Minder content bij goedkoper Netflix-abonnement

Karen Luiken-20 juli 2022 om 08:52- Foto:

Photo by Mollie Sivaram on Unsplash

Netflix krijgt begin volgend jaar een nieuw abonnement waar zowel voor- als nadelen aanzitten. Het goede nieuws is dat-ie goedkoper wordt, het slechte nieuws is dat het aanbod aan films en series kleiner zal zijn dan je nu gewend bent.

Het nieuwe abonnement wordt begin 2023 gelanceerd. In eerste instantie in landen met de grootste reclamebestedingen, later volgt de rest van de wereld. “Zoals de meeste van onze nieuwe initiatieven, is het onze bedoeling om het uit te rollen, te luisteren en te leren, en snel te herhalen om het aanbod te verbeteren", klinkt het volgens Variety bij topman Ted Sarandos. "Ons advertentiebedrijf zal er over een paar jaar waarschijnlijk heel anders uitzien dan hoe het er op de eerste dag uitziet."

Omdat Netflix met de nieuwe contractvorm andere afspraken moet maken met bepaalde filmstudio's en producers, kunnen er nare gevolgen aan vastzitten. Voorbeeld daarvan is dat verschillende films en series niet langer aangeboden zullen worden. “We raken wat content kwijt, maar niet alles. Ik verwacht niet dat het een grote belemmering zal vormen."

Opnames tweede seizoen 'The Last of Us' starten in februari

Karen Luiken-02 december 2023 om 17:03

Het aftellen naar het tweede seizoen van ‘The Last of Us’ kan officieel beginnen nu we eindelijk weten wanneer de opnames van start gaan. Variety meldt dat de camera’s in februari beginnen met draaien.

Televisiezender HBO bevestigde volgens Amerikaanse media eerder al dat de opnames begin 2024 zouden starten, maar een precieze datum ontbrak nog. Daar is met dit nieuws verandering in gekomen.

Toch geeft dat nog geen zekerheid over wanneer het tweede seizoen in première gaat. Hoofdrolspeelster Bella Ramsey zei begin dit jaar dat fans in ieder geval tot eind 2024 moeten wachten, maar dat was nog voor de grote Hollywood-staking waarbij heel veel schrijvers hun werk stillegden. Inmiddels wordt het tweede seizoen niet voor 2025 verwacht.

Kerstfilm 'Candy Cane Lane' met Eddie Murphy nu te zien

Karen Luiken-01 december 2023 om 07:00

De datum van 1 december is aangebroken en daarmee is de feestmaand officieel van start gegaan. Hoe we dat vieren? Met een gloednieuwe kerstfilm natuurlijk! Amazon Prime heeft vandaag ‘Candy Cane Lane’ online gezet.

Het verhaal gaat over een man die als missie heeft om de jaarlijkse kersthuis decoratiewedstrijd in zijn buurt te winnen. Nadat Chrisper ongeluk een deal sluit met een ondeugende elf genaamd Pepper om zijn kansen om te winnen te vergroten, spreekt de elf een magische spreuk uit die grote schade aanricht aan de hele stad. Met het risico de feestdagen voor zijn gezin te verpesten, beginnen Chris, zijn vrouw Carol en hun drie kinderen met een race tegen de klok om Pepper's betovering te verbreken. Hiervoor moeten ze tegen slinkse magische personages vechten om Kerstmis voor iedereen te redden.

De hoofdrollen worden gespeeld door Eddie Murphy, Jillian Bell en Tracee Ellis Ross.

Ontdek meer