Minder content bij goedkoper Netflix-abonnement

Karen Luiken-20 juli 2022 om 08:52- Foto:

Photo by Mollie Sivaram on Unsplash

Netflix krijgt begin volgend jaar een nieuw abonnement waar zowel voor- als nadelen aanzitten. Het goede nieuws is dat-ie goedkoper wordt, het slechte nieuws is dat het aanbod aan films en series kleiner zal zijn dan je nu gewend bent.

Het nieuwe abonnement wordt begin 2023 gelanceerd. In eerste instantie in landen met de grootste reclamebestedingen, later volgt de rest van de wereld. “Zoals de meeste van onze nieuwe initiatieven, is het onze bedoeling om het uit te rollen, te luisteren en te leren, en snel te herhalen om het aanbod te verbeteren", klinkt het volgens Variety bij topman Ted Sarandos. "Ons advertentiebedrijf zal er over een paar jaar waarschijnlijk heel anders uitzien dan hoe het er op de eerste dag uitziet."

Omdat Netflix met de nieuwe contractvorm andere afspraken moet maken met bepaalde filmstudio's en producers, kunnen er nare gevolgen aan vastzitten. Voorbeeld daarvan is dat verschillende films en series niet langer aangeboden zullen worden. “We raken wat content kwijt, maar niet alles. Ik verwacht niet dat het een grote belemmering zal vormen."

Netflix zet vampierenserie 'First Kill' stop na één seizoen

Nico De Greef-05 augustus 2022 om 14:17

First Kill, de nieuwe vampierenserie die sinds begin juli op Netflix debuteerde, zal helaas niet terugkeren voor een tweede seizoen.

In First Kill moet tienervampier Juliette (Sarah Catherine Hook) op zoek naar haar eerste menselijke slachtoffer. Ze laat haar oog vallen op het nieuwe meisje Calliope (Imani Lewis) die uit een gerespecteerde familie van vampierenjagers komt. Wat Juliette echter niet gepland had, was om verliefd te worden op Cal.

Ondanks dat het eerste seizoen eindigde met een cliffhanger, zal de reeks dus niet meer terugkeren. Waarom de streamingdienst de serie heeft stopgezet, werd niet bekendgemaakt. Gewoonlijk worden reeksen door Netflix gecanceld wanneer ze niet de gewenste kijkcijfers behalen.

Het is niet de eerste keer dat Netflix een vampierenserie cancelt. Eerder zette de streamingdienst ook al V Wars, met Ian Somerhalder in de hoofdrol, stop na één seizoen.

Opnames tweede seizoen 'Moon Knight' gestart!

Dieter Blarinckx-04 augustus 2022 om 07:21

Goed nieuws voor de Marvelfans hier, want hoewel het een tijdje onzeker was of er wel een tweede seizoen van 'Moon Knight' zou komen, is er nu eindelijk meer nieuws bekendgemaakt!

Via TikTok is immers een video opgedoken waarin hoofdacteur Oscar Isaac bevestigt dat er een tweede seizoen in de maak is. Méér zelfs: ze zijn momenteel zelfs al aan het shooten in Caïro (Egypte)!

Over de verhaallijn en de releasedatum is helaas nog niets geweten. Maar als ze nu aan het shooten zijn, zullen we de serie pas ten vroegste in de lente van 2023 kunnen verwachten.

Het eerste seizoen was een groot succes op Disney+ en vertelde het verhaal van Marc Spector en Steven Grant (allebei gespeeld door Oscar Isaac) die verwikkeld geraken in een kluwen van Egyptische mythologie.

Check de TikTok hieronder:

Ontdek meer