Op jacht naar BV's in nieuw programma 'Jachtseizoen’

Karen Luiken-13 juli 2022 om 11:37

De jacht is geopend in een gloednieuw programma van VTM. Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop spelen speciaal voor ‘Jachtseizoen’ een kat- en muisspel met verschillende op de vlucht zijnde BV-duo’s.

De duo’s bestaan altijd uit twee bekende Vlamingen die uit een cel ergens in Vlaanderen moeten ontsnappen. Ze krijgen twintig minuten voorsprong, daarna zetten Laura, Jamie-Lee en Maarten de achtervolging genadeloos in. De jagers beschikken over een busje en een GPS-tracker waarmee ze om de tien minuten de locatiegegevens van de dieven doorkrijgen.

De vluchters mogen op voorhand twee liften regelen, maar krijgen verder niets: geen gsm, geen geld, geen hulpmiddelen en al zeker geen medelijden. Ze mogen niet langer dan twintig minuten in hetzelfde voertuig zitten, kunnen enkel in openbare gebouwen schuilen én de feloranje overall die ze aankrijgen mogen ze niet uittrekken. Alle hulp van toevallige voorbijgangers is dus meer dan welkom.

De opnames van ‘Jachtseizoen’ zijn recent gestart. Het programma zal dit najaar bij VTM te zien zijn.

Vlaamse ‘Lisa’ nu ook op Franse televisie

Dieter Blarinckx-13 augustus 2022 om 08:53

Ons klein Vlaanderen heeft weer eens bewezen dat we wel degelijk weten hoe we een telenovelle moeten maken! De VTM-telenovelle ‘Lisa’ zal namelijk vanaf maandag te zien zijn op de grootste tv-zender in Frankrijk!

‘Lisa: un nouveau destin’, zo klinkt de titel van de telenovelle op TF1. De gedubde versie van ‘Lisa’ zal vanaf maandag te zien zijn, iedere dag op de grootste commerciële zender van Frankrijk.

Het verhaal blijft (natuurlijk) helemaal hetzelfde: Lisa droomt van een carrière als creative in het hippe marketingbureau vlak bij haar thuis. Daar heeft ze zeker de hersenen en de creativiteit voor, maar ze is extreem verlegen. Ze moet met lede ogen aanzien hoe haar halfzus Katja geregeld met haar ideeën gaat lopen. Zowel Lisa als Katja wordt verliefd op Jonas (gespeeld door Oscar Willems), marketeer en zoon van de zaakvoerders van het marketingbureau.

En dat was een succesverhaal, want de telenovelle haalde in Vlaanderen praktisch 500.000 kijkers, iedere dag! Het is nu ook de allereerste Vlaamse telenovelle die in het buitenland uitgezonden zal worden.

‘Homo Universalis’ wordt apart programma

Dieter Blarinckx-11 augustus 2022 om 17:27

Wie vaak naar het VRT-programma ‘Iedereen Beroemd’ kijkt, kent vast de rubriek ‘Homo Universalis’ wel. Maar die rubriek groet nu uit naar een volwaardig, eigen programma!

Vanaf 27 augustus kan je bij VRT kijken naar het op-zichzelf-staande-programma ‘Homo Universalis’. Het meeste in het programma blijft hetzelfde als de gelijknamige rubriek in ‘Iedereen Beroemd’. De opdrachten zijn simpel en herkenbaar, er zijn nog steeds honderd deelnemers en ook de iconische locatie, de luidsprekerstem van Walter Grootaers en de rode luidsprekers vormen nog steeds de achtergrond van het spel.

Toch heeft VRT ook voor wat nieuwigheden gezorgd. Denk aan een leuke babbelbox, onverwachte wendingen en wordt het gekende format van één afvaller per proef niet meer altijd gevolgd.

‘Homo Universalis’, vanaf 27 augustus bij VRT!

Ontdek meer