'Eragon'-serie in de maak bij Disney+

Nico De Greef-26 juli 2022 om 18:25

Disney werkt samen met Christopher Paolini, schrijver van de young adult fantasyboekenreeks The Inheritance Cycle (beter bekend als 'Eragon') aan een liveactionserie voor streamingdienst Disney+, althans dat meldt het Amerikaanse blad Variety gebaseerd op informatie van ingewijden. Het project zou zich naar verluidt in een zeer vroege fase bevinden.

Volgens Variety zou Paolini een grote rol gaan spelen bij de productie van de reeks. Zo zou de auteur dit keer zelf betrokken zijn bij het schrijfproces. Producent van dienst zou daarnaast wederom 20th Century Studios (nu in handen van The Walt Disney Company) worden, dat eerder ook de gelijknamige film uit 2006 produceerde.

Eragon gaat over een doodgewone boerenjongen die op een dag een enorm ei vindt met daarin de draak Saphira. Eragon en Saphira krijgen een hechte band en trekken samen de fantasywereld Alagaësia in, waar ze het moeten opnemen tegen de kwaadaardige koning Galbatorix en zijn leger. Echter om die te kunnen verslaan, moet Eragon eerst een volwaardige Drakenrijder worden.

The Inheritance Cycle werd in 2006 al eens verfilmd door 20th Century Fox met acteur Ed Speleers in de hoofdrol. De film werd echter negatief ontvangen, waardoor potentiële vervolgen (Eragon is het eerste boek uit een reeks van vier) in de ijskast belandden.

Wanneer de serie te zien moet zijn, en wie erin zullen meespelen, is vooralsnog onbekend.

Releasedatum laatste seizoen 'Sweet Tooth' bekend

Karen Luiken-19 april 2024 om 08:18

Gus en zijn vrienden maken over een niet al te lange tijd een comeback naar Netflix. De streamingsdienst heeft met een gloednieuwe trailer aangekondigd dat het derde en laatste seizoen van ‘Sweet Tooth’ op 6 juni in première gaat.

‘Sweet Tooth’ gaat over Gus, die een hybride kind met dierlijk DNA is. Hij heeft trekken van een hert en een gewei op zijn hoofd. Gus is zijn hele leven in totale afzondering grootgebracht en wordt gedwongen een nieuw onderkomen te zoeken na de dood van zijn vader. Hij gaat op reis in de hoop bescherming te kunnen vinden.

In het derde seizoen worden Gus en zijn vrienden Jepperd. Becky en Wendy opnieuw gevolgd terwijl ze Alaska proberen te bereiken om de moeder van Gus te vinden. Naast de hoofdrolspelers Christian Convery, Nonso Anozie, Stefania LaVie Owen en Naledi Murray wordt in het nieuwe seizoen ook ‘Star Wars’-ster Kelly Marie Tran geïntroduceerd als het nieuwe personage Rosie.

De serie ging in 2021 in première en was meteen een groot succes. Het tweede seizoen werd afgelopen zomer uitgezonden.

Figuranten gezocht voor nieuw seizoen 'Knokke off'

Karen Luiken-19 april 2024 om 08:12- Foto:

Knokke off © VRT MAX

Misschien heb je het al gehoord, misschien ook niet. Maar de opnames voor het tweede seizoen van ‘Knokke off’ zijn van start gegaan. De cast is terug voor een nieuwe ronde en jíj kan daar binnenkort onderdeel van uitmaken. De makers van de serie zijn op zoek naar figuranten!

Voor twee scènes van het nieuwe seizoen wordt gezocht naar mensen die voor de camera willen verschijnen. Bij de ene scène spelen de figuranten gasten op een misdienst en bij de andere genodigden op een feest.

De opnames voor de misdienst vinden op 28 mei plaats, de opnames voor het feest op 2, 3 en 4 juni. Beide scènes worden in – hoe kan het ook anders – Knokke opgenomen. Alle aanwezige figuranten krijgen een vergoeding en worden verzocht hun gezinsleden mee te nemen.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar figuratie.knokkeoff2@gmail.com.

Ontdek meer