Auw: man breekt penis en heeft ‘auberginemisvorming’

Dieter Blarinckx-10 juli 2022 om 08:28

Deze Indonesische man zal even van zijn vrouw moeten blijven, want hij lijdt immers aan een zeldzame penisaandoening, die ‘auberginemisvorming’ wordt genoemd. Hij brak zijn penis tijdens de seks met zijn vrouw, maar liep daarbij nog een zeldzame aandoening op.

De man, die 50 was op het moment van zijn ongeluk, kwam in het ziekenhuis binnen met een gezwollen penis. De man had tijdens seks met zijn vrouw een “krak gehoord” waarna hij zijn erectie verloor en er bloedingen ontstonden in de urinebuis. Na onderzoek bleek dat zijn penis zelfs helemaal paars geworden was en helemaal naar rechts afgeweken was. Al snel werd vastgesteld dat het om de zeldzame aandoening ‘auberginemisvorming’ ging, waarbij de penis breekt door een accidentje tijdens seks.

Om het probleem op te lossen werd de penis van de man opengesneden en fixeerden ze de gebroken plasbuis en het penisweefsel met oplosbare hechtingen. Daarna werd zijn penis getest met een kunstmatige erectie. Hij slaagde met glans en moest nog zo’n vijf dagen recupereren in het ziekenhuis.

Bekijk zijn röntgenfoto's hier:

Blaasontsteking? Deze tips kunnen helpen!

Karen Luiken-02 augustus 2022 om 13:00- Foto:

Polina Zimmerman

Een blaasontsteking. Veel vrouwen (en soms ook mannen) hebben er minstens één keer per jaar last van. Het kan ontstaan na een potje intieme seks onder de lakens, na een douchebeurt met iets te veel zeep of bij een lage weerstand. Maar hoe kom je er vanaf? Of beter nog: hoe voorkom je een blaasontsteking? We zetten een paar tips voor je op een rijtje.

  • We beginnen met één van de belangrijkste: drink veel. Blijf de hele dag door hydrateren en nuttig minimaal twee tot drie liter per dag. Dat mag water zijn, maar ook thee of melk.

  • Heb je het gevoel dat je naar de wc moet? Ga dan meteen naar het toilet en plas je blaas helemaal leeg. Plas ook direct na een sekspartij, omdat je op deze manier de bacteriën die tijdens je avontuurtje in de plasbuis terecht zijn gekomen, er meteen weer uit plast.

  • Zorg voor een goede hygiëne. Gebruik lauw water om de boel down under schoon te spoelen (zonder zeep!) en veeg na een toiletbezoek af van voor naar achteren. Als je het andersom doet, kunnen er bacteriën in je blaas terechtkomen waardoor er een blaasontsteking kan ontstaan.

  • Niet gelukt om je blaasontsteking tegen te houden? Dan hoef je niet meteen naar antibiotica te grijpen. Hoewel tot 40 procent van de klassieke blaasontstekingen zonder antibiotica behandeld kan worden, blijft dit de meest voorgeschreven behandeling. Toch bestaan er ook andere, natuurlijke oplossingen die kunnen helpen bij de behandeling van je blaasontsteking, zoals Urilys-Forte. Dit helpt bij de vermindering van symptomen zoals een branderig of pijnlijk gevoel bij het plassen, continue plasdrang of pijn in de onderbuik.

  • Het kan zijn dat een blaasontsteking snel over gaat. Met een beetje geluk ben je er binnen een paar dagen vanaf. Indien je blaasontsteking niet over is na een vijftal dagen, wordt er aangeraden om een bezoekje te brengen aan je arts. Heb je als man een blaasontsteking? Dan is het aangeraden om niet af te wachten en direct je arts te raadplegen.

  • Heb je vaak last van een blaasontsteking en wil je dit voorkomen? Middeltjes op basis van cranberry kunnen goed helpen! Je kunt ze zowel nemen in de vorm van sap als voedingssupplementen.

  • And last but not least: neem voldoende rust, eet gezond en gevarieerd en versterk op deze manier je weerstand. Er gaat niets boven een goede gezondheid!

Bewezen: blauwe ballen is echte aandoening

Dieter Blarinckx-30 juli 2022 om 08:04

Ja, je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed, onderzoek heeft aangetoond dat blauwe ballen een échte medische aandoening is. Dat werd bewezen door Dr. Sam Hay.

Men spreekt over blauwe ballen als een man spreekt over het gevoel dat hij krijgt na een langdurige seksuele opwinding, zonder klaar te komen. Er ontstaat dan een vreemd en onwennig gevoel in de ballen, dat vaak wordt omschreven als ‘blauwe ballen’. Dr. Sam Hay bewees nu - eens en voor altijd - dat dit vreemde gevoel wel degelijk een aandoening is.

Hij zei echter dat de ballen meestal niet felblauw worden, zoals je zou denken, maar dat ze een “soort blauwe tint” kunnen aannemen als gevolg van gezwollen aderen.

"Ik dacht altijd dat blauwe ballen een mythe was, dat als je - te - lang opgewonden blijft, je ballen blauw worden en eraf vallen, en dat de enige manier om ervan af te komen is om wat plezier te maken. Ik dacht dat het een excuus was voor mannen om klaar te komen, maar het is echt waar!”, verklaarde hij tijdens een Australische lezing.

Wie volgende keer dus zaagt over blauwe ballen, heeft misschien wel gelijk...

Ontdek meer