Yay: we krijgen weer nieuwe emoji's!

Karen Luiken-14 juli 2022 om 04:57

Twee duwende handen, een roze hartje en een trillend gezicht. We krijgen er in september weer een hele lading nieuwe emoji’s bij.

In afwachting van Wereld Emoji Dag, die op zondag 17 juli gevierd wordt, heeft Emojipedia de ontwerpen onthuld voor een aantal poppetjes dat we over een paar maanden kunnen verwachten. Eén daarvan is dus een roze hartje, dat voor veel mensen een welkome verrassing zal zijn. Tot nu toe zijn er namelijk hartjes in verschillende kleuren beschikbaar, maar een simpele roze variant is er nog niet.

Andere poppetjes die we kunnen verwachten zijn een lichtblauw hartje, een grijs hartje, een kwal, ezel, gans, gember en een waaiertje.

Hoewel het nog niet duidelijk is of al deze exemplaren de eindstreep zullen halen en dus daadwerkelijk beschikbaar worden gesteld, zijn de meeste volgens Emojipedia al goedgekeurd.

Messenger keert terug naar Facebook-app

Karen Luiken-09 maart 2023 om 07:25

Vind jij het ook zo irritant dat je twee verschillende apps hebt voor Facebook en Messenger? Dan ga je vast heel blij worden van dit nieuws. Facebook-leider Tom Alison heeft in een blogpost bekendgemaakt dat de twee apps zich binnenkort weer herenigen.

Hoewel CEO Mark Zuckerberg ooit heeft verklaard dat de twee verschillende apps ‘voor een betere ervaring’ zouden zorgen, blijkt dat nu toch niet het geval. De Messenger-app, die sinds 2014 bestaat, maakt binnenkort weer deel uit van de Facebook-app. Meta maakt de overstap om beter te kunnen concurreren met TikTok, die al heel lang gebruikmaakt van ingebouwde berichtopties.

Het is nog niet bekend wanneer de verandering wordt doorgevoerd. Volgens Tom Alison zijn ze momenteel bezig met tests ‘die zich binnenkort uitbreiden’.

TikTok wordt mogelijk verbannen in Verenigde Staten

Karen Luiken-07 maart 2023 om 07:12

De kans bestaat dat TikTok binnenkort wordt verbannen in de Verenigde Staten. Twee Amerikaanse senatoren komen met een wetsvoorstel waarmee president Joe Biden tot deze stap over zou kunnen gaan.

TikTok, een app die afkomstig is uit China, ligt al tijden onder vuur. Dat komt omdat het bedrijf heeft toegegeven dat bepaalde werknemers toegang hadden tot gegevens van gebruikers in Europa en de Verenigde Staten.

Met de nieuwe wet, waar door een Republikeinse en Democratische senator een voorstel voor is gedaan, mag Biden technologie uit het buitenland als dreiging betitelen en het op die manier verbieden. Het Chinese TikTok valt daar dus onder.

Bidens voorganger Donald Trump probeerde TikTok ook al ooit te verbieden, maar dat kreeg hij niet voor elkaar.

Ontdek meer