'Eragon'-serie in de maak bij Disney+

Nico De Greef-26 juli 2022 om 18:25

Disney werkt samen met Christopher Paolini, schrijver van de young adult fantasyboekenreeks The Inheritance Cycle (beter bekend als 'Eragon') aan een liveactionserie voor streamingdienst Disney+, althans dat meldt het Amerikaanse blad Variety gebaseerd op informatie van ingewijden. Het project zou zich naar verluidt in een zeer vroege fase bevinden.

Volgens Variety zou Paolini een grote rol gaan spelen bij de productie van de reeks. Zo zou de auteur dit keer zelf betrokken zijn bij het schrijfproces. Producent van dienst zou daarnaast wederom 20th Century Studios (nu in handen van The Walt Disney Company) worden, dat eerder ook de gelijknamige film uit 2006 produceerde.

Eragon gaat over een doodgewone boerenjongen die op een dag een enorm ei vindt met daarin de draak Saphira. Eragon en Saphira krijgen een hechte band en trekken samen de fantasywereld Alagaësia in, waar ze het moeten opnemen tegen de kwaadaardige koning Galbatorix en zijn leger. Echter om die te kunnen verslaan, moet Eragon eerst een volwaardige Drakenrijder worden.

The Inheritance Cycle werd in 2006 al eens verfilmd door 20th Century Fox met acteur Ed Speleers in de hoofdrol. De film werd echter negatief ontvangen, waardoor potentiële vervolgen (Eragon is het eerste boek uit een reeks van vier) in de ijskast belandden.

Wanneer de serie te zien moet zijn, en wie erin zullen meespelen, is vooralsnog onbekend.

Zien: Netflix dropt trailer van 'The Witcher: Blood Origin'

Dieter Blarinckx-04 december 2022 om 17:09

Goed nieuws voor de fans van 'The Witcher' want Netflix heeft zopas de gloednieuwe trailer en releasedatum van de spin-off 'The Witcher: Blood Origin' gedeeld!

Deze spin-off van 'The Witcher' speelt zich af in het gouden tijdperk van de elfen, 1200 jaar vóór de tijd van Geralt, Yennefer en Ciri, en gaat over zeven krijgers die elkaar niet kennen, maar samen de strijd aanbinden met een onstopbaar rijk. Hoewel Éile en Fjall afkomstig zijn uit elkaar bestrijdende clans, moeten ze elkaar leren vertrouwen als ze erin willen slagen om deze groep outcasts te leiden tijdens hun zoektocht om de onderdrukkers van het Continent te onttronen. Maar als er poorten naar andere werelden worden geopend en een machtbeluste tovenaar een nieuw wapen loslaat, beseffen de zeven dat ze een monster moeten creëren om er een te verslaan...

De vierdelige serie zal vanaf Kerstdag, 25 december te streamen zijn via Netflix.

Check hier alvast de gloednieuwe beelden:

Fan van 'Bridgerton'? Dan moet je deze film ook zien

Karen Luiken-04 december 2022 om 07:56

Ben jij in een zwart gat gevallen na het zien van de laatste aflevering van het tweede seizoen van ‘Bridgerton’? En vind jij ook dat het wachten op het derde seizoen te lang duurt? Start dan nu Netflix op en zoek naar ‘Lady Chatterley’s Lover’. Die film zou heel veel weg hebben van ‘Bridgerton’.

‘Lady Chatterley’s Lover’ gaat over de ongelukkig getrouwde aristocrate Lady Chatterley. Ze gaat een hartstochtelijke verhouding aan met de jachtopziener op het landgoed van haar man en wordt smoorverliefd op hem. Natuurlijk met alle gevolgen van dien.

De hoofdrollen worden gespeeld door Emma Corrin, Jack O’Connell en Matthew Ducket. De trailer bekijk je hieronder.

Ontdek meer