Marvel onthult volledige line-up van aankomende Phase 5 films en series

Nico De Greef-24 juli 2022 om 13:06

Afgelopen nacht tijdens San Diego Comic-Con heeft Marvel de volledige line-up van films en series die Phase 5 zullen vormgeven, bekendgemaakt. Phase 5, dat van start gaat in 2023 en net als het huidige Phase 4 onderdeel is van 'The Multiverse Saga', zal uit 6 films en evenveel series bestaan. Welke dat zijn, ontdek je hieronder.

Phase 5 begint in februari 2023 met het eerder aangekondigde Ant-Man and the Wasp: Quantumania (een film die superschurk MODOK in live-action zal introduceren).

Na Ant-Man and the Wasp is het de beurt aan de Marvel-serie Secret Invasion. De eerste serie van Phase 5 verschijnt in de lente exclusief op Disney+ en gaat over de invasie van buitenaardse wezens, de Skrulls, op aarde.

Op 5 mei verschijnt vervolgens Guardians of the Galaxy Vol. 3 in de bioscopen; welke ook de laatste film wordt waarin de Guardians een rol zullen spelen. De film introduceert nog niet eerder in live-action verschenen personages zoals Adam Warlock (Will Poulter) en Cosmo (Maria Bakalova), een hond met een telepathisch spreekvermogen. Een baby-versie van Rocket Raccoon zal tevens in de film te zien zijn.

In de zomer lanceert Marvel twee nieuwe reeksen op Disney+. Het tweede seizoen van Loki en de gloednieuwe reeks Echo. Marvel-fans maakten eerder al kennis met het personage van Echo in de Disney+-serie Hawkeye en zij krijgt nu dus haar eigen serie.

Kort daarna, op 28 juli, verschijnt The Marvels in de bioscopen. De film is een vervolg op de 2019 film Captain Marvel en brengt verschillende personages uit Disney+-reeksen samen. Onder andere Ms. Marvel (uit de gelijknamige Ms. Marvel-serie) en Monica Rambeau, met wie fans eerder al kennis konden maken in WandaVision, zullen wederom te zien zijn in de film.

Het eerste Marvel-project van de herfst wordt de 6-delige reeks Ironheart, waarin het personage Riri Williams de hoofdrol speelt. Riri was eerder in de film Black Panther te zien en is een geniale uitvinder die haar eigen wapenharnas maakt, een waar zelfs Tony Stark jaloers op zou zijn geweest.

Later in de herfst, op 8 november, maakt ieders favoriete vampierjager Blade zijn langverwachte debuut in het Marvel Cinematic Universe. Over de inhoud van de film is nog maar weinig bekend. Wat we wel weten is dat acteur Mahershala Ali de rol van de titulaire superheld zal spelen. Ook zal het magische zwaard, de Ebony Blade (welke we aan het eind van Eternals al kort te zien kregen), een rol spelen in de film.

In de winter kunnen fans vervolgens uitkijken naar de komst van de Disney+-reeks Agatha: Coven of Chaos. Zoals de naam al verklapt, draait deze serie rond de heks Agatha, met wie we eerder al kennis maakten in de Disney+-reeks WandaVision. Een precieze releasedatum is nog niet aangekondigd.

Ook in 2024 blijft Phase 5 van het MCU gewoon lekker doorlopen. In de lente verschijnt namelijk Daredevil: Born Again op Disney+. In deze 18-delige reeks spelen Daredevil (verscheen eerst in Spider-Man: No Way Home en zal ook te zien zijn in het aankomende She-Hulk) en diens nemesis Kingpin (verscheen eerder in Hawkeye) de hoofdrollen.

Next up is de terugkeer van niemand minder dan Captain America (Anthony Mackie) in alweer de vierde Cap-film. Captain America: New World Order staat gepland voor release vanaf 3 mei 2024.

Het einde van Phase 5 zal tot slot plaatsvinden op 26 juli 2024 met de release van de Thunderbolts-film. Deze film kan het best vergeleken worden met DC's The Suicide Squad waarin een team van anti-heroes op een gevaarlijke missie worden gestuurd door de overheid. Verwacht wordt dat Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus) een grote rol in de film zal spelen. Haar zagen we doorheen Phase 4 namelijk al onder meer John Walker, beter bekend als US Agent, en Yelena Belova rekruteren.

Netflix dropt nieuwe trailer van 'Wednesday'

Dieter Blarinckx-17 augustus 2022 om 17:31

Al een tijdje geleden maakte Netflix bekend dat er een serie in de maak was rond één van de populairste en engste tv-families ooit, de Addams familie! En van die nieuwe serie, die de titel 'Wednesday' krijgt, is er zopas een gloednieuwe trailer gedropt!

De serie werd volledig geschreven door de legendarische Tim Burton en focust, hoe kan het ook anders, op personage Wednesday. Jenna Ortega zie je in de hoofdrol, naast Catherine Zeta-Jones, Luis Guzman, Gwendoline Christie en Christina Ricci.

Het is een bovennatuurlijk mysterie dat de jaren van Wednesday Addams als leerling op de Nevermore Academy in kaart brengt.

De serie zal dit najaar nog te streamen zijn via Netflix.

Check de gloednieuwe trailer hier:

'Eragon'-schrijver bevestigt geruchten over live-action serie

Nico De Greef-17 augustus 2022 om 16:38

Nadat Variety vorige maand een gerucht deelde dat Disney samen met fantasyschrijver Christopher Paolini aan een 'Eragon' live-action serie zou werken voor streamingdienst Disney+, heeft de auteur van de boekenreeks het nieuws nu ook officieel bevestigd op sociale media.

In een open brief gericht naar fans schreef de 38-jarige auteur het volgende:

"Zoals je misschien wel hebt gezien, heeft er onlangs een ongeplande aankondiging plaatsgevonden. Het klopt dat er een Eragon-televisieserie in ontwikkeling is bij Disney+ waar ik ben bij betrokken als co-writer en producer. En ik ben enorm enthousiast voor wat de toekomst in petto heeft.

Hoewel het nog te vroeg is om meer details prijs te geven, kan ik wel zeggen dat ik erg blij ben met het team waarmee ik samenwerk om dit project te realiseren. Dit zijn slimme, gepassioneerde mensen en ik kijk ernaar uit om met hen de best mogelijke tv-bewerking van Eragon/The Inheritance Cycle te maken. Ik kan je niet vertellen hoeveel gesprekken, vergaderingen en berichten er nodig waren om dit punt te bereiken.

Dit alles zou echter niet mogelijk zijn geweest zonder iedereen die de boeken heeft gelezen, de vele online petities heeft gesteund en door de jaren heeft deelgenomen aan deze fandom. Enorm bedankt daarvoor!"

Vierdelige boekenreeks

'The Inheritance Cycle' is een 4-delige boekenreeks van schrijver Christopher Paolini. Het eerste boek Eragon werd door Paolini zelf gepubliceerd in 2003. Drie vervolgdelen: Eldest, Brisingr en Inheritence werden uitgebracht in respectievelijk 2005, 2008 en 2011.

Wanneer de live-action serie, die momenteel wordt ontwikkeld in samenwerking met uitvoerend producent Bert Salke en 20th Television, te streamen moet zijn op Disney+, is nog onduidelijk.

Ontdek meer