Chadwick Boseman twee jaar na overlijden genomineerd voor Emmy

Karen Luiken-13 juli 2022 om 04:05

Twee jaar na zijn overlijden is Chadwick Boseman genomineerd voor een Emmy. De acteur uit ‘Black Panther’ maakt postuum kans op een prijs in de categorie beste voice-over.

Chadwick heeft zijn nominatie te danken aan de bijdrage die hij leverde aan de Marvel-serie ‘What if...?’ Hij spreekt de stem in van ‘Black Panther’. Andere genomineerden voor deze categorie zijn Jeffrey Wright, F. Murray Abraham, Julie Andrews, Jessica Walter, Stanley Tucci en Maya Rudolph.

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat Chadwick op 28 augustus 2020 overleed aan de gevolgen van darmkanker. Er waren niet veel mensen die wisten dat hij ziek was. De acteur werd slechts 43 jaar.

Langverwachte serie 'Wednesday' eindelijk op Netflix

Karen Luiken-23 november 2022 om 07:35

Netflix heeft vanaf vandaag een nieuwe verslaving online staan: ‘Wednesday’, een achtdelige serie die gebaseerd is op Wednesday Friday Addams, een lid van de fictieve Addams Family.

‘Wednesday’ gaat over de schooljaren van de 16-jarige Wednesday Addams aan de Nevermore Academy. In het eerste seizoen volgen we haar terwijl ze haar opkomende paranormale gave onder de knie probeert te krijgen. Daarnaast probeert ze een gruwelijke seriemoordenaar tegen te houden die haar stad terroriseert en is ze bezig met het oplossen van een moordmysterie waarbij haar ouders 25 jaar geleden betrokken waren. En dat alles terwijl ze ook nog haar nieuwe en ingewikkelde relaties op Nevermore moet onderhouden.

Jenna Ortega, die de hoofdrol speelt, kun je onder meer kennen van de serie ‘You’. Andere rollen in de serie zijn weggelegd voor Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Gwendoline Christie, Christina Ricci, Hunter Doohan, Percy Hynes White, Emma Myers en Joy Sunday.

Stemproces Eurovisiesongfestival gaat veranderen

Karen Luiken-23 november 2022 om 07:22- Foto:

Reuters

Het stemmen bij het Eurovisiesongfestival gaat er de komende editie anders uitzien dan normaal. Niet de jury is verantwoordelijk voor het uitkiezen van de finalisten, maar de kijker.

Voorgaande jaren was het zo dat de finalisten werden uitgekozen door het publiek én door landelijke jury’s. Komend jaar gaat dat anders zijn. De landelijke jury’s krijgen dit keer geen stem bij de halve finales, enkel de kijker bepaalt welke artiesten in de finale komen te staan.

Verder is er ook nog een ander ding in het stemproces dat zal veranderen. Want waar voorheen alleen de landen die zelf meededen aan het Eurovisiesongfestival mochten stemmen, mogen nu alle landen dat doen via een speciaal platform.

Ontdek meer