Meer nieuws bekend over volgende 'Assassin's Creed'-game

Dieter Blarinckx-16 juli 2022 om 09:23

Hoewel er online veel roddels te vinden zijn over de volgende game in de ‘Assassin’s Creed’-franchise, lijkt het er steeds meer en meer op dat één roddel is die misschien wel eens waar zou kunnen zijn.

Verschillende bronnen beweren immers dat de volgende game zich zou afspelen in Bagdad. Méér zelfs, er zou zelfs al een naam bekend zijn: ‘Assassin’s Creed Rift’.

Journalist Jason Schreier (vooral bekend van het Amerikaanse Bloomberg), deelde zijn mening via een Reddit-post die beweerde dat de volgende game zich zou afspelen in de tijd van de Azteken:

“De volgende game heet ‘Assassin’s Creed Rift’ en speelt zich af in Bagdad. Daarna brengt Ubisoft ‘Assassin’s Creed Infinity’ uit die verschillende settings bevat.”

Volgens hem wordt de nieuwe game wat kleinschaliger dan Odyssey en Valhalla, maar zal de game vooral focussen op klassieke stealth-gameplay.

‘Assassin’s Creed Rift’ zou gepland staan voor release in 2023.

Eerste gameplay gedeeld van 'SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake'

Nico De Greef-13 augustus 2022 om 11:17

Vorig jaar kondigde uitgever THQ Nordic SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake aan, wat een spirituele opvolger is van de fan-favoriete Battle of Bikini remake die in 2020 werd uitgebracht. Veel was er nog niet gedeeld over de nieuwe platformer, maar daar is nu verandering in gebracht.

Tijdens THQ Nordic's 2022 digitale showcase, exact een jaar nadat de game werd onthuld, is een nieuwe trailer vrijgegeven waarin voor het eerst gameplaybeelden van het spel worden getoond. Uit de beelden blijkt dat de speelstijl grotendeels hetzelfde blijft als zijn voorganger, iets wat fans van de remake graag zullen horen. Helaas is een releasedatum voor het spel nog steeds niet bekend, dus is het nog onduidelijk wanneer de game uit moet komen.

In SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake veroorzaakt 's werelds bekendste spons een kosmische ramp nadat hij magische Zeemeermintranen die wensen kunnen vervullen, in handen krijgt en er overal portalen openen naar zogenaamde Wishworlds. Patrick is plots veranderd in een ballon en ook alle vrienden van SpongeBob zijn plots spoorloos. Het is aan SpongeBob om door de talrijke Wishworlds te reizen en zijn vrienden terug te vinden. Maar niet zonder de gepaste outfit, natuurlijk!

Spelers kunnen in totaal 7 Wishworlds ontdekken die allen zijn gebaseerd op iconische locatie's uit de animatieserie, zoals Halloween Rock Bottom en Wild West Jellyfish Fields. Daarnaast kunnen ze zich omkleden in meer dan 30 verschillende outfits.

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake is momenteel in ontwikkeling voor de PlayStation 4, Xbox One , Nintendo Switch en PC. Ontwikkelaar van dienst is Purple Lamp Studios in samenwerking met THQ Nordic en Nickelodeon.

Releasedatum 'Hogwarts Legacy' aangekondigd door Warner Bros

Nico De Greef-12 augustus 2022 om 17:51

De langverwachte open-wereld RPG 'Hogwarts legacy' heeft een lanceringsdatum te pakken. Ontwikkelaars Warner Bros. Games en Avalanche maakten op vrijdag bekend dat het spel op 10 februari 2023 zal lanceren voor console en PC. De game komt daarmee iets later uit dan gepland; origineel had de ontwikkelaar namelijk nog gezegd dat de game dit jaar zou uitkomen.

Warner Bros maakte het nieuws bekend op een ietwat ongebruikelijke manier. In plaats van de lanceringsdatum aan te kondigen met de nodige toeters en bellen, koos het bedrijf ervoor om het nieuws simpelweg te delen via een berichtje op hun sociale media.

"Hogwarts Legacy verschijnt op 10 februari 2023 voor PlayStation, Xbox en PC. Een datum voor de Nintendo Switch-versie wordt zeer binnenkort bekendgemaakt. Het team kijkt alvast uit naar het moment dat fans met het spel aan de slag kunnen, maar we hebben nog wat extra tijd nodig om de puntjes op de i te zetten", luidt de aankondiging.

Hogwarts Legacy is een meeslepende open-wereld actie-RPG die zich afspeelt in een magische wereld die voor het eerst werd geïntroduceerd in de 'Harry Potter'-boeken.

Jouw personage is een student en heeft de sleutel tot een oud geheim dat de toverwereld dreigt te verscheuren. Maar wat je met die gave doet, is helemaal aan de jou de keuze. Ontdek voor de eerste keer zelf hoe het is om door de gangen van Zweinstein te wandelen, terwijl je bontgenootschappen sluit en het opneemt tegen duistere tovenaars.

Of omarm je net de duisternis en sluit je je bij hen aan? Het lot van de toverwereld ligt in jouw handen.

Ontdek meer