Je kan binnenkort je seksuele geaardheid opgeven in Sims 4

Karen Luiken-19 juli 2022 om 05:02

Sims 4 krijgt er binnenkort een mooie functie bij. In de volgende update van het spel zal het mogelijk worden om je seksuele geaardheid aan te geven.

De makers van Sims 4 vinden inclusiviteit belangrijk en willen de LGBTQIA+ gemeenschap vertegenwoordigen. Hoe? Door meer opties toe te voegen aan het spel. De bedoeling is dat je straks kunt aangeven tot wie je Sim zich aangetrokken voelt. Is dat tot mannelijke Sims? Tot vrouwelijke? Geen van beiden of juist allebei? Je kunt ook aangeven dat je Sim ervoor open staat te experimenteren op romantisch vlak.

Het is aan jou om de romantische voorkeur van je Sim te weerspiegelen. Later moet dit nog worden uitgebreid met extra genderidentiteiten, zo valt te lezen in een blog. Momenteel is het namelijk alleen mogelijk om te kiezen tussen mannen of vrouwen.

Sims werkte voor de uitbreiding samen met de LGBTQ+ organisaties It Gets Better Project en GLAAD.

'The Sims 4' heeft nu ook transgender-Sims

Dieter Blarinckx-02 februari 2023 om 20:09

Groot nieuws uit de gamingwereld want een van de meest succesvolle en populaire franchises, 'The Sims', heeft nu ook transgender-Sims toegevoegd aan 'The Sims 4'.

Wie vanaf deze week ‘The Sims 4’ speelt, kan er dus voor kiezen om zijn/haar/hun Sim transgender te maken. Het zat er al langer aan te komen, maar eindelijk heeft de populaire franchise de nodige update doorgevoerd.

Wie voor een transgender-Sim kiest, zal merken dat de transgender-mannen dan ook littekens hebben nadat ze hun borsten lieten verwijderen. Maar dat is niet alles, want vanaf de update kan je bij de kledij nu ook borstbinders en shapewear kiezen.

De makers van de gamefranchise willen zo inclusiever zijn en er zijn voor écht iedereen. Zo voegden ze ook hoorapparaten voor slechthorenden en glucosemeters voor mensen met diabetes toe aan de update.

Well done guys!

De PlayStation Plus Collection houdt binnenkort op te bestaan

Nico De Greef-01 februari 2023 om 19:28

Sony Interactive Entertainment stopt na 9 mei met het aanbieden van zijn PlayStation Plus Collection. De Collectie werd in 2020 samen gelanceerd met de PlayStation 5 en omvat een verzameling van PS4-games die PS5-gebruikers kunnen spelen.

In een nieuwe blogpost maakt Sony bekend dat het zijn PlayStation Plus Collection stopzet na 9 mei. PlayStation Plus-abonnees kunnen de games tot dan nog wel steeds toevoegen aan hun bibliotheek en voor altijd blijven spelen mits ze beschikken over een PlayStation Plus-abonnement. Na 9 mei zal het niet meer mogelijk zijn om de games via dezelfde weg te downloaden.

De PS Plus Collection werd in 2020 tegelijk gelanceerd met de PlayStation 5 en bevat 19 PS4-games (tot mei vorig jaar waren dit er nog 20) waaronder PlayStation-exclusives als Bloodborne, Days Gone, God of War, The Last of Us Remastered en Uncharted 4, naast third party games als Batman: Arkham Knight, Mortal Kombat X en Fallout 4.

Ontdek meer