Olaf uit 'Frozen' was eigenlijk gemeen personage

Karen Luiken-24 juli 2022 om 09:26

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar Olaf uit ‘Frozen’ zou eigenlijk niet de schattige, lieve sneeuwpop zijn die hij nu is. Het personage was eigenlijk bedacht als ijzig en gemeen. Dat vertelt schrijver en regisseur Jennifer Lee tegen Scriptnotes.

Klinkt ongeloofwaardig? Het wordt nog erger: Jennifer was eigenlijk van plan om Olaf zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Toen ze het karakter voor het eerst zag, was ze namelijk alles behalve enthousiast over het sneeuwpoppetje. “Toen ik de vertoning zag, schreef ik elke keer dat ze de f-ing sneeuwman moesten doden. Dood hem. Ik haat hem. Dat is wat ik steeds zei.”

Olaf werd in eerste instantie gemaakt om bij het koude uiterlijk van Elsa te passen, maar zijn gemene karakter rijmde niet met het verhaal van ‘Frozen’. Reden genoeg dus om hem om te toveren in een gek, sympathiek personage dat inmiddels zeer geliefd is bij het publiek.

Komt er een vervolg op 'Mean Girls'?

Karen Luiken-03 december 2022 om 07:56

Komt er bijna twintig jaar na het verschijnen van ‘Mean Girls’ een vervolg op de iconische film? Die vraag stelden Lindsay Lohan en Amanda Seyfried elkaar tijdens een gesprek met Interview Magazine.

Amanda, die de rol van Karen speelde in de film, zou er naar eigen zeggen een moord voor doen om een ‘Mean Girls’-musical te doen op Broadway. “Want een tweede film gaat er nooit komen, toch?”

Lindsay, beter bekend als Cady, antwoordde daarop met: “Ik weet het niet. Ik hoorde iets over een filmmusical en dacht: dat kunnen we niet doen. Het moet dezelfde toon hebben.”

Helemaal zeker zijn de actrices dus niet van een eventueel vervolg. En bovendien is Tina Fey, degene die de film maakte, volgens Amanda hartstikke druk. “We maken allemaal deel uit van elkaar werelden, of we het nu leuk vinden of niet. Het is in ieder geval heel fijn om als volwassenen contact te hebben.”

Lindsay is het daarmee eens en zegt: “Ja, iedereen is nog steeds hetzelfde. Het is leuk om bepaalde herinneringen te hebben die we met niemand anders kunnen delen.”

Vierde seizoen 'Too Hot To Handle' heeft een trailer

Karen Luiken-02 december 2022 om 07:24

December is niet alleen een maand waarin de sint en kerstman met cadeautjes strooien, iij Netflix doet vrolijk mee. De streamingsdienst zet volgende week het nieuwe seizoen van ‘Too Hot To Handle’ online. Dit zijn de eerste beelden. =

In het vierde seizoen van ‘Too Hot To Handle’ denken de deelnemers dat ze meedoen aan een gloednieuwe datingshow. Maar niets is minder waar. De kandidaten worden in een tropisch paradijs geplaatst waar ze niemand mogen aanraken, kussen of enige andere vorm van intimiteit mee mogen hebben. Hoe leuk ze elkaar ook vinden.

Uit de trailer blijkt dat de show een aantal nieuwigheden krijgt. Zo kunnen deelnemers gebruikmaken van ‘free kisses’, die ze in mogen zetten tijdens een date en komen er gloednieuwe challenges.

Het eerste deel van het vierde seizoen verschijnt op 7 december op Netflix, het tweede deel volgt een week later.

Ontdek meer