Olaf uit 'Frozen' was eigenlijk gemeen personage

Karen Luiken-24 juli 2022 om 09:26

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar Olaf uit ‘Frozen’ zou eigenlijk niet de schattige, lieve sneeuwpop zijn die hij nu is. Het personage was eigenlijk bedacht als ijzig en gemeen. Dat vertelt schrijver en regisseur Jennifer Lee tegen Scriptnotes.

Klinkt ongeloofwaardig? Het wordt nog erger: Jennifer was eigenlijk van plan om Olaf zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Toen ze het karakter voor het eerst zag, was ze namelijk alles behalve enthousiast over het sneeuwpoppetje. “Toen ik de vertoning zag, schreef ik elke keer dat ze de f-ing sneeuwman moesten doden. Dood hem. Ik haat hem. Dat is wat ik steeds zei.”

Olaf werd in eerste instantie gemaakt om bij het koude uiterlijk van Elsa te passen, maar zijn gemene karakter rijmde niet met het verhaal van ‘Frozen’. Reden genoeg dus om hem om te toveren in een gek, sympathiek personage dat inmiddels zeer geliefd is bij het publiek.

Derde seizoen 'Never Have I Ever' nu online

Karen Luiken-13 augustus 2022 om 07:12

Jouw plannen voor dit weekend? Vergeet alle terrasjes en cocktails die lonken en trakteer jezelf op een rustige zaterdag en zondag. Buiten is het véél te warm, dus waarom de hitte opzoeken als je ook binnen kunt chillen? Samen met Netflix bijvoorbeeld. En het derde seizoen van ‘Never Have I Ever’.

De serie gaat over tiener Devi, die net als in de voorgaande seizoenen moet dealen met de dagelijkse druk van de middelbare school en drama thuis. Ze heeft nu officieel een relatie met Paxton en lijkt daarmee eindelijk haar zin te hebben. Toch komt ze er al snel achter dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is om met de populairste jongen van school te zijn. Zou Ben, haar oude vlam, haar misschien meer geluk brengen? Zoekt ze het bij andere jongens? Of gaat ze toch voor het single leventje? Het derde seizoen geeft antwoord op deze vragen.

Na de nieuwe afleveringen zal er ook nog een vierde seizoen volgen, daarna is het over en uit met ‘Never Have I Ever’. Geniet er dus nog maar even van, nu het nog kan!

LEGO lanceert meest imposante 'Harry Potter'-set ooit!

Dieter Blarinckx-11 augustus 2022 om 06:47

Potterheads, deze is voor jullie! LEGO heeft namelijk een nieuwe 'Harry Potter'-set aangekondigd waar je weer uren plezier aan gaat hebben!

Binnenkort lanceren ze immers de bekende Hogwarts Express, de trein die de leerlingen veilig op Hogwarts brengt. En deze nieuwe set is de duurste en meest imposante 'Harry Potter'-set tot nu toe! Met maar liefst 5129 steentjes bouw je een 118 centimeter lange trein, die ook nog eens 26 centimeter hoog is.

Daarnaast krijg je er ook nog eens 20 minifiguurtjes bij én kan je ook het iconische Perron 9¾ bouwen! Zowel de trein als het perron zitten trouwens boordevol details!

Prijskaartje: 499,99 euro. De nieuwe set zal vanaf 31 augustus te koop zijn, maar kan je nu alvast pre-orderen via de website van LEGO.

Check hieronder al een kleine introductievideo:

Ontdek meer