Sorrento (Italië) verbiedt rondlopen in bikini of zwembroek

Dieter Blarinckx-10 juli 2022 om 07:46

Wie deze zomer nog een tripje gepland heeft naar het Italiaanse Sorrento, leest dit artikel best even grondig verder. Het is vanaf nu namelijk verboden om met een ontblote torso, in zwembroek of bikini rond te lopen. Wie dat wél doet riskeert een fikse boete.

Massimo Coppola, de burgemeester van Sorrento, maakte heel duidelijk dat het voortaan niet meer toegestaan is om zo halfnaakt door de straten van het populaire stadje te kuieren. Dit naar eigen zeggen door het “wijdverbreid onfatsoenlijk gedrag dat de lokale bevolking van streek maakt”. Daarnaast zei hij ook nog dat “het gedrag dat door de meerderheid van de mensen wordt gezien als in strijd met het fatsoen en met het fatsoen dat kenmerkend is voor een beschaafde vorm van samenleven”. Dat vertelde hij aan de Italiaanse pers.

“Het voortduren van deze situatie, evenals het veroorzaken van ongemak en onbehagen bij de bewoners en bij bezoekers, zou kunnen leiden tot een negatief oordeel over de kwaliteit van leven in onze stad”, zo meent de burgemeester. “En dit zou dan een negatieve weerslag kunnen hebben op het imago van deze plek en het toerisme.”

Politiepatrouilles zullen door de straten patrouilleren om te controleren. Wie zich niet aan de regels houdt mag een geldboete verwachten.

Stakingen Ryanair Spanje nog tot januari 2023

Dieter Blarinckx-27 juli 2022 om 14:09

Slecht nieuws voor de reizgers onder jullie, want hoewel we eerst dachten dat de grote stakingen bij vliegtuigmaatschappij Ryanair zich zouden beperken tot de zomervakantie, lijkt het nu toch veel langer te gaan duren...

De Spaanse afdeling van Ryanair heeft namelijk aangekondigd dat hun staking (die al bezig is sinds juni) tot en met januari 2023 zal aanhouden met regelmatige 24-uursstakingen. De Spaanse vakbonden USO en SITCPLA hebben dat nieuws ook bevestigd.

"Ryanair heeft geen enkele poging ondernomen om toenadering te zoeken tot de vakbonden. Door publiekelijk elke dialoog af te schieten zien USO en SITCPLA zich genoodzaakt de staking te verlengen", klinkt het bij die twee vakbonden.

Deze nieuwe reeks stakingen gaan van start vanaf 8 augustus en zullen vanaf dan wekelijks van maandag tot en met donderdag plaatsvinden. Deze 24 uursstakingen zullen doorgaan tot en met 7 januari, dus voor een periode van vijf maanden.

Villa uit 'BTS in the Soop' te huur via Airbnb

Karen Luiken-27 juli 2022 om 08:18

Vakantie vieren in de luxueuze villa waar BTS een realityshow opnam: het is nu mogelijk. Airbnb verhuurt een Koreaans optrekje waar de heren van de groep een tijdje verbleven.

De woning in kwestie speelt een grote rol in ‘BTS in the Soop’, waarin J-Hope, RM, V, Jungkook, Jimin, Jin en Suga worden gevolgd voor hun realityshow. De villa ligt in de regio Pyeongchang.

Zelfs als je geen fan van BTS bent, is het huis een prachtige plek om vakantie te vieren. Je krijgt er een privézwembad bij, fitnessruimte, geweldig uitzicht en vooral heel veel ruimte.

Huren? Veel geld zal je er niet voor kwijt zijn. Voor slechts zeven dollar kan het landgoed een nachtje van jou zijn. Enige probleem is dat slechts één persoon deze kans krijgt en er waarschijnlijk heel veel fans zullen zijn die een kansje willen wagen.

Je kunt jezelf vanaf 3 augustus aanmelden via deze site.

1
2
3

Ontdek meer