Marvel onthult volledige line-up van aankomende Phase 5 films en series

Nico De Greef-24 juli 2022 om 13:06

Afgelopen nacht tijdens San Diego Comic-Con heeft Marvel de volledige line-up van films en series die Phase 5 zullen vormgeven, bekendgemaakt. Phase 5, dat van start gaat in 2023 en net als het huidige Phase 4 onderdeel is van 'The Multiverse Saga', zal uit 6 films en evenveel series bestaan. Welke dat zijn, ontdek je hieronder.

Phase 5 begint in februari 2023 met het eerder aangekondigde Ant-Man and the Wasp: Quantumania (een film die superschurk MODOK in live-action zal introduceren).

Na Ant-Man and the Wasp is het de beurt aan de Marvel-serie Secret Invasion. De eerste serie van Phase 5 verschijnt in de lente exclusief op Disney+ en gaat over de invasie van buitenaardse wezens, de Skrulls, op aarde.

Op 5 mei verschijnt vervolgens Guardians of the Galaxy Vol. 3 in de bioscopen; welke ook de laatste film wordt waarin de Guardians een rol zullen spelen. De film introduceert nog niet eerder in live-action verschenen personages zoals Adam Warlock (Will Poulter) en Cosmo (Maria Bakalova), een hond met een telepathisch spreekvermogen. Een baby-versie van Rocket Raccoon zal tevens in de film te zien zijn.

In de zomer lanceert Marvel twee nieuwe reeksen op Disney+. Het tweede seizoen van Loki en de gloednieuwe reeks Echo. Marvel-fans maakten eerder al kennis met het personage van Echo in de Disney+-serie Hawkeye en zij krijgt nu dus haar eigen serie.

Kort daarna, op 28 juli, verschijnt The Marvels in de bioscopen. De film is een vervolg op de 2019 film Captain Marvel en brengt verschillende personages uit Disney+-reeksen samen. Onder andere Ms. Marvel (uit de gelijknamige Ms. Marvel-serie) en Monica Rambeau, met wie fans eerder al kennis konden maken in WandaVision, zullen wederom te zien zijn in de film.

Het eerste Marvel-project van de herfst wordt de 6-delige reeks Ironheart, waarin het personage Riri Williams de hoofdrol speelt. Riri was eerder in de film Black Panther te zien en is een geniale uitvinder die haar eigen wapenharnas maakt, een waar zelfs Tony Stark jaloers op zou zijn geweest.

Later in de herfst, op 8 november, maakt ieders favoriete vampierjager Blade zijn langverwachte debuut in het Marvel Cinematic Universe. Over de inhoud van de film is nog maar weinig bekend. Wat we wel weten is dat acteur Mahershala Ali de rol van de titulaire superheld zal spelen. Ook zal het magische zwaard, de Ebony Blade (welke we aan het eind van Eternals al kort te zien kregen), een rol spelen in de film.

In de winter kunnen fans vervolgens uitkijken naar de komst van de Disney+-reeks Agatha: Coven of Chaos. Zoals de naam al verklapt, draait deze serie rond de heks Agatha, met wie we eerder al kennis maakten in de Disney+-reeks WandaVision. Een precieze releasedatum is nog niet aangekondigd.

Ook in 2024 blijft Phase 5 van het MCU gewoon lekker doorlopen. In de lente verschijnt namelijk Daredevil: Born Again op Disney+. In deze 18-delige reeks spelen Daredevil (verscheen eerst in Spider-Man: No Way Home en zal ook te zien zijn in het aankomende She-Hulk) en diens nemesis Kingpin (verscheen eerder in Hawkeye) de hoofdrollen.

Next up is de terugkeer van niemand minder dan Captain America (Anthony Mackie) in alweer de vierde Cap-film. Captain America: New World Order staat gepland voor release vanaf 3 mei 2024.

Het einde van Phase 5 zal tot slot plaatsvinden op 26 juli 2024 met de release van de Thunderbolts-film. Deze film kan het best vergeleken worden met DC's The Suicide Squad waarin een team van anti-heroes op een gevaarlijke missie worden gestuurd door de overheid. Verwacht wordt dat Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus) een grote rol in de film zal spelen. Haar zagen we doorheen Phase 4 namelijk al onder meer John Walker, beter bekend als US Agent, en Yelena Belova rekruteren.

'Ex On The Beach: Double Dutch' keert deze lente terug

Karen Luiken-28 maart 2023 om 14:39

Who’s ex is next? Die vraag verschijnt binnenkort weer regelmatig op je beeldbuis. ‘Ex On The Beach: Double Dutch’ keert binnenkort terug met een nieuw seizoen.

Dat nieuws maakt zender MTV bekend via een post op social media. “Het aftellen naar het nieuwe seizoen kan beginnen”, zo klinkt het. “Ook dit jaar hebben wij weer acht hete Nederlandse en Vlaamse singles naar de zon gestuurd voor een helvakantie. Een voor een zullen onze singles hun exen onder ogen moeten komen. Dit kan maar één ding betekenen: heel veel drama.”

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen wordt op 14 mei om 22.00 uur uitgezonden. Daarna volgt er iedere zondag een nieuwe aflevering. De kans dat we daarin een aantal oude bekenden terug gaan zien, is sterk aanwezig. Volgens de geruchten maakt zowel Elias (de man met de ketting, je kent hem vast nog wel) als voormalig ‘Temptation Island’-deelneemster Megan Desaever een opwachting.

Zien: gloednieuwe Pixar-film 'Elemental' krijgt trailer

Dieter Blarinckx-28 maart 2023 om 13:19

Leuk nieuws voor de Disney- en Pixar-fanaten hier, want zonet werd de gloednieuwe trailer gedropt van de aankomende animatiefilm 'Elemental'.

Disney en Pixar's 'Elemental' is een geheel nieuwe, unieke animatiefilm die zich afspeelt in Element City, waar vuur-, water-, land- en luchtbewoners samenleven. In de film maken we kennis met Ember, een stoere, gevatte en vurige jonge vrouw wiens vriendschap met een leuke, sentimentele, relaxte jongen genaamd Wade haar overtuigingen over de wereld waarin ze leven uitdaagt. En die film kreeg zonet een leuke trailer!

'Elemental' zal deze zomer te zien zijn in de Belgische bioscopen. Check de trailer hieronder:

Ontdek meer