'Eragon'-serie in de maak bij Disney+

Nico De Greef-26 juli 2022 om 18:25

Disney werkt samen met Christopher Paolini, schrijver van de young adult fantasyboekenreeks The Inheritance Cycle (beter bekend als 'Eragon') aan een liveactionserie voor streamingdienst Disney+, althans dat meldt het Amerikaanse blad Variety gebaseerd op informatie van ingewijden. Het project zou zich naar verluidt in een zeer vroege fase bevinden.

Volgens Variety zou Paolini een grote rol gaan spelen bij de productie van de reeks. Zo zou de auteur dit keer zelf betrokken zijn bij het schrijfproces. Producent van dienst zou daarnaast wederom 20th Century Studios (nu in handen van The Walt Disney Company) worden, dat eerder ook de gelijknamige film uit 2006 produceerde.

Eragon gaat over een doodgewone boerenjongen die op een dag een enorm ei vindt met daarin de draak Saphira. Eragon en Saphira krijgen een hechte band en trekken samen de fantasywereld Alagaësia in, waar ze het moeten opnemen tegen de kwaadaardige koning Galbatorix en zijn leger. Echter om die te kunnen verslaan, moet Eragon eerst een volwaardige Drakenrijder worden.

The Inheritance Cycle werd in 2006 al eens verfilmd door 20th Century Fox met acteur Ed Speleers in de hoofdrol. De film werd echter negatief ontvangen, waardoor potentiële vervolgen (Eragon is het eerste boek uit een reeks van vier) in de ijskast belandden.

Wanneer de serie te zien moet zijn, en wie erin zullen meespelen, is vooralsnog onbekend.

Dit zijn de eerste beelden van nieuw seizoen EOTB

Karen Luiken-29 februari 2024 om 07:44

‘Ex On The Beach: Double Dutch’ keert terug met een nieuw seizoen vol liefde, drama en lust. Op 7 april wordt de eerste aflevering uitgezonden. En dít is wat je daarvan mag verwachten. Er is een teaser gedeeld!

Als we MTV mogen geloven, wordt het ‘een onstuimig seizoen waar drama en emoties tot ongekende hoogtes stijgen bij elke nieuwe ex die het strand betreedt’. Het gaat dit keer om een all stars-seizoen, wat betekent dat er voornamelijk oud-deelnemers mee zullen doen. Het programma trapt af met oud-gedienden Maxim, Luca, Ivory, Elias, Ayleen, Michelle, Shirley en Yara-Nour.

Het tiende seizoen van ‘Ex On The Beach: Double Dutch’ is vanaf 7 april wekelijks om 22:00 uur te zien op MTV en vanaf 9 april wekelijks bij Streamz.

Dit zijn de deelnemers van all stars-seizoen EOTB

Karen Luiken-27 februari 2024 om 10:06

‘Ex On The Beach: Double Dutch’ keert binnenkort terug met een seizoen vol oud-deelnemers. Onder anderen Maxim, Luca, Ivory, Elias, Ayleen, Michelle, Shirley en Yara-Nour maken daarin hun opwachting, maakt MTV vandaag bekend.

Het nieuwe seizoen begint met vier dames en vier heren die allemaal al eens te zien waren in een eerder seizoen van het programma. Hoe meer afleveringen er komt, hoe meer exen er zullen ‘aanspoelen’. Soms bekende exen, soms onbekende.

"Komen deze namen bekend voor?", schrijft MTV in een aankondiging op social media. "Ayleen, Elias, Ivory, Luca, Maxim, Michelle, Shirley en Yara-Nour zijn de gouden combinatie voor een een helse vakantie in Colombia. De All Stars zitten op het puntje van hun strandbedje en zullen zich continu afvragen: Welke EX is next?"

Het tiende seizoen van ‘Ex On The Beach: Double Dutch’ is vanaf 7 april wekelijks om 22:00 uur te zien op MTV en vanaf 9 april wekelijks bij Streamz.

Ontdek meer