Sorrento (Italië) verbiedt rondlopen in bikini of zwembroek

Dieter Blarinckx-10 juli 2022 om 07:46

Wie deze zomer nog een tripje gepland heeft naar het Italiaanse Sorrento, leest dit artikel best even grondig verder. Het is vanaf nu namelijk verboden om met een ontblote torso, in zwembroek of bikini rond te lopen. Wie dat wél doet riskeert een fikse boete.

Massimo Coppola, de burgemeester van Sorrento, maakte heel duidelijk dat het voortaan niet meer toegestaan is om zo halfnaakt door de straten van het populaire stadje te kuieren. Dit naar eigen zeggen door het “wijdverbreid onfatsoenlijk gedrag dat de lokale bevolking van streek maakt”. Daarnaast zei hij ook nog dat “het gedrag dat door de meerderheid van de mensen wordt gezien als in strijd met het fatsoen en met het fatsoen dat kenmerkend is voor een beschaafde vorm van samenleven”. Dat vertelde hij aan de Italiaanse pers.

“Het voortduren van deze situatie, evenals het veroorzaken van ongemak en onbehagen bij de bewoners en bij bezoekers, zou kunnen leiden tot een negatief oordeel over de kwaliteit van leven in onze stad”, zo meent de burgemeester. “En dit zou dan een negatieve weerslag kunnen hebben op het imago van deze plek en het toerisme.”

Politiepatrouilles zullen door de straten patrouilleren om te controleren. Wie zich niet aan de regels houdt mag een geldboete verwachten.

De NMBS staakt volgende week drie dagen

Dieter Blarinckx-25 november 2022 om 13:34

Neem jij de trein naar school of het werk? Dan moet je volgende week goed opletten, want de NMBS zal namelijk drie dagen gaan staken!

De nieuwe staking van de NMBS zal heel wat hinder veroorzaken. Vanaf maandagavond 28 november om 22 u tot en met donderdag 1 december staakt een groot deel van de NMBS. Hierdoor zullen veel treinen ook niet meer rijden.

De werknemers willen meer geld en meer personeel om zo de werking van de NMBS te verbeteren. Er zijn de laatste weken en maanden al veel onderhandelingen geweest, maar die draaiden nog niet op veel uit.

Check zeker de dag voor je vertrekt de website van NMBS of de app op je smartphone!

Belgian Week: het winterfestival dat je niet mag missen

Karen Luiken-23 november 2022 om 11:19

Heb jij al plannen voor de lesvrije week van 4 tot en met 11 februari? Nu wel. In de bergen van het Franse plaatsje Val Thorens vindt in die periode een tof festival plaats: de Belgian Week. Goede feestjes, beroemde dj’s en fijne beats gegarandeerd!

De Belgian Week wordt nu al een paar jaar georganiseerd en bewijst iedere keer weer dat het een groot succes is. In 2014 vond de eerste editie plaats, komende winter is het tijd voor een nieuw feestje. Na vijf waanzinnige edities van de Belgian Week gaat de droom in februari weer door. Duizenden Belgen en hun internationale vrienden reizen af naar de Franse Alpen. Of meer specifiek: naar Val Thorens, de populairste winterbestemming van het Belgische publiek.

Wat je van de Belgian Week powered by Deltaworx kunt verwachten? Zeven dagen lang goede muziek, drankjes, een Belgische sfeer en het leukste publiek. Je zorgt zelf voor een slaapplek, de organisatie van het festival zorgt voor de rest. TAGMAG zal ook van de partij zijn en organiseert een party met 5NAPBACK, Manuals, Clementine Caron en Sven Van Alboom. BIJZIJN!

Meer info vind je hier!

Ontdek meer