Meer afleveringen ‘F.C. De Kampioenen’ geschrapt door ongepaste humor

Dieter Blarinckx-24 juli 2022 om 17:27

Eén van de meest succesvolle Vlaamse series, ‘F.C. De Kampioenen’, wordt tot op vandaag talloze keren bekeken. Maar wie alle afleveringen wil zien, is eraan voor de moeite. Er zijn nu in totaal al zo’n zestien afleveringen geschrapt wegens ongepaste humor.

Er zijn dus effectief afleveringen, zo’n zestien in totaal, die je gewoon niet meer kan bekijken via VRT NU. Het gaat dan voornamelijk om afleveringen waar er wordt gelachen met mensen met een kleur en de LGBTQ+ gemeenschap. Ook afleveringen waar het over een strafblad gaat, werden ondertussen offline gehaald.

“We houden oude programma’s tegen het licht. Als blijkt dat taalgebruik, situaties, beelden of grappen in de huidige tijdgeest ongepast kunnen overkomen of niet meer in de samenleving van vandaag passen, kan dat een reden zijn om ze ‘onder embargo’ in ons archief te plaatsen: ze worden dan niet meer uitgezonden of online gezet”, klinkt het bij VRT.

Vlaamse ‘Lisa’ nu ook op Franse televisie

Dieter Blarinckx-13 augustus 2022 om 08:53

Ons klein Vlaanderen heeft weer eens bewezen dat we wel degelijk weten hoe we een telenovelle moeten maken! De VTM-telenovelle ‘Lisa’ zal namelijk vanaf maandag te zien zijn op de grootste tv-zender in Frankrijk!

‘Lisa: un nouveau destin’, zo klinkt de titel van de telenovelle op TF1. De gedubde versie van ‘Lisa’ zal vanaf maandag te zien zijn, iedere dag op de grootste commerciële zender van Frankrijk.

Het verhaal blijft (natuurlijk) helemaal hetzelfde: Lisa droomt van een carrière als creative in het hippe marketingbureau vlak bij haar thuis. Daar heeft ze zeker de hersenen en de creativiteit voor, maar ze is extreem verlegen. Ze moet met lede ogen aanzien hoe haar halfzus Katja geregeld met haar ideeën gaat lopen. Zowel Lisa als Katja wordt verliefd op Jonas (gespeeld door Oscar Willems), marketeer en zoon van de zaakvoerders van het marketingbureau.

En dat was een succesverhaal, want de telenovelle haalde in Vlaanderen praktisch 500.000 kijkers, iedere dag! Het is nu ook de allereerste Vlaamse telenovelle die in het buitenland uitgezonden zal worden.

Netflix gaat op zoek naar prins William-acteur voor ‘The Crown’

Dieter Blarinckx-13 augustus 2022 om 08:40- Foto:

Instagram - @KensingtonPalace

Vanaf november kan je via Netflix kijken naar het langverwachte vijfde seizoen van ‘The Crown’. Dat seizoen zal draaien rond de scheiding tussen prins Charles en prinses Diana én uiteindelijk ook haar dodelijke ongeval. Maar Netflix is ook al volop bezig met de voorbereidingen voor seizoen zes.

In dat seizoen (dat ergens in 2024 verwacht wordt) zoomen we in op de - intussen volwassen - kinderen van Diana en Charles. Daarvoor is Netflix nu nog op zoek naar acteur die de rol van prins William kan spelen.

Concreet zijn ze op zoek naar iemand tussen 18 en 35 jaar die een "sterke fysieke gelijkenis" heeft met de Britse prins. Iedereen mag auditie doen, want acteerervaring is “geen must”, klinkt het.

In het zesde seizoen zoomen ze in op de jonge studentenjaren van William, waar hij dan ook uiteindelijk Kate Middleton leert kennen. De opnames starten al in september.

Het gloednieuwe vijfde seizoen zal vanaf november te streamen zijn via Netflix!

Ontdek meer