Olaf uit 'Frozen' was eigenlijk gemeen personage

Karen Luiken-24 juli 2022 om 09:26

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar Olaf uit ‘Frozen’ zou eigenlijk niet de schattige, lieve sneeuwpop zijn die hij nu is. Het personage was eigenlijk bedacht als ijzig en gemeen. Dat vertelt schrijver en regisseur Jennifer Lee tegen Scriptnotes.

Klinkt ongeloofwaardig? Het wordt nog erger: Jennifer was eigenlijk van plan om Olaf zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Toen ze het karakter voor het eerst zag, was ze namelijk alles behalve enthousiast over het sneeuwpoppetje. “Toen ik de vertoning zag, schreef ik elke keer dat ze de f-ing sneeuwman moesten doden. Dood hem. Ik haat hem. Dat is wat ik steeds zei.”

Olaf werd in eerste instantie gemaakt om bij het koude uiterlijk van Elsa te passen, maar zijn gemene karakter rijmde niet met het verhaal van ‘Frozen’. Reden genoeg dus om hem om te toveren in een gek, sympathiek personage dat inmiddels zeer geliefd is bij het publiek.

Sneak preview: 'De Mol'-kandidaten worden opgeschrikt

Karen Luiken-26 maart 2023 om 08:10

Het is weer zondag en dat betekent natuurlijk maar één ding: vanavond staat er weer een nieuwe aflevering van ‘De Mol’ op het programma. Wat je daarvan mag verwachten? Afzien, heel veel afzien. De kandidaten worden met grof geschut gewekt in Arizona. “Welkom in de hel!”

Dit is de winnaar van 'The greatest dancer'

Karen Luiken-26 maart 2023 om 08:05

En de titel van ‘The greatest dancer van Vlaanderen’ gaat naar... Yoshadiinho, beter bekend als Yoshi. Het 21-jarig uit Antwerpen afkomstige teamlid van Niels is tijdens de finale als grote winnaar uit de bus gekomen.

Wekenlang werd er op televisie gezocht naar het grootste danstalent van Vlaanderen. Jong, oud, hiphop, popping, ballet en ballroom. Alles kwam voorbij. Nadat heel wat acts het publiek hadden overtuigd om de spiegel voor hen te openen, kregen de drie coaches Niels Destadsbader, Laurien Decibel en Annabelle Lopez Ochoa - de moeilijke taak om elk slechts drie acts mee te nemen naar de shows. De negen overgebleven kandidaten gaven de afgelopen weken het beste van zichzelf en verbluften met spectaculaire optredens, heerlijke choreo's en bijzondere concepten.

In de finale-aflevering bleven er vijf acts over, waarvan Yoshadiinho de beste bleek. "Het is iets waar ik al lang van droomde en dat is nu gewoon uitgekomen”, aldus de grote winnaar. “Het maakt me emotioneel. Ik heb zo hard gewerkt om te zijn wie ik wil zijn en om te kunnen wat ik moet kunnen. En nu ben ik hier! Ik ga reizen om mijn dromen ook waar te maken op andere plekken: dansen overal ter wereld."

Ontdek meer