Ryanair gaat opnieuw staken op 23 en 24 juli

Dieter Blarinckx-11 juli 2022 om 20:15- Foto:

Photo by Markus Winkler on Unsplash

Het belooft een woelige zomer te worden voor mensen die met het vliegtuig even gaan ontspannen in het buitenland. Naast grote problemen met Brussels Airlines, heeft nu ook Ryanair aangekondigd dat ze verder zullen staken.

Op 23 en 24 juli zullen de Belgische piloten van Ryanair staken. Dat wil helaas dus ook zeggen dat er enkele vluchten geschrapt moeten worden, al is op dit moment nog niet duidelijk om welke vluchten het net gaat.

Volgens enkele crewmembers zou Ryanair de Belgische arbeidswetgeving niet respecteren met hun nieuwe voorstellen. De vakbonden klagen ook aan dat Ryanair in België geen personeelsdienst heeft die op de hoogte is van de lokale sociale wetgeving.

Reizigers van wie de vlucht geannuleerd wordt, zullen persoonlijk gecontacteerd worden.

Stakingen Ryanair Spanje nog tot januari 2023

Dieter Blarinckx-27 juli 2022 om 14:09

Slecht nieuws voor de reizgers onder jullie, want hoewel we eerst dachten dat de grote stakingen bij vliegtuigmaatschappij Ryanair zich zouden beperken tot de zomervakantie, lijkt het nu toch veel langer te gaan duren...

De Spaanse afdeling van Ryanair heeft namelijk aangekondigd dat hun staking (die al bezig is sinds juni) tot en met januari 2023 zal aanhouden met regelmatige 24-uursstakingen. De Spaanse vakbonden USO en SITCPLA hebben dat nieuws ook bevestigd.

"Ryanair heeft geen enkele poging ondernomen om toenadering te zoeken tot de vakbonden. Door publiekelijk elke dialoog af te schieten zien USO en SITCPLA zich genoodzaakt de staking te verlengen", klinkt het bij die twee vakbonden.

Deze nieuwe reeks stakingen gaan van start vanaf 8 augustus en zullen vanaf dan wekelijks van maandag tot en met donderdag plaatsvinden. Deze 24 uursstakingen zullen doorgaan tot en met 7 januari, dus voor een periode van vijf maanden.

Villa uit 'BTS in the Soop' te huur via Airbnb

Karen Luiken-27 juli 2022 om 08:18

Vakantie vieren in de luxueuze villa waar BTS een realityshow opnam: het is nu mogelijk. Airbnb verhuurt een Koreaans optrekje waar de heren van de groep een tijdje verbleven.

De woning in kwestie speelt een grote rol in ‘BTS in the Soop’, waarin J-Hope, RM, V, Jungkook, Jimin, Jin en Suga worden gevolgd voor hun realityshow. De villa ligt in de regio Pyeongchang.

Zelfs als je geen fan van BTS bent, is het huis een prachtige plek om vakantie te vieren. Je krijgt er een privézwembad bij, fitnessruimte, geweldig uitzicht en vooral heel veel ruimte.

Huren? Veel geld zal je er niet voor kwijt zijn. Voor slechts zeven dollar kan het landgoed een nachtje van jou zijn. Enige probleem is dat slechts één persoon deze kans krijgt en er waarschijnlijk heel veel fans zullen zijn die een kansje willen wagen.

Je kunt jezelf vanaf 3 augustus aanmelden via deze site.

1
2
3

Ontdek meer