Cool: mainstage Tomorrowland in LEGO!

Dieter Blarinckx-25 juli 2022 om 20:02

Je kon er de afgelopen dagen haast niet naast kijken: ofwel zat iedereen op de Gentse Feesten, ofwel zat iedereen op Tomorrowland. En bij dat laatste festival werd er afgelopen weekend iets speciaals gedaan!

Enkele enthousiastelingen bouwden vlak naast de MNM-studio - die op het terrein staat - een miniatuur van de iconische Tomorrowland mainstage. En dat helemaal uit LEGO!

"Twee jaar geleden zijn we met het ontwerp begonnen. Door corona is daar wat vertraging bij gekomen, er zijn wel wat slapeloze nachten bij komen kijken”, klinkt het bij bouwer Korneel in een interview met de Vlaamse radiozender MNM. Korneel gebruikte ongeveer en ruw geschat zo’n 1.000 blokjes. Als je alles optelt zou er ook zo’n 1.500 uren aan gespendeerd hebben.

Check enkele foto’s van de miniatuur hieronder:

1
2
3

King Gizzard & The Lizard Wizard zegt optreden Pukkelpop af

Dieter Blarinckx-07 augustus 2022 om 17:38

Nadat bekend werd gemaakt dat Madison Beer, Noah Cyrys, Self Esteem en Limp Bizkit cancelen voor Pukkelpop, is er nu nóg een band die verstek geeft: King Gizzard & The Lizard Wizard.

De band maakte het trieste nieuws zelf bekend via instagram. Ze zeggen dus de rest van hun tournee door Europa en het Verenigd Koninkrijk af. De reden? Frontzanger Stu heeft de Crohn-ziekte en moet daardoor snel terug naar huis om zich te laten behandelen.

“De afgelopen tien jaar heb ik de ziekte zo goed als mogelijk behandeld. Het is een wonder dat we in het verleden geen shows hebben geannuleerd. Maar op dit moment is mijn gezondheid er erg slecht aan toe en moet ik naar huis voor een dringende behandeling”, klinkt het bij de band.

“Sorry aan iedereen die kaartjes heeft gekocht, aan iedereen die heeft geholpen om de shows mogelijk te maken, aan onze crew en ons management. Het is zo’n voorrecht om de wereld rond te reizen en elke avond livemuziek voor mensen te spelen, en ik ben zo dankbaar voor de shows die we hebben kunnen afwerken in Ierland, Kroatië en Tsjechië. Bedankt voor het begrip en nogmaals, het spijt me zo”, gaat hij nog verder.

Veel beterschap Stu!

'LOTR'-acteur Billy Boyd komt naar FACTS!

Dieter Blarinckx-05 augustus 2022 om 14:10

Op 22 en 23 oktober vindt in Flanders Expo in Gent het halfjaarlijkse fanevent FACTS plaats. En naast Eliza Taylor is er zopas een héél bekende naam toegevoegd aan de line-up.

'Lord of the Rings'-fans, hold your horses, want niemand minder dan Billy Boyd komt naar de Gentse beurs. Billy werd wereldberoemd door zijn rol als Hobbit Pippin in de drie eerste 'Lord of the Rings'-films.

De acteur zal beide dagen aanwezig zijn en zal beschikbaar zijn voor photoshoots, handtekeningen, selfies én een Q&A.

Tickets kan je nu scoren via de website van FACTS.

Ontdek meer