TikTok in de ban van deze powernap!

Dieter Blarinckx-11 juli 2022 om 20:34

Dit artikel is speciaal geschreven voor de mensen die na school of het werk al eens graag even genieten van een heerlijke powernap. En deze nieuwe trend - die werd gespot op TikTok - zou maar eens jouw redding kunnen zijn!

De Amerikaanse militair Jocko Willink lanceerde immers een powernap waarbij je al in acht of tien minuten helemaal uitgerust zou zijn. In een podcast legt hij uit hoe die net in elkaar zit.

Hij raadt aan om te dutten met je benen op een bank of zetel: “Op een sofa, bijvoorbeeld, terwijl jij op de grond ligt. Je zet je wekker voor tien minuten later. Als je heel moe bent, val je meteen in slaap. En achteraf voelt het alsof je net zes uur gesoesd hebt”, klinkt het op TikTok.

Check enkele TikToks hieronder en probeer het vooral zelf eens!

Dit Vlaams festival krijgt TikTok-stage

Dieter Blarinckx-08 juli 2022 om 21:32

Ja, je leest de titel van dit artikel goed; er komt wel degelijk een TikTok-stage op een Vlaams festival! Tijdens het Rijvers Festival in Lievegem (Gent) kan je bij de TikTok-stage je favoriete en bekende TikTokkers ontmoeten!

Het festival zal plaatsvinden tussen 12 en 15 augustus en zal dus ook enkele bekende Vlaamse TikTokkers verwelkomen op de TikTok-stage. Onder meer Steffi Mercie & Gerben Tuerlinckx, Julie & Jacques Vermeire en Ender Scholtens hebben al bevestigd dat ze aanwezig zullen zijn. Je kan ze ontmoeten, maar ook samen een eigen TikTok-filmpje maken!

“We zijn bijzonder tevreden dat we toppers zoals Julie & Jacques Vermeire, Steffi Mercie en Dancing Dimi kunnen toevoegen aan onze line-up. Op die manier laten we festivalbezoekers hun idolen live ontmoeten dankzij onze verschillende meet-‘n-greets”, klinkt het in het statement van het Rijvers Festival.

Meer info kan je hier vinden!

TikTokkers bieden abortushulp aan met codewoord “kamperen”

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 18:19

Op TikTok kom je tegenwoordig de ene na de andere video tegen van mensen die andere mensen willen “helpen kamperen”. En dat “kamperen” is nu een codetaal geworden voor abortushulp.

Vorige week schrapte het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten het recht op abortus. De Staten kunnen voortaan zélf beslissen of ze abortus willen toelaten of niet. En helaas zijn er al veel staten die dat recht geschrapt hebben, tot groot ongeloof bij velen.

Op TikTok regent het nu hartverwarmende video’s van TikTokkers die abortushulp willen bieden. De video’s krijgen vaak ook de hashtag #wegodowntogether. De hashtag heeft intussen al miljoenen views.

Check hieronder enkele hartverwarmende TikToks:

Ontdek meer