Ryanair gaat opnieuw staken op 23 en 24 juli

Dieter Blarinckx-11 juli 2022 om 20:15- Foto:

Photo by Markus Winkler on Unsplash

Het belooft een woelige zomer te worden voor mensen die met het vliegtuig even gaan ontspannen in het buitenland. Naast grote problemen met Brussels Airlines, heeft nu ook Ryanair aangekondigd dat ze verder zullen staken.

Op 23 en 24 juli zullen de Belgische piloten van Ryanair staken. Dat wil helaas dus ook zeggen dat er enkele vluchten geschrapt moeten worden, al is op dit moment nog niet duidelijk om welke vluchten het net gaat.

Volgens enkele crewmembers zou Ryanair de Belgische arbeidswetgeving niet respecteren met hun nieuwe voorstellen. De vakbonden klagen ook aan dat Ryanair in België geen personeelsdienst heeft die op de hoogte is van de lokale sociale wetgeving.

Reizigers van wie de vlucht geannuleerd wordt, zullen persoonlijk gecontacteerd worden.

In spanje betaal je nu meer voor plek in schaduw

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 09:06- Foto:

Harrison Fitts via Unsplash

Spaanse restaurants mogen nu extra kosten aanrekenen aan toeristen die in de schaduw willen zitten. De nieuwe wet telt vooral in de hete provincies van het land, zoals Andalusië. Er kan dus een prijsverschil zitten op tafels in de zon en tafels in de schaduw, zolang dat maar duidelijk aangegeven is.

Deze veranderingen komen op een moment van bredere inspanningen om de Spaanse horecasector te hervormen. Zo wordt er ook stevig gediscussieerd over de openingstijden van bars en restaurants. Sommige politici willen dat horecazaken eerder sluiten, maar niet iedereen is het daar mee eens.

Vorig jaar heeft Spanje een hoop nieuwe regels ingevoerd voor toeristen. Zo geldt er een rookverbod op bepaalde stranden, geïnspireerd door het beleid van Barcelona in 2022. Wie betrapt wordt met een sigaret, kan een boete krijgen.

In all-inclusive hotels op populaire plekken zoals Magaluf, El Arenal, Playa de Palma op Mallorca, en Sant Antoni op Ibiza, is een limiet ingesteld voor hoeveel je mag drinken. Dat doen ze om het wilde gedrag van dronken mensen tegen te gaan.

Op Mallorca werd ook een kledingvoorschrift ingevoerd, met een verbod op bepaalde kledingstukken en accessoires in bars en restaurants. Dus geen tanktops zonder bandjes, zwemkleding of voetbaltenues meer.

Zien: het nieuwste seizoen 'Tagmansion' op Streamz

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 07:44

Zon, zee en zuipen. Tagmansion is back, baby! Het volledige seizoen is nu te zien op streamz.

In het zesde seizoen trekken acht nieuwe ‘Tagmansion’-gezichten naar The Island Festival in Kroatië. Goed weer, knappe singles en chachi feestjes vormen de ingrediënten voor een onvergetelijke reis. Bij aankomst van onze feestvierders stijgen de temperaturen meteen, en dit seizoen wordt heter dan ooit!

Binge ‘Tagmansion’ seizoen 6, nu volledig op Streamz en later ook op YouTube!

Ontdek meer