Zot: vermiste poes overleeft week in Plopsaland

Dieter Blarinckx-23 juli 2022 om 18:25

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte verhalen tegen, zo ook het verhaal van deze verloren kat die maar liefst een week wist te overleven in Plopsaland De Panne!

Flosh, zo heet de kat in kwestie, reisde maar liefst 120km naar de Belgische kust en nestelde zich in het gezellige Plopsaland. Maar het meest bizarre van al is dat Flosh mee gereisd was met zijn baasjes. Op de parkeerplaats van het pretpark merkte het zoontje van het gezin de kat op, maar Liselotte (de moeder) zei al snel: “Onmogelijk, Flosh zit gewoon thuis in Lokeren”. Maar dat was dus niet het geval…

Toen het gezin thuiskwam was Flosh helemaal nergens te bespeuren en zo ging natuurlijk de bal aan het rollen. Medewerkers en bezoekers van Plopsaland merkten Flosh steeds vaker op en besloten zelfs posters uit te hangen. Maar pas na een kleine week wist het Plopsa-team Flosh te vangen en informeerden ze het gezin. Zij zijn natuurlijk door het dolle heen:

"Het is eigenlijk te gek om waar te zijn, maar het is daadwerkelijk gebeurd. Er kwamen een hoop geluksfactoren bij kijken. Als mijn zoon die opmerking niet gemaakt had, waren we bijvoorbeeld niet eens gaan zoeken in De Panne. De medewerkers van Plopsaland waren heel vriendelijk. Ze hebben zich fantastisch ingezet, we zijn hen enorm dankbaar”, klinkt het in het interview met Looopings.

Er is nog steeds een personeelstekort in horeca

Sofie Verbeeck-08 augustus 2022 om 12:30- Foto:

Photo by Jay Wennington on Unsplash

We weten al langer dat er een personeelstekort in horeca is maar dat probleem lijkt maar niet opgelost te raken. In vier op de vijf horecazaken in ons land is er een tekort aan personeel, volgens VTM NIEUWS.

Het personeelstekort in horecazaken is zelfs zo schrijnend dat verschillende zaken hebben besloten om hun terrassen te sluiten en dat terwijl het net een winstgevende periode is voor horeca. Het probleem is vooral te wijten aan de pandemie. Daarbij zagen veel horecazaken hun vast personeel vertrekken.

Ze moeten dus nu vooral vertrouwen op jobstudenten, maar dat is niet zo evident in de zomervakantie. Want ook zij willen genieten van de vakantie en niet constant werken. Op de site van VDAB staan nu ongeveer 9.000 vacatures voor personeel in horeca. Ben jij dus nog opzoek naar een vakantiejob? Dan is dit misschien wel de ideale kans!

Overheid roept op om je muntstukken van 5 en 10 cent te gebruiken

Sofie Verbeeck-08 augustus 2022 om 12:15- Foto:

Photo by micheile dot com on Unsplash

De overheid roept op om je muntstukken van vijf en tien eurocent op te gebruiken want er heerst nog steeds een schaarste. Al zegt de FOD Financiën wel dat er nog nooit zoveel eurocenten in omloop zijn geweest als nu.

Haal dat oude spaarvarken maar weer boven want het is tijd om je koperen centjes uit te geven. FOD Financiën meldt dat er nog steeds een schaarste heerst naar 5 en 10 eurocenten. In juni stelde de Nationale Bank ook al die vraag, maar dat heeft dus niet gewerkt. Ondertussen zijn ze ook nog opzoek naar andere oplossingen.

Ontdek meer