Ubisoft stelt gamerelease van 'Avatar: Frontiers of Pandora' uit

Nico De Greef-22 juli 2022 om 14:22

De langverwachte release van Avatar: Frontiers of Pandora staat niet langer gepland voor dit jaar. Ubisoft heeft bekendgemaakt dat gamers het spel niet vroeger dan april 2023 moeten verwachten. Het openwereld spel, dat geïnspireerd is op de kaskraker 'Avatar' van regisseur James Cameron, wordt daarmee maar liefst een jaar uitgesteld.

Langer moeten wachten mag dan wel sneu zijn, toch is het voor een goede zaak, aldus Ubisoft. Volgens de uitgever wordt de release uitgesteld om ervoor te zorgen dat het spel de hoge verwachtingen van de fans kan waarmaken. Daarnaast wil de studio ook graag dat spel volledig gebruik kan maken van de grafische kracht van de huidige generatie spelconsoles. Om dat te verwezenlijken, hebben de makers dus nog wat extra tijd nodig.

In Avatar: Frontiers of Pandora kruipt de speler in de huid van een Na'vi en ga je op eigen houtje, en in first-person perspectief, op verkenning in een nog nooit eerder vertoond deel van Pandora en moet je het opnemen tegen een leger van machines die het op de unieke wezens en personages in deze wereld gemunt heeft.

Het spel had origineel nog dit jaar moeten uitkomen, rond dezelfde periode van de filmrelease 'Avatar 2: The Way of Water'. Avatar: Frontiers of Pandora is in ontwikkeling voor de PlayStation 5, Xbox Series X en S, Google Stadia en PC.

Nieuwe ‘Harry Potter’-experience aangekondigd!

Dieter Blarinckx-17 augustus 2022 om 14:37

Nadat afgelopen weekend bekend werd gemaakt dat we de langverwachte game ‘Hogwarts Legacy’ pas in februari 2023 mogen verwachten, heeft Warner Bros nu ook een nieuwe ‘Harry Potter’ game/interactieve experience aangekondigd!

Via sociale media werd zopas een mysterieuze video gedropt waarin Warner Bros., de procenten achter de Wizarding World, een gloednieuwe experience aankondigen.

“Breng magie en spreuken naar je dagelijkse leven met deze nieuwe game/experience. Maak kennis met de Harry Potter Magic Caster Wand!”. Heel mysterieus allemaal, want er wordt nog nergens gesproken over wat het net zal zijn.

Als we enkele bronnen (o.a. Mugglenet en The Potter Collector) mogen geloven zou het gaan om een mobiele app/game die je toelaat om via AR (augmented reality) te toveren met jouw smartphone (die dan eigenlijk een toverstok is).

Meer info zal ongetwijfeld snel volgen.

Een releasedatum is er helaas ook nog niet, dus stay tuned!

Dit mag je niet missen: Walibi Gaming Week!

Karen Luiken-16 augustus 2022 om 15:15

Wat krijg je als je de attracties in Walibi combineert met allerlei toffe activiteiten voor gameliefhebbers? Heel simpel: het beste van twee werelden. Over twee dagen kun je zelf ervaren hoe dat is. Dan gaat namelijk Walibi Gaming van start, een vierdaags evenement van Walibi Belgium. Dit is alles wat je moet weten.

Wat is het?
Tijdens het evenement kunnen bezoekers meer dan twintig pro-gamers en bekende streamers ontmoeten én uitdagen in spannende livesessies van Fortnite, Rocket League, Trackmania en Fifa. Na een zenuwslopend potje lopen ze door naar het 1.500 m2 grote Gaming Center, waar diverse game-animaties staan opgesteld.

Exclusieve ervaringen
Liefhebbers krijgen tijdens het spektakel de kans om meet & greets te houden met hun favoriete gamers. Ze kunnen exclusieve virtual reality-games ontdekken, arcadespellen spelen, een racingsimulatie op Gran Turismo 7 doen en nog véél, véél meer.

Openingstijden
Walibi Gaming vindt plaats van donderdag 18 tot en met zondag 21 augustus in Walibi Belgium. Het evenement is te bezoeken tijdens de openingsuren van het park (tussen 10.00 en 19.00 uur) en op 19 en 20 augustus tot 22.00 uur.

Toegang
Je kunt Walibi Gaming bezoeken als je een toegangsticket of abonnement hebt voor Walibi Belgium. Je betaalt dus geen extra kosten; alle Walibi Gaming-activiteiten zijn gratis toegankelijk in het park. Enige puntje waar je rekening mee moet houden, is dat je moet reserveren voor livesessies in het Tiki-Theater.

Meer weten of een plekje reserveren? Klik dan hier!

Ontdek meer