging.

Volgens een recent onderzoek van Hatch Data & Mental Health blijkt dat jongeren AI vaak zelfs verkiezen boven advies van een echte therapeut, omdat de tips positiever en minder veroordelend overkomen. Toch waarschuwt psychologe Ashley Williams dat je voorzichtig moet blijven met hoeveel persoonlijke informatie je met AI deelt.

Voor Abella en Dom wegen de voordelen echter veel zwaarder. Ze geven eerlijk toe: "Therapie is duur, en soms heb je gewoon iemand nodig die neutraal kan zeggen wie van ons twee het zotst doet. ChatGPT is dan de goedkoopste en meest neutrale optie."

En zo blijkt AI-relatietherapie misschien toch dé oplossing voor koppels die snel een beetje hulp kunnen gebruiken zonder al te diep in de portefeuille te moeten duiken.

Wie wordt sneller verliefd: mannen of vrouwen? Onderzoek wijst uit

Chelsy Vanlerberghe-12 maart 2025 om 15:25

Hoe snel kan je verliefd worden? Sneller dan je denkt, zo blijkt uit nieuw onderzoek. En opvallend: jongens zijn er bijna twee keer zo snel bij als meisjes.

Onderzoekers van de Australian National University deden een peiling bij 808 jongeren uit 33 verschillende landen. Ze kwamen tot een verrassend resultaat: de gemiddelde jongen heeft amper vier weken nodig om verliefd te worden, terwijl meisjes er ruim twee keer zo lang over doen – gemiddeld zo’n acht weken.

“Jongens worden sneller én vaker verliefd, terwijl meisjes iets voorzichtiger zijn”, aldus de onderzoekers. Ze ontdekten ook dat jongeren ondanks hun leeftijd vaak al meerdere keren verliefd waren geweest: de meeste deelnemers gaven aan al minstens twee keer verliefd te zijn geweest.

Volgens de onderzoekers ligt dat aan het verschil in hoe jongens en meisjes hun partner kiezen. Meisjes zijn vaak kritischer en nemen hun tijd om te beslissen, terwijl jongens sneller hun hart verliezen. En hoewel jongens sneller verliefd worden, zijn meisjes vaak degene die zorgvuldiger kiezen én diepere gevoelens ervaren wanneer ze eenmaal verliefd zijn.

Een ding is zeker: verliefdheid is een universal experience. En als je dacht dat je na je eerste lief nooit meer vlinders zou voelen, think again. De kans is groot dat je nog een paar keer smoorverliefd wordt.

Ontdek meer