'Eragon'-serie in de maak bij Disney+

Nico De Greef-26 juli 2022 om 18:25

Disney werkt samen met Christopher Paolini, schrijver van de young adult fantasyboekenreeks The Inheritance Cycle (beter bekend als 'Eragon') aan een liveactionserie voor streamingdienst Disney+, althans dat meldt het Amerikaanse blad Variety gebaseerd op informatie van ingewijden. Het project zou zich naar verluidt in een zeer vroege fase bevinden.

Volgens Variety zou Paolini een grote rol gaan spelen bij de productie van de reeks. Zo zou de auteur dit keer zelf betrokken zijn bij het schrijfproces. Producent van dienst zou daarnaast wederom 20th Century Studios (nu in handen van The Walt Disney Company) worden, dat eerder ook de gelijknamige film uit 2006 produceerde.

Eragon gaat over een doodgewone boerenjongen die op een dag een enorm ei vindt met daarin de draak Saphira. Eragon en Saphira krijgen een hechte band en trekken samen de fantasywereld Alagaësia in, waar ze het moeten opnemen tegen de kwaadaardige koning Galbatorix en zijn leger. Echter om die te kunnen verslaan, moet Eragon eerst een volwaardige Drakenrijder worden.

The Inheritance Cycle werd in 2006 al eens verfilmd door 20th Century Fox met acteur Ed Speleers in de hoofdrol. De film werd echter negatief ontvangen, waardoor potentiële vervolgen (Eragon is het eerste boek uit een reeks van vier) in de ijskast belandden.

Wanneer de serie te zien moet zijn, en wie erin zullen meespelen, is vooralsnog onbekend.

Netflix dropt nieuwe trailer van 'Wednesday'

Dieter Blarinckx-17 augustus 2022 om 17:31

Al een tijdje geleden maakte Netflix bekend dat er een serie in de maak was rond één van de populairste en engste tv-families ooit, de Addams familie! En van die nieuwe serie, die de titel 'Wednesday' krijgt, is er zopas een gloednieuwe trailer gedropt!

De serie werd volledig geschreven door de legendarische Tim Burton en focust, hoe kan het ook anders, op personage Wednesday. Jenna Ortega zie je in de hoofdrol, naast Catherine Zeta-Jones, Luis Guzman, Gwendoline Christie en Christina Ricci.

Het is een bovennatuurlijk mysterie dat de jaren van Wednesday Addams als leerling op de Nevermore Academy in kaart brengt.

De serie zal dit najaar nog te streamen zijn via Netflix.

Check de gloednieuwe trailer hier:

'Eragon'-schrijver bevestigt geruchten over live-action serie

Nico De Greef-17 augustus 2022 om 16:38

Nadat Variety vorige maand een gerucht deelde dat Disney samen met fantasyschrijver Christopher Paolini aan een 'Eragon' live-action serie zou werken voor streamingdienst Disney+, heeft de auteur van de boekenreeks het nieuws nu ook officieel bevestigd op sociale media.

In een open brief gericht naar fans schreef de 38-jarige auteur het volgende:

"Zoals je misschien wel hebt gezien, heeft er onlangs een ongeplande aankondiging plaatsgevonden. Het klopt dat er een Eragon-televisieserie in ontwikkeling is bij Disney+ waar ik ben bij betrokken als co-writer en producer. En ik ben enorm enthousiast voor wat de toekomst in petto heeft.

Hoewel het nog te vroeg is om meer details prijs te geven, kan ik wel zeggen dat ik erg blij ben met het team waarmee ik samenwerk om dit project te realiseren. Dit zijn slimme, gepassioneerde mensen en ik kijk ernaar uit om met hen de best mogelijke tv-bewerking van Eragon/The Inheritance Cycle te maken. Ik kan je niet vertellen hoeveel gesprekken, vergaderingen en berichten er nodig waren om dit punt te bereiken.

Dit alles zou echter niet mogelijk zijn geweest zonder iedereen die de boeken heeft gelezen, de vele online petities heeft gesteund en door de jaren heeft deelgenomen aan deze fandom. Enorm bedankt daarvoor!"

Vierdelige boekenreeks

'The Inheritance Cycle' is een 4-delige boekenreeks van schrijver Christopher Paolini. Het eerste boek Eragon werd door Paolini zelf gepubliceerd in 2003. Drie vervolgdelen: Eldest, Brisingr en Inheritence werden uitgebracht in respectievelijk 2005, 2008 en 2011.

Wanneer de live-action serie, die momenteel wordt ontwikkeld in samenwerking met uitvoerend producent Bert Salke en 20th Television, te streamen moet zijn op Disney+, is nog onduidelijk.

Ontdek meer