Netflix en Microsoft werken aan abonnement met reclame

Dieter Blarinckx-14 juli 2022 om 14:04

Hoewel Netflix jarenlang verkondigde dat het platform zonder reclame zou zijn, blijkt daar nu toch verandering in te komen. Samen met Microsoft werken ze immers aan een nieuw abonnement mét reclame.

Het gaat om een nieuw, goedkoper abonnement op Netflix, maar door die goedkopere prijs zullen klanten wél advertenties te zien krijgen.

“Ons doel voor de lange termijn is helder: meer keuze voor klanten en een omgeving die aantrekkelijker voor adverteerders is dan reguliere tv-zenders”, klinkt het in het statement van Netflix.

Samen met tech-gigant Microsoft zijn ze volop aan het werken aan die nieuwe formule: "De samenwerking laat ook zien dat onze focus op privacy wordt gewaardeerd. Die is gebouwd op het beschermen van klantgegevens”, klinkt het bij Microsoft.

Wanneer deze nieuwe formule net gelanceerd zal worden, is momenteel nog onduidelijk.

Nieuwe 'The Last of Us'-aflevering komt vroeger online

Dieter Blarinckx-06 februari 2023 om 17:29

Goed nieuws voor de fans van de veelbesproken HBO-serie 'The Last of Us', want we hoeven helemaal niet zo lang te wachten voor de nieuwe aflevering. Dat maakte HBO zopas zelf bekend.

Aankomende zondag vindt de jaarlijkse Super Bowl plaats, een van de meest bekeken sportwedstrijden ter wereld. En aangezien de nieuwe afleveringen van 'The Last of Us' ook telkens op zondag online komen, heeft HBO nu een grote beslissing genomen.

De gloednieuwe aflevering zal immers uitzonderlijk vanaf vrijdagavond al online staan, in plaats van zondagavond. Zo hoeven ze niet te concurreren met de Super Bowl en garanderen ze hun goede kijkcijfers.

Ook Streamz - de streamingdienst waarop we in Vlaanderen kunnen kijken naar 'The Last Of Us' - heeft aangekondigd dat de nieuwe aflevering zaterdag al online zal staan.

Populaire actiefilm 'Bullet Train' staat nu op Netflix

Karen Luiken-06 februari 2023 om 06:36

Zin in een filmavondje? ‘Bullet Train’, de film die in juli uitkwam op het witte doek, is nu ook eindelijk gratis te bekijken. Althans, als je Netflix hebt. De streamingsdienst heeft het pareltje met Brad Pitt in de hoofdrol online gezet!

‘Bullet Train’ gaat over vijf moordenaars die allemaal op een Japanse sneltrein naar Kyoto stappen en er al snel achterkomen dat hun schijnbaar afzonderlijke missies op mysterieuze wijze met elkaar verbonden zijn.

Naast Brad Pitt hebben ook Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Andrew Koji en Hiroyuki Sanada een rol in de actiefilm.

Ontdek meer