Yay: we krijgen weer nieuwe emoji's!

Karen Luiken-14 juli 2022 om 04:57

Twee duwende handen, een roze hartje en een trillend gezicht. We krijgen er in september weer een hele lading nieuwe emoji’s bij.

In afwachting van Wereld Emoji Dag, die op zondag 17 juli gevierd wordt, heeft Emojipedia de ontwerpen onthuld voor een aantal poppetjes dat we over een paar maanden kunnen verwachten. Eén daarvan is dus een roze hartje, dat voor veel mensen een welkome verrassing zal zijn. Tot nu toe zijn er namelijk hartjes in verschillende kleuren beschikbaar, maar een simpele roze variant is er nog niet.

Andere poppetjes die we kunnen verwachten zijn een lichtblauw hartje, een grijs hartje, een kwal, ezel, gans, gember en een waaiertje.

Hoewel het nog niet duidelijk is of al deze exemplaren de eindstreep zullen halen en dus daadwerkelijk beschikbaar worden gesteld, zijn de meeste volgens Emojipedia al goedgekeurd.

Je kan nu ook berichten naar jezelf sturen via WhatsApp

Karen Luiken-29 november 2022 om 06:03

Omslachtige manieren bedenken om jezelf berichtjes te kunnen sturen via WhatsApp? Dat hoeft nu niet meer. Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee dit veel gemakkelijker wordt.

WhatsApp komt met de functie Yourself, waarmee je jezelf bijvoorbeeld boodschappenlijstjes kunt sturen, herinneringen, notities, to do-lijstjes of andere hersenspinsels.

De functie wordt in de komende weken uitgerold voor gebruikers van WhatsApp, zowel op iPhone als Android. Je vindt ‘Yourself’ door een nieuwe chat aan te maken rechtsboven in de app. Je eigen naam zal daar bovenaan komen te staan.

Ongewenst naaktfoto's ontvangen is straks verleden tijd bij Instagram

Karen Luiken-23 september 2022 om 06:37

Ongevraagd naaktfoto’s ontvangen via DM’s op Instagram? Dat wordt binnenkort verleden tijd. Het platform werkt aan een manier om gebruikers hiertegen te beschermen.

Meta, het moederbedrijf van Instagram, heeft aan The Verge bevestigd dat de functie in ontwikkeling is. Als alles straks naar behoren werkt, zouden gebruikers van Instagram in de toekomst beschermd moeten zijn tegen het ontvangen van ongewilde naaktfoto’s en andere ongewenste berichten.

De functie wordt vergeleken met de filter ‘verboden woorden’, waarmee gebruikers automatisch directe berichtverzoeken met aanstootgevende inhoud kunnen verbergen.

Meta maakt duidelijk dat de beschermde berichten niet met derden worden gedeeld. “We werken nauw samen met experts om ervoor te zorgen dat deze nieuwe functies de privacy van mensen beschermen, terwijl ze de controle krijgen over de berichten die ze ontvangen”, zegt Meta-woordvoerder Liz Fernandez volgens The Verge.

In de komende weken worden er meer details over de functie bekendgemaakt.

Ontdek meer